13-01-08

Belgisch kampioenschap van de Pruine Proekers

Gegroet allen,

Zondagmorgen 13/01/2008. Dé dag die aangestipt staat bij verschillende pruine proekers om de oh zo begeerde Belgische titel in de wacht te slepen. Afspraak was eerder gemaakt om omstreeks 09.30 uur het startschot in de Herzeelse straten te horen weerklinken. Mede door de gure weersomstandigheden, met een zwaar parcours tot gevolg, mogen wij op de deelnemerslijst slechts twee namen noteren. Een ferme streep door de rekening voor de organisatoren.

Zijn present : Mezel en Tom Bidon met als logische gevolg dat de eerste twee podiumplaatsen al gekend zijn voor het talrijk opgekomen publiek.

Na wat gsm-verkeer met nog eventuele andere opdagers besluiten de twee aanwezigen om rond de klok van 09.45 uur aan te zetten voor een tocht van ongeveer 35 km. Al van in het begin kunnen zij genieten van de zware modderstroken die hen zonder blozen gepresenteerd worden. Het tempo zit er van in den beginne al stevig in met enkele opmerkelijke tempo-versnellingen. Op hun pelgrimstocht komen zij de gemeenteborden van Ressegem, Aaigem, Burst, Borsbeke, Zonnegem, Hillegem en Leeuwergem tegen. Hierbij de ene gemeente al wat vlotter voorbij geploeterd dan de andere.

Uiteindelijk komen beiden, na de bijhorende krampen en een deugddoende bikewash (met dank aan onzen Bossche voor de driekoningen-gift) rond de klok van 11.30 uur terug aan bij de Roele. Zwaar afgezien en 10 kg zwaarder door het opspattende slijk op de klederdracht. In elk geval hebben zij tweeën de "Leffe" gehad om uit te pakken. Knipoog En voor de geïnteresseerden, de kampioenentrui zal nog een jaartje over de schouders van Tom Bidon gedragen worden ...

Ronde rond Herzele

Uw verslaggever ter plekke


21:16 Gepost door De Pruine Proeken Administrator in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

eindelijk, de sleren online! allez, proficiat aan de kersverse kampioen van België, maar geef toe, van iemand die nog maar uit de plaaster komt mag je nie veel verwachten hé!
Ikzelf zal nog een week buiten strijd zijn met evenwichtsstoornissen, en nee, tis nie van den drank zenne.
allez,tot volgende week!

Gepost door: de sleren | 16-01-08

De commentaren zijn gesloten.