04-02-08

MTB op 03/02/2008

Gegroet allen,

Zondagmorgen omstreeks 09.30 uur. Aan het Hof Te Roellegem komen ze één voor één aangereden. De één al wat meer uitgeslapen dan de andere. De organisatoren zijn tevreden van de opkomst want zij mogen op hun aanwezigheidslijst 6 namen noteren.

DSC00020

Wij lopen ze kort even af. Mezel, Tutti, Tischken, de Sleren, Bossche en Tom Bidon. Al gauw bestaat er eensgezindheid welke rit er zal gereden worden. Wij besluiten om de MTB-toer van Erpe-Mere te rijden. Omdat het dichtste aansluitingspunt zich in buurtgemeente Ressegem bevindt wordt die richting uitgereden. Eens op het bepijlde traject gekomen mogen wij onmiddellijk beroep doen op een haas. Het vooruitrijdende beestje wordt al gauw door de aanstormende meute opgeslorpt. In Aaigem aangekomen wordt al een eerste keer de schade opgenomen. Al gauw kunnen wij besluiten dat den Bossche rekening moet houden met zijn hoorbare cadans. Het geluid is duidelijk afkomstig van zijn goed gesmeerde trap-as.  Mezel en Tom merken wij steeds in de voorlinie op, nauw bijgestaan door de Sleren.

DSC00018

 

Zijn wekenlange inactiviteit heeft duidelijk geen sporen op zijn conditie achtergelaten. Tutti en Tischken laten het gebeuren voor wat het is en laten het niet aan hun hartje komen. Via Aaigem wordt verder gefietst naar dé helling van de dag, de Gotegem. Alvorens dit euvel te temmen mogen wij nog wat genieten van een mooi stukje vlak juist naast de Molenbeek. Den Bossche ziet hier duidelijk al wat beestjes want op sommige momenten kan hij de pijltjes van het MTB-traject van Haaltert niet onderscheiden met deze van Erpe-Mere. Hij wordt al gauw op zijn plichten gewezen.

DSC00021

 

Op de beklimming van de Gotegem ontbindt Mezel zijn duivels. De rest kijkt gewoon toe naar de geleverde krachtinspanning van Mezel. Tom Bidon kan het niet meer aanzien en snelt achter de uitlopende Mezel. Niet om hem in de wielen te zitten maar zie dat hij zich eens verloren rijdt in dit toch wel onbekende landschap. Op de top van de Gotegem gekomen kunnen wij welverdiend genieten van een korte rustpauze. Een ideale gelegenheid voor de Bossche om ons allen de Plop-dans aan te leren. Of moeten wij de reden van dit geleverde dansje toch maar zoeken bij zijn koude voeten. Wie zal het weten? Na onze pauze zetten wij ons vehikel terug in beweging om richting Steenberg te Mere te rijden. In de bos aangekomen houdt er bijna iedereen zijn gedachten bij. Tischken sluit hierbij, gelijk nen echten soldaat, de gelederen. Mezel daarentegen kan het niet laten en vliegt den dieperik in. Maar ja, na een afdaling volgt ook een beklimming en dat heeft hij duidelijk onderschat. De glibberige ondergrond in het bos doet hem voet aan grond zetten en als een echte bergbeklimmer kan hij uiteindelijk onze toekijkende groep vervoegen.

DSC00017

 

Wij laten de Steenberg voor wat het is en ploeteren verder naar Bambrugge. Ook daar weten zij wat modder is. Op één van de vele kouterbaantjes moet zowel slijk als ijs overwonnen worden. Tom en Mezel laten zich hier van hun schoonste kant tonen en "doorbreken het ijs" voor de volgers. Nadat ook deze hindernis zonder problemen overwonnen werd horen wij bij de hieropvolgende rustpauze Tutti al vragen naar een tussenstop? Nog even op de tanden bijten Tutti, wordt gezegd, want na 25 km naderen wij stillekes aan het einde maar dat wil niet zeggen dat daarbij de inspanningen, met bijhorende val van Tom Bidon, minder worden. Ook in Burst dienen wij nog wat venijnige voetwegeltjes te berijden om uiteindelijk rond de klok van 11.45 uur terug aan te komen bij de Roelle. Ook daar kunnen wij nog wat schade opnemen en wat zien wij. Buiten de trap-as van den Bossche mogen wij ook nog twee platte banden en een lege bobijn van de Sleren noteren. In elk geval mogen wij samen genieten van het welverdiende gerstenat. Den enen al wat korter dan den anderen. Uiteindelijk merken wij op dat toch om en bij de 35 km gereden werd. Chapeau zou ik zeggen in deze toch wel bij wijlen zware omstandigheden.

Herzele-Mere

Uw verslaggever ter plekke


12:03 Gepost door De Pruine Proeken Administrator in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.