08-10-08

Verslag van de rit naar ... Kelly

Afgelopen zondag, zo rond een uur of negen, was t geen weer om nen hond door te jagen, althans volgens een sms'ke van ons gewaardeerd lid Andy Carette. Ditmaal was m pertank op tijd uit zijn bedje maar de aanhoudende regen en de wind die volgens Frankske Debooser ne storm ging worden, was voor hem genoeg om af te haken. Ondanks het forfait van deze kopman stonden om half tien toch drie leden aan de startplaats: Mezel, Jo en ondergetekende gingen van start voor wat een echte herfstrit zou gaan worden. Langs de vijver aan de Arestraat kregen we een eerste modderig klimmetje voor de wielen. Bosse testte voor t eerst de benen en die bleken vrij goed (daar toch nog ) zodat hij eerst boven kwam. Op t asfaltwegske naar t Hof ter Goten zagen we een eenzame "biker in black" aankomen en hoera, hoera, het bleek ons jongste lid Koen Vijverman te zijn. Hij had onmiddellijk ondervonden dat het peloton in deze weersomstandigheden geen compassie heeft met laatkomers: tien minuten te laat zonder verwittigen en ge kunt alleen de baan op. Vijverman liet het niet aan zijn hart komen en bepaalde mee het tempo. Een beetje kronkelen en keren in Leeuwergem toonde alweer de goeie vorm van Mezel en ook Jo had de goeie vitaminekes geslikt. Op een slecht stuk net voorbij hondenschool De Trouwe Hond ging hij vlot mee in het wiel van de twee leiders en liet hij uw dienaar achterwege die op dit stuk nooit in het goeie ritme kwam. Met een omweg naar Oombergen reden we naar t kasteel van Leeuwergem en het was hier dat Koen Vijverman zijn duivels ontbond: "op de gruute platoo " trok hij door op de beklimming naar de kerk: de wederopstanding van Bosse was een feit en hij volgde van nabij. Mezel deed dit ook maar moest halfweg kleiner schakelen en verloor meter bij meter. Verstandig als hij is koos hij voor t gezelschap van Jo en gezapig reden ze door. Op dat ogenblik wist niemand van de snode plannen van Mezel: terwijl de twee ontsnapten, eens boven, nog stonden na te hijgen koos hij voor de aanval: met een zwaar Ulrichverzet reed hij aan hoog tempo naar onze tussenstop: café Tomweer. De drie achtervolgers poogden terug te komen maar het was enkel Koen Vijverman die nog s het poepke van Mezel van dichtbij kon bewonderen, waarna hij in t zicht van de finish toch de rol moest lossen. Onze natte, vuile, vermoeiende tocht was echter snel vergeten bij de aanblik van de barmeid van dienst:

y1pMV1G0DvwtmhlJOqvTNeXFhX1E7LgwGEttliMMJnVgrFm7wCBqImE4V_aPB768zPo

Ons Kelly heeft ons goed gesoigneerd: ne vriendelijke lach, wa troostende woorden vol medelijden en ons ice-teake op tijd in ons pollekes, zonder kwaad te zijn omda we me ons vuil poten op hare pasgekuiste vloer liepen. Na deze opkikker was t tijd voor de spurt naar den arrivee en om t kort te houden: de kleinen verschoot zijn pijlen veel te vroeg, Jo had zich al neergelegd bij de situatie en uw dienaar dacht een verassingsdemarage uit zijn benen te schudden. Hij werd echter sneller dan verwacht bij de lurven gegrepen en op t juiste moment deed Mezel de beslissende demarage. Om af te sluiten hebben wij nog de spijtige mededeling da ons lokaal nie open was, maar, niet getreurd de traditionele Leffes werden dan maar verorberd in café Torenhof, een café waar Tom De Pelecijn kind aan huis is. We hopen hem volgende week dan ook aan de start te zien zoda we daar volgende keer misschien s enen voorniet krijgen. En jawel, we hopen da ook Andy Carette s uit zijn krammen gaat schieten en mee gaat rijden. Hij is, net als u, beste lezer, welkom op onze Kermisrit van nu zondag 12 oktober om 9.30 aan de extra lange café op de Groenlaan.

Toedeloekes

ps: Kelly is bezet naar t schijnt, steek dus maar niks in uw koppeke

20:01 Gepost door De Pruine Proeken Administrator in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Nog eventjes geduld Beste Pruine Proeken,

Ge zult nog een weeksken moeten wachten op mijn presentheid. Zondag zal niet lukken maar vanaf 19/10 ben ik present om mijn wagonnetje aan te pikken aan de steeds maar groeiende MTB-trein

Gepost door: Tom Bidon | 09-10-08

wel, ben in blijde verwachting verslag 19 okt

Gepost door: truti | 21-10-08

De commentaren zijn gesloten.