22-10-08

kort verslag van de 19/10 rit

Wat betreft aan- en afwezigheden hebben we zowel fantastisch als bedroevend nieuws te melden. Zeer jammerlijk was het forfait zonder excuus van Tom Bidon. Tom, in normale omstandigheden onze kopman, onze superstar, de man met 5000 wielerkilometers in de benen, die in een reactie op één van de vorige verslagen gezworen had aanwezig te zijn, blonk uit in zijn afwezigheid. Wij wachten op een verklaring Thomas. Verder viel de zoveelste forfait van Andy op, hij zou den zaterdagavond met één deerne zijn gespot maar ook hiervan ontbreken ons de details.

Aangenaam om zien was dan weer de terugkeer van Rudi Van Caenegem in het Pruine Proekenpeleton. Hij heeft enkele maanden zijnen mtb nie aangeraakt maar in tegenstelling tot Tiest vorige week stond zijn masjien perfect in orde om ons te vergezellen. Ons, dat waren: uw dienaar, Mezel, Vijverman en Iwan of zeg maar de 4 musketiers. Trutti mocht onmiddellijk ondervinden dat zijn metgezellen al meerdere weken door de moor ploeteren en zag zijn eerste adem al na twee minuten verdwijnen. Gelukkig heeft m meerdere ademkes zodat hij de rit perfect kon beeïndigen. Goed indelen en weten wanneer je de snelleren moet laten gaan is het geheim om een Pruine Proekenrit uit te rijden, Men kan ons nie beschuldigen da we nie wachten op de trageren onder ons, tien keer stoppen onderweg om over de voetbal, de duiven en de wijven te klappen is doodnormaal, zoda je steeds uw wagonnetje kunt aankoppelen.

Over t parcours is weinig te zeggen, tlag er schitterend bij met alle ingrediënten die ge nodig hebt: droge,snelle stukken, bospaadjes, moore en zelfs hier en daar wa stront maakten het een prachtige rit, evenwel met nie zoveel kilometers (25) maar genoeg om voldaan terug te blikken.

Om duidelijk te maken dat plezier voor presteren gaat, willen wij u toch kennis laten maken met onze traditionele tussenstop en deze bevond zich deze keer in de Parel van de Denderstreek: Wou Wou City en dit in het exotisch warme ...

foto19

Na deze sauna-pitstop werd reeds de eindsprint voorbereid. Bij het verlaten van Ressegem zagen we ware kamikazetoestanden om in een goeie positie de kasteeldreef aan te vatten. Kleine Vijverman werd op kop gedwongen en nam deze taak ter harte: tegen een gepensioneerdentempo reed hij richting Peperstraat. Ideaal voor uw dienaar en voor Mezel die rekenden op een tactische spurt, liefst beperkt tot 200 meter. Dit was zonder Vijverman gerekend, Bij het oprijden van de Groenlaan profiteerde hij van de afwezigheid van aankomend verkeer om er als een speer vandoor te gaan. Mezel poogde nog aan te klampen maar voor VdB was het snel duidelijk dat deze jump een halve kilometer te vroeg kwam. Koen Vijverman kon uiteindeljk op eenvoudige, maar daarom niet minder verdiende wijze naar de zege rijden. Proficiat kleinen !!!

17:31 Gepost door De Pruine Proeken Administrator in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Where-abouts Beste Koenraad,

Ziehier een kleine toelichting omtrent mijn afwezigheid. Op zaterdag (en uitgelopen naar de nacht) ging in het verre Diksmuide de verdoken bijeenkomst van de neo-nacistische groep Blood and Honour door. Als trouw lid van mijne werkgever werd mij de verplichting opgelegd aldaar aanwezig te zijn om de orde wat te handhaven. Den dienst was wat uitgelopen en de nachtrust was bijgevolg wat aan de korte kant. Met andere woorden, ik em mij eens goed uitgeslapen maar niet getreurd, zondag ben ik zeker van de partij. Turelu!!!

Gepost door: Tom Bidon | 23-10-08

De commentaren zijn gesloten.