28-10-08

Verslag van de TweemolenVTT

Wa was me da zeg: Pruine Proeken 1 - Herzeelse Flandriens 2 !!!

Neen, beste lezer dit is geen voetbaluitslag van t Katholiek Sportverbond, dit is de schandalig lage opkomst voor onze eerste toertocht, op eigen bodem dan nog wel !Exact drie renners stonden aan t vertrekpunt: uw verslaggever, Tom "bidon" De Pelecijn en een gastrenner: Joris Bernagie. Onze vrienden wielertoeristen waren dus met twee vertegenwoordigd en da is lovenswaardig maar de modderduivels van de vorige weken waren nergens te bespeuren: kleinen, Iwan, Andy, Mezel en consoorten: waar waren jullie?? Nog een chance da Tom lid is van beide verenigingen of twas een absoluut dieptepunt geweest in de Pruine Proekengeschiedenis.

Er stond pertang ne schone rit op t programma: de Torenvrienden hadden een aardig ritje van 35 kilometer( later bleek 40) in mekaar gestoken met twee tussenstops onderweg en velo-afspuitmogelijkheden en afterparty-mogelijkheden bij den arrivee. Ondergetekende VdB wist natuurlijk al snel dat hij aan de rekker ging hangen: mé twee mannen die een volledig zomerseizoen in de benen hadden en meer dan 1000 kilometerkes op den teller hebben, was t al duidelijk dat de klemtoon op rije, rije, rije ging liggen. Op t kilometrieksken van uw dienaar stonden slechts 185 km's vermeld. Gingen de eerste vijf kilometer nog vlot voor Koentje, werd het al wa moeilijker op weg naar Woubrechtegem en bij een tweede passage door deze grootstad zaten zijn twee metgezellen al een halve minuut voor. Gelukkig is m zo verstandig geweest om zijn eigen tempo te rijden en wist hij wat er nog komen moest ( inside information was afkomstig van Mezel die de rit zaterdag al gereden had en een perfecte wegbeschrijving had gegeven, waarvoor dank ! ). Het tempo zat er dus goed in en werd enkel onderbroken voor onze fotoshoot ( vr de foto's zie rechts onderaan deze site ) en twee tussenstops. Het zwaartepunt van deze rit zat in het laatste deel, na de tweede bevoorrading: twee beklimmingen van de Gotegem en een venijnig stuk van Mere naar Bambrugge met als apotheose nog s een bezoekseke aan den aaigemschen bos. VdB had het ritme ondertussen te pakken en kreeg zelfs vleugels toen hij Tom ter plaatse liet bij de beklimming van de Gotegemflank. Da onzen Tom zich gewoon maar mispakt had van vitesse en dus eigenlijk nog zo fris zat als een maagdje van achttien werd echter snel duidelijk. Na t verlaten van den bos begonnen immers de voorbereidingen van de eindspurt: Joris en Tom namen aan de terreinen van SV Ressegem duidelijk afstand van VdB en gingen zij aan zij naar de laatste rechte lijn. De spurt zelf heb ik dus nie gezien wegens te ver achter maar toen ik aankwam stond de grootste smile op t gezicht van Joris. Een verdiende overwinnig (want meeste kopwerk ) van onze gastrijder. Ge moogt er u allemaal een voorbeeld aan pakken!

Deze week geen begeleidend fotoke maar het parcours. Ohja even de cijfers van de rit: 40 kilometer werd tegen een gemiddelde van 19 km/u afgehaspeld in 2 uur en twintig minuutjes, voorwaar gene kak.

Parcours Torenvrienden1
  

18:54 Gepost door De Pruine Proeken Administrator in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Mooi verslag En eerlijkheid gebied me te zeggen dat het wel degelijk Tom Bidon was die aan 't langste eind trok... al was het me nie echt duidelijk waar de meet nu getrokken was ;-)

In ieder geval een mooie rit, alleen jammer van de beperkte opkomst van de gastploeg ;-)

Gepost door: Joris | 29-10-08

Prachtig ... ... stukje proza. En wat betreft de meet, die ligt altijd waar ik denk dat ze ligt ;-))

Ps : Volgende zondag terug paraat en hopelijk komen de jeanetten dan ook.

Gepost door: Tom Bidon | 29-10-08

Ela mannekes, doe den Andy komende zondag maar ne keer goe afzien ;-)

Gepost door: Els Wuytens | 31-10-08

De commentaren zijn gesloten.