13-11-08

Verslag van 9 nov: rit zonder naam ( of doel )

Werkzaamheden, braspartijen en jaarmarkten heeft uw verslaggever moeten overleven maar ge krijgt uw wekelijkse portie mountainbikenieuws alsnog te lezen. Door overmatige alcocholconsumptie en doorda t al zo lang geleden is, kan t wel zijn dat belangrijke aspecten naar de vergeethoek zijn geduwd. Niemand houdt u dan ook tegen om via reacties dit verslag aan te vullen of te verbeteren.

Ik meen mij wel te herinneren da we zondag met zes aan de start stonden: bibi, Mezel, Vijverman, Wim, Tiest en Wolf waren present voor hun sportieve exploot van de week. Iwan was afwezig zodat ons koningskoppel De Wolf-Ramsdam gescheiden door het mountainbikeleven moest. Voor wie t nog niet wist: net zoals de pistiers in de zesdaagse van Gent hebben we binnen de Pruine Proeken ook een koppelke coureurs. Deze twee snotapen hebben immers de naam van de Pruine Proeken ernstig besmeurd door na den Iwannekestoer nen apres-MTB gehouden en we mogen stellen dat die nogal uit de hand gelopen is.

Zes schone jongens zetten zich in gang voor wat een rustig ritje moest worden: de blauwe pijlkes van den Blosorit volgen mocht voor niemand een probleem zijn en dus ging het richting S L Esse aan een gelijkmatig tempo waardoor niemand in de problemen kwam.Een eerste sollicitatie voor lul van de week kwam er van Mezel, die op het brugje in het burchtpark een kleine slipper maakte, met geluk recht bleef en net niet in de vieze vuile sloot van t park terechtkwam. Dat kan ik beter dacht Tiest, en op een paadje aan de Tuinwijklaan wou hij Wolf zijn kunsten bewonderen terwijl hij beter naar zijn eigen stuur had gekeken: een valpartij was het gevolg. Na deze val en de nodige technische reparaties aan de fiets, begaven we ons via Hillegem naar Grotenberge voor de pitstop van de week: café Tomweer bij Kellyken ( zie verslag van vorige maand )

Normaal is de tussenstop altijd het sein voor een laatste korte krachtinspanning en de voorbereiding van de sprint. Deze keer echter niet want we zochten onze blauwe pijlkes weer op, goed voor nog een lus van 20 km. Hoogtepunten waren nog de beklimming  van de Zavelstraat richting kerk van St Antelinks en de lastige beklimming van de Beverberg, alhoewel het vooroorlogs karakter van de klim gedeeltelijk is toegedekt met een laag asfalt, wat eigenlijk niet zou mogen zijn, althans nie vanuit mtb standpunt. Vijverman kwam bij deze beklimmingen telkens als eerste boven en was met zijn drie ritoverwinningen alweer topfavorier voor de zege. Uw verslaggever had dit ook gezien en besloot alles of niets te spelen met een poging tot monsterontsnapping. Na de afdaling richting Schapenbrugske trok hij stevig door en liet zijn metgezellen in de steek voor wat een heroische zegetocht moest worden. Tiest, Wim en Tim lieten begaan en het was aan Mezel en Vijverman om het gat te dichten. Nog steeds overtuigd van de slaagkansen van deze onderneming trok uw verslaggever stevig door maar aan t klimmetje richting kerk van Ressegem kwam Mezel opnieuw aansluiten en het plan om met twee door te gaan was 200 meter verder al om zeep, toen ook Vijverman terug kwam aansluiten. Met drie dus naar de meet en hoeft het nog gezegd: Koen Vijverman herhaalde zijn succesformule, ging vanaan t Schepenhuis keihard door en haalde zijn vierde overwinning: sommigen spreken al van Merckxiaanse toestanden. Zie maar naar dit artikel over kleinen Vijverman door een collega-journalist.

MerckxAug9_1969_1

 Mezel werd verdiend tweede en ikzelve mocht alweer tevreden zijn met het brons. Volgende week ga k op zoek naar alweer een nieuwe strategie en misschien staat er eindelijk een rivaal op om "Eddy" Vijverman van de overwinning te houden.

Vertrek om 9.30 uur , dit omdat het verslag te laat op de site komt om iedereen te verwittigen. Vanaf 23 november gaan we het startuur vervroegen tot 9 uur. Men zegge het voort.

Ohja, aan de helden die zaterdag al rijden: veel plezier en maak er misschien ook s een verslagske van: de mensen lezen graag s iets van ne nieuwe schrijver, zeker nu de boekenbeurs juist achter de rug is.

22:39 Gepost door De Pruine Proeken Administrator in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.