17-11-08

The day after ... zondagmorgenrit

Zondagmorgen 16/11/2008 - 9.30 uur. Bij mijn aankomst aan de Roele staan al twee Pruine Proeken glunderend te kijken: Iwan en Roel. (Merci voor de openingszin Tom, schoon verslag trouwens, en leuke fotookes !!!! ). Met drie zouden we blijven want onze vrienden van de zaterdagrit zater er blijkbaar toch wa door en mochten genieten van een rustdag.

Gelukkig had Roel zijn komst al kenbaar gemaakt via deze site want Iwan en ik kenden deze topsporter van haar of pluimen. Gevraagd naar zijn rij-ervaring was "actieve deelname aan de Steenbergcross" zijn antwoord: we wisten onmiddellijk welk vlees we in de kuip hadden, als hij blijft meerijden wordt semiprof zijnen bijnaam.

Het was geen weer om nen hond door te jagen: wind, regen en fris aan de vis, maar toch wouden we nie onderdoen voor onze vijf Muurklimmers: minimaal 35 km was het doel, het traject daarvoor werd de groen-blauwe lus van Zottegem. Het werd een vlotte rit zonder veel oponthoud en een vrij gelijkmatig tempo waarbij de drie protagonisten elkaar afwiisselden aan de kop. Maar ze werden ook alledrie s uit de wielen gereden: uw dienaar had de twijfelachtige eer als eerste de rol te moeten lossen maar slechts luttele kilometers verder was het Iwan die op een tiental meter gereden werd aan de Vollander. Waar ??? Hier : (tweer was wel iet slechter)

vollander

 Roel tenslotte kende een dipje aan t kasteel van Leeuwergem, gelukkig voor hem was onze tussenstop niet veraf: Kellyken van Tomweer werd nog s bezocht. Drank was deze keer niet het hoofddoel: de klemtoon lag op opwarmen en opdrogen.

Daar werd ook al aan de spurt gedacht want de kaap van 30 km was al overschreden. Het was echter al héél snel duidelijk dat Roel de man van de gruute plateau was, dit was geen sprint, dit werd een demonstratie tijdrijden waarbij Roel duidelijk de Cancellara van dienst  was. T verslaggeverke mocht nog s zilver rond zijnen nek hangen en Iwan was al lang tevreden met zijn eerste podiumplaats van t seizoen.

Tevreden mochten we terugblikken op deze helletocht en de afspraak werd gemaakt voor volgende week, om negen (NEGEN, nine, neuf, 9,9,9 ) uur dus.

Speciaal voor u heeft uw verslaggever iemand aangesproken om een ritje in mekaar te steken. Zijn identiteit blijft nog geheim maar als tip kan ik u zeggen dat we er deze keer de naam Wolfkestoer gaan opplakken. Tot dan

21:55 Gepost door De Pruine Proeken Administrator in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

rechtzetting Even een rechtzetting: ik heb deelgenomen aan de steenbergcross als AMATEUR, semiprof vind ik een gevaarlijke naam. Maar toch was het een tof toerken zondag met een mooie afsluiter.
Zondag kan ik er niet bij zijn heb volleymatch tot volgende week dus.

Gepost door: Roel | 18-11-08

ik ga er zeker zijn om negen uur goe of slecht weer

Gepost door: mezel | 20-11-08

De commentaren zijn gesloten.