01-12-08

Verslag VTT Egmont

De laatste zondagmorgen van de maand november. Rond de klok van 09.00 uur zien wij aan de inschrijvingstafel op de Groenlaan vier musketiers staan die de VTT Egmont tot een goed einde willen brengen. Noteren hun handtekening op de aanwezigheidslijst : Mezel, Jo Van Gheel, Joris en Tom Bidon. Na wekenlange gemaakte beloftes om mee te rijden wordt er op de Sleren niet meer gewacht en iets na negenen zet de kolonne zich in gang om richting startplaats te Zottegem te peddelen. Aan de inschrijvingstafel aldaar een gewriemel van jewelste. We proberen er zo vlug mogelijk weg te geraken om vóór de start van de kidstoer op het bepijlde traject te zijn. Haast en spoed is vrijwel nooit goed en na een honderdtal meter mag Joris al een eerste keer van de Zottegemse modderbrij proeven. De lul van de week is gekend.

DSC00084

Na dus enkele meters gereden te hebben mogen we na 150 meter al met z’n allen te voet verder. De slippartijen zijn niet meer te overzien. Nog een geluk dat onze wandeling zich maar beperkt tot het bos Hemelrijk. Eens uit het bos gekomen mogen we rond het zwembad  verder ploeteren om dan de Grotenberg op te fietsen langs het park van Breivelde. Bovengekomen moet links gefietst worden al zoekt menig MTB de richting rechtdoor op om “Tomweer” al een bezoekje te brengen. De klok slaat 09.30 uur en ons cafébazin is nog niet op het appel. Bijgevolg moeten de vier jockeys hun dierbaar transportmiddel in het gareel houden om het juiste traject af te werken. Via Grotenberge peddelen we verder naar Leeuwergem. Voorzitter Bossche is er niet bij in zijn woongemeente. In de colissen wordt al gefluisterd dat hij angst heeft om een bepijlde rit af te werken. Zijn excuus voor vandaag was een weekendje Watou. We zullen hem maar geloven zeker. Ook Leeuwergem is in geen tijd uitgefietst en langs het kasteel mogen we de Lippenhovestraat in Elene onder handen nemen. Een trio bestaande uit Mezel – Joris en Tom Bidon blijft broederlijk bij elkaar fietsen. Jo daarentegen heeft dezelfden Diesel als Tiest getankt en laat maar begaan. De verschillen die daarbij gemaakt worden zijn nooit groot te noemen. Het blijft op en neer gaan en aan het slijk te zien zal het er in Strijpen en Oudenhove ook niet beter op worden.

DSC00088

Na een goeie 15 km gereden te hebben mogen wij in “Sintegoriks” genieten van een welverdiende bevoorrading. Nou ja genieten. Eens ons vehikel gestald mogen we in het ontmoetingscentrum gekomen onmiddellijk de geur van … in onze neus dulden. We besparen menig lezer de details. In elk geval is de geur niet te harden en na een vlugge cola en een “vers” gebakken wafel tussen de kiezen te hebben gestoken mogen we terug verder biken richting Zottegem centrum en Erwetegem. Het blijft nog steeds op en neer gaan en Jo zal het geweten hebben. Wanneer het ietsje naar omhoog gaat en je fietst naast hem mag je een gekraak van jewelste aanhoren. Zouden het zijn verkrampte benen en gewrichten zijn of zou er toch iets schelen aan het versnellingsapparaat? We gokken op het tweede. Na Erwetegem komt Godveerdegem als laatste aan de beurt. Eens de Langestraat overgestoken te hebben, besluiten we met z’n allen om een shortcut richting Grotenberge te maken. We kijken op onze teller en zien dat wij bij onze aankomst bij ons Kelly-ken 33 km op onze teller hebben en dat de klok op de kerk aldaar 11.30 uur aangeeft. Ruim op tijd dus om iets te nuttigen aan den toog en te socialisen met de andere tooghangers. Na ettelijke koffies (en Leffes) achterover gegoten te hebben en nadat de eerste onderkoelingsverschijnselen verdwenen zijn, zetten we terug koers richting Herzele. Eerst nog een verplichte stop aan “bike-wash” De Cock en dan verder naar de casa. Uiteindelijk mag Jo Van Gheel na 40 km de overwinning op zak steken mede omdat hij ook de enige was die den echte arrivé aan de Roele overschreden heeft.

DSC00085

De rest heeft van Grotenberge “nen directen” huiswaarts gedaan. Ondanks de ontelbare slijkstroken hebben we toch mogen genieten van een mooi stukje natuur in het Zottegemse. De afwezigen hadden terug ongelijk maar niet getreurd. Volgende week is er terug een bepijlde rit te doen in de streek. Deze keer gaan we de contreien van Sint-Lievens-Houtem onveilig maken. Het International Bike Team (onder impuls van Serge Baguet) organiseert er zijn 6de IBT-Veldtoertocht. Allen present zou ik durven zeggen en aan den Bossche, ‘t is misschien de moment om uwen vrees inzake het afrijden van bepijlde ritten eens te overwinnen. Knipogen Tot volgende week.

Traject

09:59 Gepost door De Pruine Proeken Administrator in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

hint begrepen ik zal volgende week den bepijlde rit van Houtem meerijden. Ik zal u dan ook inwijden in de toekomstplannen die ik voor dit clubken heb. Verder wens ik u mee te delen da t weekend Watou nogal bezopen was maar dak mijn zondagmorgenritje toch gemist heb. Kleinen en Iwan trouwens ook: gebleten da we hebben, nie te doen

Gepost door: Ka Veedeebee | 01-12-08

Ik peis dat da bij Mezel toch nie alleen more was zenne...

Gepost door: Joris | 02-12-08

Derbij Ik zal er zondagmorgen terug bij zijn. Al is het maar om onze voorzitter te gidsen bij het zien van alle pijltjes ;-) En ja, Mezel was zondag ll wa plattekes van afgang.

Gepost door: Tom Bidon | 03-12-08

De commentaren zijn gesloten.