09-12-08

Verslag VTT - IBT

Zondagmorgen 08u30. Uw journalist kijkt op z'n gsm-toestel en ziet dat niemand hem vandaag al gecontacteerd heeft. Hij neemt vervolgens zelf het initiatief om voorzitter Bossche te rappeleren. Na het oproepnummer ingetoetst te hebben weerklinkt aan de andere kant van de lijn onmiddellijk een vrolijke stem die mij de woorden "Koen Van Den Bossche" toeroept, direct gevolgd door het standaardzinnetje 'is momenteel niet bereikbaar bla bla bla ..." Hieruit kan ik constateren dat den Bossche vandaag terug niet uitpakt. Met andere woorden, hij doet zijn naam dus terug alle eer aan wat betreft vrees te hebben voor het afrijden van bepijlde ritten. Menig striptekenaar heeft er terug inspiratie bij gevonden en een nieuwe stripheld is geboren.

 zm3683330

Na het eerste onheilspellende telefoontje terug verder zoeken om de Mezel te pakken te krijgen. Mezel neemt zijn mobieltje wel op en aan de andere kant van de lijn hoort uw journalist een zware blaffende stem. De Mezel is ziek en blijft in bed voor verdere verzorging. Een dilemma is geboren. Pakt uw journalist nog uit of blijft hij ook thuis? We kijken op de klok en het is al iets na negenen. Plots weerroept de verlossing. Het is Joris die contact opneemt met de woorden. Komde gij nog af? Ik leg hem het reeds gebeurde uit en uiteindelijk wordt besloten om aan de casa van ondergetekende te passeren voor een pick-up. Wijle dus weg met een halfuurtje retard richting Sint-Lievens-Houtem. Staan aan de startgrid : de kleinen, Iwan, Tiest, Joris en Tom Bidon om de plaatselijke tour van 27 km af te haspelen. Vrijwel onmiddellijk mogen we Cotthembos in. Iwan herinnert zich nog vaag wat hem een tweetal weken geleden gepresenteerd werd en houdt zich bijgevolg wat in de achterste regionen. Ook Tiest laat de voorlinie bestaande uit de kleinen, Joris en Tom Bidon het beukwerk doen. Ondanks de zonnige omstandigheden moet er toch nog door het slijk geploeterd worden. De schoon opgeblonken velo's zijn bij de eerste hectometers dus al direct gezegend. Na Cotthem gaat het nog steeds via onverharde wegen richting Oombergen. Ook hier maken we kennis met enkele onbekende onverharde wegen. Iets om te onthouden in de toekomst. De gezamelijke mazouttank is nog steeds niet op geconsummeerd want den Tiest heeft zijnen tank nog eens vol gekregen en laat de motor dus zachtjes aan warm lopen. De rest daarentgen staat al behoorlijk in zijn eigen nat. Na Oombergen wordt er terug richting Sint-Lievens-Houtem centrum gepeddeld. Na wat draai- en keerwerk komen we uiteindelijk na 14 km aan bij de bevoorrading.

DSC00003

Toch eventjes meedelen dat wij, alvorens van deze welverdiende bevoorrading te mogen genieten, ook onderweg de geneugtes des natuur mogen aanschouwen hebben. Jawel, beste Pruine Proekers. Bij deze georganiseerde ritten mogen we steeds meer vrouwelijk schoon begroeten onderweg. Dit geheel terzijde natuurlijk. De bevoorrading is maar van korte duur want er moet nog verder gefietst worden om toch op een deftig uur den arrivé te passeren. Via Letterhouten en Vlierzele mogen we verder blijven afzien in menige landbouwwegeltjes. Hierbij heeft hoogstwaarschijnlijk iedereen eens mogen proeven van de échte Houtemse "more". Den enen al wa meer dan den anderen. Al deze uitschuivers hadden trouwens geen gevolg want iedereen stond al even snel recht als hij gevallen was. Te Zonnegem mogen we als afsluiter nog een laatste keer de Balei op. Ook hier heeft Koning Winter zijn intrede gedaan want de verschillen worden al ietsje groter op de slibberige ondergrond. Uiteindelijk komt ook hier iedereen boven zonder bloed te vergieten en mogen we de afdaling richting aankomstplaats inzetten. We kijken op de klok en zien dat het al twaalf gepasseerd is. Nog vlug even de velo afspuiten en dan verlaten Joris en Tom Bidon hun metgezellen. Hierbij is Joris zeker niet vergeten om iedereen aan de afspuitlijn ne kl... af te trekken. Joris heeft er niet beter op gevonden om het kraantje van de hoofdwaterleiding toe te draaien. In de verte horen we al. Eij, der is gien woater nie meer. Het pleziertje is van korte duur want we zetten het kraantje terug volledig open wanneer we aanzetten om de aanstormende meute te ontlopen. Iwan, Tiest en de kleine Vijverman kiezen om eerst nog het welverdiende gerstenat tot hen te nemen. Tom Bidon is ruimschoots op tijd thuis gekomen om de laten dienst aan te vatten. Tijdens zijn patrouille merkt hij aan de Roele omstreeks 15.30 uur nog ene velo op. T is Iwan die weer is blijven plakken. Als een echte journalist vraagt Tom Bidon naar den uitslag en hij mag vernemen dat de spurt uiteindelijk gewonnen werd door Iwan. Tiest is 100 meter voor de aankomstlijn, juist vóór den entree van bakkerij De Vuyst, op zijne smikkel gegaan. Zonder veel erg trouwens maar hierdoor mag hij onze prijs 'Lul van de Week' in ontvangst nemen. Volgende week zondag afspraak om 09.00 uur aan de Roele voor een ritje van om en bij de 30 km richting Haaltert. Be there!

traject1

16:19 Gepost door De Pruine Proeken Administrator in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Bij leven... ... en welzijn zal ik present zijn.

Gepost door: Tom Bidon | 09-12-08

koen zonder vrees zal er ook zondag nie bijzijn, maar ditmaal is t excuus wel wa beter dan slepende remblokken: bibi staat zondag samen met Iwan te blinken op een skipiste in Mayrhofen. Voor de conditie te onderhouden zal ik donderdag of vrijdag s wa in cotthem en omstreken gaan rondbaggeren

Gepost door: Ka Veedeebee | 09-12-08

Twijfelgeval vr zondag Maar ik wil toch van de gelegenheid gebruik maken om Tiest te bedanken om de titel "lul van de week" over te pakken. Ik dacht dat die mij na mijn uitschuiver nog voor we bij casa Tom aankwamen nie meer kon ontsnappen,... maar de wonderen zijn de wereld nog nie uit.

Gepost door: Joris | 11-12-08

De commentaren zijn gesloten.