23-12-08

Music for life: Pruine Proeken naar Gent

musicforlife
Het was vroeg, ontzettend vroeg toen om 7 uur bij de meeste Pruine Proeken de wekker afging. Het deed nog zo veel pijn voor onze leden die de nacht ervoor al gezopen hadden – enerzijds op de kerstmarkt van Hillegem (met onze Kleinen aan den toog), anderzijds op de Maratom for life van café Tomweer ( waar Iwan en uw dienaar pas rond 4 uur vertrokken zijn). De andere leden zagen er redelijk uitgeslapen uit en kwamen één na één binnengewandeld in t Tomweer, waar ons vanaf 07.30 uur een ontbijt te wachten stond en waarvoor we nog s vré merci willen zeggen aan cafébaas Cegers en zijn zusje. Mezel, Tom Bidon, Troch, Rudi, Roel, Vijverman en ikzelve hebben genoten van dit schone gebaar. Tiest wou er wel van genieten maar die was nog zo zat als minister Daerden en had meer aandacht voor den binnenkant van de wc dan voor de ontbijtkoeken. Iwan lag op dat uur nog schandelijk in zijn bed en alleen door dreigementen is hij uiteindelijk toch nog aan de start gekomen, al was het rijkelijk te laat voor onze groepsfoto, die, mits een beetje meeval en als den ondervoorzitter zijn werk gedaan heeft, volgende week in streekgazet Den Beiaard te bewonderen zal zijn.

groepsfoto

Op deze foto zal u misschien iets opvallen beste lezer: behalve de eerdergenoemde leden Pruine Proeken, de cafébaas en zijn zus, tevens meter van ons clubken, kan u nog een jonge deerne aanschouwen: jawel beste mensen: we hadden voor de gelegenheid het geluk een vrouw in onze rangen te hebben: en wat voor één: Karolien, vriendin des huizes van Wolf nam de plaats in van onze juwelier en besloot dus onze weg naar Gent wat leuker te maken door haren derrière aan ons  te tonen vanop haar fietske.

karo

Met zn tienen en de volgwagen trokken we dus op pad, aan een gezapig tempo en met slechts enkele vertragingsmanoeuvers van Tiest die in plaats van jus in de benen, bier in zijn lijf had met als resultaat: verloren rijden en vooral: voorbijgestoken worden door nen tachtigjarigen die naar de kaarting in café De Lichttoren te Oosterzele trok.

Doch, zonder ongelukken bereikten wij het Glazen Huis in Gent, waar we werden opgewacht door onze supporters Boumon, Robert, sportdirecteur Cegers en meter Kelly en nog wa gespuis van de streeke. Daar stonden we dan met ons 110 eurookes en geenenen die t lef had om ze aan Sofie te gaan afgeven. Gelukkig bleek er een kraam te staan waar ge voor 10 euro een dekentje kreeg en op die manier hebben we nog een tastbaar aandenken ook, meer moe da nie zijn.

glazenhuis

De terugtocht werd rond half 12 aangevat zonder Roel ( die moest volleyballen ) en Tiest (u weet wel, te plat, pardon, te zat ) maar met Karolien nog steeds in onze rangen, waardoor ons respect nog groter werd. Nauwelijks vertrokken werden we opgeschrikt door een valpartij: Rudi was slachtoffer van dienst maar kon gelukkig heelhuids verder. Van Gent naar Grotenberge is blijkbaar lastiger dan omgekeerd en ook de wind maakte het ons op sommige momenten moeilijk maar toch werden de klippen omzeild en konden we ons opmaken voor de sprint van deze maratonrit. Dachten we toch, want op een zestal kilometer van de aankomst ontsnapten Mezel en Tom uit het peleton. Te vroeg, volgens velen, te laat, wisten we achteraf. De reactie van Vijverman en uw dienaar kwam te laat op gang want de vogels waren gaan vliegen. Vanop respectabele afstand kon ik zien hoe zij mij op een lepe manier soms hoop gaven en hoe ze elkaar nadien kapot reden. Tom Bidon sloeg een beslissende kloof en kon solo naar de overwinning fietsen, Mezel was een schitterende tweede en uw verslaggever was al content dat hij veelwinnaar Vijverman achter zich liet voor de derde plaats. Maar de morele winnaar was Karolien, 60 kilometer zonder training en bij weersomstandigheden waarbij menige andere vrouw liever zou staan strijken: chapeau Karolien. U hebt vanaf heden de eer uzelve een Pruine Proek( Pruin Rokske )  te noemen .

PS: onze aanwezigheid is zelfs de StuBru fotograaf opgevallen: het resultaat ziet u op http://www.stubru.be/node/78790 . Ze hebben wel ons lelijkste leden gefotografeerd Knipogen

21:36 Gepost door De Pruine Proeken Administrator in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Ale we hebben weer een goeie daad gedaan we kunnen voort voor een jaar ;-)
Zondag is het rit in Vlierzele zeker?
Vertrek Hof te Roelegem 9u....

Tot dan!

Gepost door: roel | 24-12-08

Dacht dat er toch één van jullie den dag nadien mijn billen ging komen masseren...

Gepost door: Karolien | 24-12-08

Da masseren ging Wolfken doen. Om het goed te maken voor de gemiste sauna

Gepost door: Tom Bidon | 24-12-08

De commentaren zijn gesloten.