29-12-08

MTB rit van 28/12/08

Min vier onder thermometerhut, maar mé nen noordoostenwind was de gevoelstemperatuur waarschijnlijk wel min tien. En dat was ook te merken aan het beperkt aantal aanwezigen. Slechts drie Pruine Proeken waren vanonder hun donsdeken gekropen om de koude te trotseren: uw verslaggever, Mezel en Semiprof Roel. Dit zootje ongeregeld werd aangevuld met een gastrijder: motorcrosser Arno Van Heghe start zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen en dacht dat een ritje met ons wel eens een goeie training zou zijn om deze zomer Kevin Strijbos te verslaan.

Slim als we waren trokken we onmiddellijk op pad aan een doorgedreven tempo richting Cotthem om aldaar de pijlkes te gaan zoeken (en volgen) van de rit van Vlierzele die de dag voordien gereden was. Die rotzakken gunnen het ne mens blijkbaar niet om den dag nadien hun rit eens te rijden want alle pijltjes waren verdwenen. Dan maar zelf een tocht maken en die kreeg al snel een bestemming: Yves van T Champetterke mocht ons ontvangen.

champetterke

 Eerst moest er natuurlijk gereden worden en dat leek op sommige plaatsen makkelijker gezegd dan gedaan: de tractorsporen en omgeploegde aarde vormden bij zo ’n temperaturen een versteende wirwar die rijden onmogelijk maakten. Waar we wel konden rijden deden we dat zo snel mogelijk en vooral Arno had het hier lastig mee. De conditie moet duidelijk nog worden opgebouwd maar het was vooral de koude die hem de das om deed: slechte handschoenen zorgden er voor dat zijn handen de kleur van de liberalen kregen en hij deed bij Yves dan ook beroep op de bezemwagen van papa Jo. Na de tussenstop en de warme choco(-rum) gingen we dus met drie op pad naar de finishlijn en het tempo ging onmiddellijk de hoogte in. Uw dienaar begon aan het slotoffensief maar hierbij ontplofte de motor al vrij snel en hij wist meteen dat brons het hoogst haalbare was. Roel nam het commando over en zou het niet meer afstaan: Mezel beet dapper door en bleef lange tijd in het wiel hangen maar moest er op de laatste strook onverhard toch de brui aan geven. Roel won verdiend deze rit, Mezel wordt stilletjesaan de zilveren Poulidor en bibi: die hoopt da de prijs van het brons snel de hoogte inschiet want van da soort heb ik er ook al redelijk veel liggen.

Normaal mag u deze week nog een jaaroverzicht verwachten en héél binnenkort krijgt u het thema voor onze volgende rit want het wordt nog eens een themarit. Tot dan, en hopelijk met meer deelnemers aan de startlijn.

Och ja, bijna vergeten: na ons lieftallige meter Kelly, hebben we vanaf heden ook een peter: nonkel Willy is gevraagd deze eervolle taak op zich te nemen en hij heeft dit Van Rompuys-gewijs aanvaard: hopelijk gaat hij t onthouden en zijn plicht nakomen.

23:25 Gepost door De Pruine Proeken Administrator in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.