08-01-09

Het Jaaroverzicht

2008 werd het jaar van de kredietcrisis, het jaar van Obama én het jaar van de Pruine Proeken. Van een modaal groepke pedaalstampers zijn zij uitgegroeid tot een perfect functionerende mountainbike-wielerploeg ( enige overdrijving is bij deze toegestaan en valt onder t begrip "dichterlijke vrijheid"). In de maanden januari, februari, maart 2008 waren de Pruine Proeken nog een beperkt groepje vrienden die - als t god wou believen, en als t nie te koud was en nie aan t regenen was én als t uitgaan de nacht ervoor nie te uitbundig was geweest - wel eens afspraken om op zondagvoormiddag een toerke met de mountainbike te doen. Dat er veelvuldig forfaits te noteren vielen, hoeft dan ook niet te verbazen. Op de eerste belangrijke afspraak van 2008, het Belgisch Kampioenschap Pruine Proeken, waren slechts twee renners op het appèl: Tom Bidon en Mezel. In een heroische lijf-aan-lijfgevecht was het uiteindelijk Tom die aan het langste eind trok en de kampioenentrui om de schouders mocht hangen.

dyn005_original_321_448_pjpeg_2598838_b4ac26789af0a76f4336b55dfe4d5fb8

Tom heeft deze titel met verve verdedigd en aan het publiek kenbaar gemaakt. In het seizoensbegin stond er geen maat op onze rijdende flik. Hij voerde de forcing, bekommerde zich om de zwakkeren en heerste als een koning. Zilveren medaille Mezel kunnen we gerust zijn kroonprins noemen: ook Mezel stond meestal aan de start en etaleerde tijdens de ritten zijn ijzersterke conditie. Hij vergat er wel steeds bij te vertellen dat hij in de weekdagen bijtrainde, wat toch wel een beetje competitievervalsing is.

Verder reden in de beginperiode van 2008 ook volgend gespuis mee: in willekeurige volgorde Troch, Ka Veedeebee, Wim Coessens, Leus, sleren Andy, Rudi en Tiest.

Het voorjaarsseizoen eindigde echter op een valse noot en al vrij snel stond er bijna niemand meer paraat op zondagmorgen. De zomer kwam, de lente ging en behalve Tom, die een actief wielertoeristenseizoen afwerkte, besteeg geen enkele Pruine Proek nog zijn ijzeren ros.

Eén uitzondering: de Regiotoer in juni: uw dienaar, Andy, Tiest, Mezel en Wim begonnen op een kletsnatte zaterdagmorgen aan een 75 kilometerlange helletocht: slijk, modder en andere smurrie maakten deze tocht tot een ware uitputtingsslag, zowel voor biker als voor de fiets zelve. Compleet kapotgereden haalden er drie de eindmeet: Mezel, Wim en bibi al was bij deze laatste het bobijntje compleet leeg en gingen de laatste kilometers aan een slakkentempo, waarbij de slak waarschijnlijk nog sneller ging.

September 2008 en een nieuw Pruine Proekenseizoen werd in het leven geroepen: voortaan in een gewijzigde versie: den blog zou worden up to date gehouden, een verplichte tussenstop in één of andere horeca-aangelegeheid en als apotheose een eindsprint werd in het leven geroepen. Onmiddelijk kon de ploeg enkele nieuwe deelnemers verwelkomen: Kleine Vijverman ontpopte zich de afgelopen maanden tot veelwinnaar, alhoewel hij die titel in december moest afstaan aan semiprof Roel, nog zo n neofiet. Verder kregen we gezelschap van Iwan, kwam Joris ons af en toe vervoegen en ontvingen we reeds enkele gastrijders zoals Arno en Karolien.  Uitwijden over de gereden ritten hoeft niet want die kan u allen vinden in ons archief maar sta mij toe u mede te delen dat ik als verslaggever fier ben op deze bende gezellig gestoorde mountainbikers.

Ik denk dat we Planckaertsgewijs "goe" bezig zijn: ook al hebben we nog wel s een collectieve offday zoals vorige week en staat de communicatie nog niet op punt, er begint lijn in te komen.

Afsluiten doe ik met een herhaling van ons reglement.

- Vertrek gewone ritten: om 9u aan t Hof te Roellegem

- Vertrek themaritten: variabel, watch den blog

- bepijlde toertochten: watch den blog, voorstellen steeds welkom

- verplichte tussenstop aan een cafeetse

- eindigen bij ons peter " nonkel Willy" of ons meter "Kelly" en om onze zondag vragen

Afsluiten doen we met een oproep: kunnen of willen de afvalligen ( zij die sinds juni niet meer hebben meegereden: sleren, Leus, Wim Coessens ) ons nog eens vergezellen aub, ge kunt het tempo zeker nog aan.

groeten en tot binnenkort

Ka VeedeeBee

23:41 Gepost door De Pruine Proeken Administrator in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Mooi Mooi Mooi,
Hopelijk kunnen we zaterdag een trainingsrit voor het Belgisch Kampioenschap der Pruine Proeken rijden.
Kwestie van voorbereid te zijn tegen onzen titelverdediger.
Verder is hier misschien een tip om te rijden op 18 januari in Kluisbergen.
Naar het schijnt echt de moeite waart!
http://www.funnybikers.be/Nl_Toertocht.htm

Gepost door: roel | 09-01-09

Prachtig omschreven Meer moet dat echt nie zijn; Chapeau voor de weergave van een seizoen 2008.

Gepost door: Tom Bidon | 09-01-09

Ela mannekes, waar is diene foto gebleven van t schoonste konijn vd mtbers????

Gepost door: Els Wuytens | 19-01-09

t schoonste konijn rijdt nie meer mee en moest dus zijn plaatske op de site afstaan. Misschien kunt gij hem s op tijd uit uw bedje jagen en hem overtuigen nog s mee te rijden

Gepost door: Ka Veedeebee | 25-01-09

De commentaren zijn gesloten.