26-01-09

Belgisch Kampioenschap Pruine Proeken 2009

Het Laatste Nieuws: " Underdog wordt Belgisch kampioen Pruine Proeken "
De Standaard: " Favorieten stellen teleur op het BK "
het Nieuwsblad: " kampioen van de hoop ? "
De Morgen: BK Pruine Proeken:Topfavoriet Tom Bidon bezwijkt onder de druk, Ka veedeebee verrassende winnaar
Het Belang van Limburg: " geen Limburgers te bespeuren op het podium van het Belgisch kampioenschap "
De Tijd: " Financieel adviseur kroont zichzelf tot Belgisch kampioen van de Pruine Proeken "
De Gentenaar: " One-man show op het BK te Herzele-Grotenberge

Ka kampioen

Moet er nog meer gezegd en geschreven worden: de krantenkoppen maken alles duidelijk;

Voor dit Belgisch kampioenschap waren de verwachtingen enorm hoog gespannen. Uittredend kampioen Tom Bidon was torenhoog favoriet. Mezel, kleine Vijverman en semiprof Roel waren de outsiders en de rest zou meerijden om den hoop te vullen, althans, dat waren de voorspellingen van de kenners. De realiteit was wel wat anders: Semiprof Roel was de eerste die forfait gaf: een blessure houdt hem de volgende weken van de mtb ( veel beterschap he Roel ). Ook die andere veelwinnaar kleine Vijverman gaf forfait: eindwerkperikelen of kampioenschapstress, wie zal het zeggen. Vele anderen volgden zijn voorbeeld en gaven op voorhand hun ( beperkte ) kansen op de titel op. Wat overbleef was echter de crème de la crème: titelverdediger Tom Bidon werd aan de startlijn als een held verwelkomd, zilveren medaille van vorig jaar, Mezel, stond enorm geconcentreerd aan de startlijn. Daarnaast stond uw verslaggever te blinken: reeds enkele dagen eerder had deze snaak zijn taktiek uit de doeken gedaan: een alles of niets poging via een monsterontsnapping. Reeds bij de beginkilometers merkten we iets opvallends op: Tom was de dag voordien gaan bijtrainen en had dat blijkbaar iets te enthousiast gedaan: hij moest een gaatje laten maar op dat ogenblik dachten zijn metgezellen nog dat dit blufpoker was en ze gingen er dan ook niet verder op in. De wedstrijd bleef spannend en leek op een eindspurt uit te draaien. Maar bij het opdraaien van een lastige strook van Hillegem naar de hondenschool te Leeuwergem ontbond uw verslaggever zijn duivels: zoals voorspeld verschoot hij zijn enige cartouche en met al wat er in zijn bierlijf zit sloeg hij een kloof die nog moeilijk te dichten zou vallen. Met vallen, opstaan en weer doorgaan nam hij de laatste hindernis en begon aan de laatste beklimming richting finish. Toen hij net dacht dat de overwinning binnen was hoorde hij Mezel kreunen in zijn wiel. Deze leperd had het onberijdbare stukje links laten liggen en was al sprintend de klim opgereden. Hierbij had hij toch zijn laatste kruid verschoten en zo kon Ka Veedeebee toch de laatste meters richting finish alleen en volop genietend afleggen.

Het interview met de onverwachte kampioen volgt waarschijnlijk binnenkort maar tussen het feestgedruis door liet hij al optekenen dat hij deze zege opdraagt aan zijn dochter die binnen een goeie maand haar opwachting zou moeten maken, tenzij ze net zoals haar vader de wereld verbaast en wa rapper zou komen. 

23:12 Gepost door De Pruine Proeken Administrator in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat aan de kersverse kampioen. De vooropgestelde taktiek werkte perfect en de andere twee kluivers hadden er geen gepast antwoord voor. Volgende jaar beter, zou ik durven zeggen. En dan zal de voorbereiding ook anders getint zijn van den dezen hier. Afzien als de beesten was het, maar toch content met de bronzen plak.

Gepost door: Tom Bidon | 27-01-09

Een dikke proficiat aan de kampioen. Het is met spijt in het hart en aan de voet dat ik dit moet lezen. Had graag zelf de strijd aangegaan. Maar dat is nu eenmaal het leven. Kunnen alleen maar beginnen trainen voor volgend jaar! Straks zal het ook niet voor mij zijn en volgende week waarschijnlijk ook nog niet. Daarna gaan we het roest van onze velo rijden en gaan we volop voor de eindsprint! Iedereen is gewaarschuwd! tot later (van de link onderaan moet je niets aantrekken, is iets voor mij.

http://www.schooltv.nl/beeldbank/clip/&image=http%3A%2F%2Fwww.schooltv.nl%2Fbeeldbank%2Fmmbase%2Fimages%2F2022750&file=20080715_roken02.flv

Gepost door: roel | 01-02-09

De commentaren zijn gesloten.