07-10-09

verslagske: openingsrit

Beste mtb-vriendjes.

Afgelopen zondag startte het derde Pruine Proekenseizoen. Een seizoen waarin veel hetzelfde blijft als voorgaande jaren ( ja, we blijven rijden op ne mountainbike, ook als er veel bagger is, en jazeker, we blijven daar traditioneel enen of meerdere op drinken na de rit ) maar met enkele aanpassingen: klemtoon op het vriendschappelijke karakter en gezapige tempo van de rit, geen haantjesgedrag en verhuis van ons clublokaal naar café t Tomweer.

Zodoende kan er vanaf heden op twee plaatsen gestart worden: om 9.15 u aan t Tomweer en om 9u30 op de Groenlaan aan Roele. Zo mochten we zondag in totaal 8 moedige renners aanschouwen: uw verslaggever , kleine Vijverman, nieuw lid Franky en Joris Bernagie, die allevier nog half bezopen waren van de bierfeste, en verder Mezel, Jo, onzen acrobaat Wolf en last but not least onze tweede nieuweling Koen Fermon ( die u hier beter zal leren kennen onder zijn koosnaampje " Sterke Mong" ). Deze dappere jongeling had tot half zeven geholpen ( zegt hij zelf ) op datzelfde Bierfest, had al vijf jaar geen (fiets)buis meer tussen zijn benen gehad en koos als koersbroek een goeie blue jeans; dat verdient wel wa respect zou k zo denken.

Geopteerd werd voor een ritje rond de  kerktoren Esse
 van Esse waarbij Joris ons als een ervaren gids de kleinste wegelkes wou leren kennen. Hij heeft deze taak schitterend volbracht en gaf ons als extraatje de toestemming om zijnen hof eens te doorploegen. Hierna werd koers gezet richting Grotenberge om onze bar-moeder in onze armen te sluiten ( hoopten we ). Na een goeie 25 km gereden te hebben, kregen we dan ook een tourneeke van ons meter, waarna wij als tegenprestatie den bak donkere Leffe vakkundig soldaat hebben gemaakt. Sommigen gingen op tijd naar huis, anderen bleven hangen en kregen geen eten meer van moeder de vrouw, wordt dit de story van de volgende weken ??? Ik zou zeggen, kom s meerijden en ontdek het zelve.

Volgende rit is er eentje op verplaatsing: "Dwars door Aaigem" start aan complex Steenberg te Erpe-Mere, deelnemende Pruine Proeken worden er om 9 uur verwacht aan de Total-naftpomp op de Oudenaardse Steenweg. Tot dan !!!

23:17 Gepost door De Pruine Proeken Administrator in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Kort en bondig Kort en bondig verslagske... meer moet da nie zijn van een leuke, gezellige openingsrit. Proficiat aan de Mong voor zijn karakter, ik peis dat em goe zal geslapen hebben in de namiddag, maar 't zal wel nie op zijne rug geweest zijn ;-)

Gepost door: Joris | 08-10-09

De commentaren zijn gesloten.