15-10-09

Verslag " Dwars door Aaigem "

Beste MTB friendjes

 

Bij deze het verslagske van onze 2e rit, onze eerste op verplaatsing, zijnde Dwars door Aaigem. Om 9 uur stipt stonden tien Pruine Proeken aan de plaats van afspraak, ALTHANS dat was de bedoeling. Jammer genoeg is de werkelijkheid iets anders: enkele van onze leden hebben het moeilijk met op tijd komen. Vooraleer we alle schaapjes verzameld hadden, de nodige banden waren opgepompt en de benen ingesmeerd, was het half tien. Vier ervaren leden zouden het tempo aangeven:  Tom, Mezel, semiprof Roel en Yves hebben een ganse zomer de koersfiets bereden en dat zouden we geweten hebben. In hun kielzog volgden uw dienaar, Franky, en Jo, die vorige week voor het eerst aan de start stonden. Tevens hadden we Iwan en Leus bij, ook vorig seizoen vlijtige Pruine Proek en er was de volslagen nieuwkomer Joris.

De start was vrij pittig met het doorkruisen van het bos van de Steenberg en de pittige passages langs de E40. Daar konden we reeds de sterke conditie van Yves bewonderen. Samen met Tom, Mezel en Roel  nam hij wat afstand van de rest van de groep. Hierbij mochten we toch ook mooie dingen aanschouwen van Leus van wie we toch denken dat hij “ in den duik” al bijgetraind had. Achteraan was het vooral Joris die het moeilijk kreeg, gelukkig kon hij rekenen op zijn sparringpartners Jo en Iwan. Joris is echter een doorzetter die ook in zijn beroep als boefer geprezen wordt voor zijn volharding.

Naarmate de rit vorderde werd het uitzicht van menig Pruine Proek niet beter op, vooral door de zware ondergrond die de laatste dagen wel wat water had geslikt. Uw dienaar kreeg van Mezel een dopingmiddel aangereikt , doch als de conditie er niet is, heeft ook dat weinig nut. Conditie te over was er vooral bij Yves, die er op sommige momenten echt mee aan het spelen was. Zich laten uitzakken, de rest taxeren en dan in vliegende vaart terug naar voor: onze ritwinnaar van vorige week was ook nu weer duidelijk topfavoriet om als eerste de  pruine meet  te overschrijden.

Toen we dan ook op slechts enkele kilometers van het einde kwamen keken de beteren onder ons elkaar het wit uit de ogen en vooral Yves werd nauwgezet in de gaten gehouden.  In de achtergrond gaf Joris alles wat nog in zijn militaire lichaam zat, om net niet al strijdend ten onder te gaan. Uw verslaggever kroop op kousevoeten en met een slechte conditie weg uit de kopgroep, maar het Wijngaardduo Tom en Roel greep hem al snel bij de lurven. Net na de aansluiting was het moment van Yves aangebroken: op de laatste modderstrook nam hij de maat van de anderen en reed ongehinderd naar zijn tweede ritoverwinning. Proficiat hiervoor Yves. Den bloemekee werd hem overhandigd door Sabine Appelmanssabine appelmans
die zelf ook een modderbadje had genomen. En tevens een bijzondere vermelding voor Joris, die in zijn eerste tocht sinds maanden bewees een echte Pruine Proek te zullen worden.

 

PS:   Net zoals in de Helaasheid der Dingen werden van sommige personen de namen gewijzigd omwille van privacyregels. Aan u om uit te maken welke namen wij verwisseld hebben.

19:54 Gepost door De Pruine Proeken Administrator in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

veur mij uk 1

Gepost door: mezel | 15-10-09

Schitterend Schitterend verslag... Proficiat aan Yves met zijn tweede overwinning ;-) Na deze eerste rit goed te hebben verteerd ga ik proberen om in de toekomst wat meer mee te rijden om mijn conditie wat aan te scherpen. Zondag mag je mij stipt(er) verwachten.

Gepost door: Joris | 16-10-09

Een schitterend verslag van één van de meest beklijvende momenten uit de wielergeschiedenis!

Gepost door: Franky | 16-10-09

Mooi verslag!! Zoals al gebleken was ik er afgelopen zondag niet (kater wou maar niet opstaan). Nu Zondag (25/10) zal ik er ook terug niet bij zijn wegens volleymatch (derby Steenhuize-Hebo 18u wie interesse heeft). Vanaf de week erna mag je mij erbij rekenen! tot later

Gepost door: Semiprof Roel | 19-10-09

De commentaren zijn gesloten.