19-10-09

Verslag van de 3e rit: Mezelkestoer

Beste MTB vrienden

De derde rit van het baggerseizoen zit er ondertussen ook al op. Op de aanwezigheidslijst stonden opnieuw tien namen te blinken. Naast uw verslaggever en de vertrouwde namen Mezel, Joris, Yves, Jo, Iwan, Franky, Leus en Mong hadden we ook nieuweling Andy Brusselman in ons gezelschap. Andy is nog coureur geweest en valt vooral op door het stalen ros dat hij bestijgt. Voor hem geen blinkende mountainbike maar een crossfiets waarop Roland Liboton in zijnen tijd meerdere overwinningen heeft mee behaald. Helaas is het onderhoud van da veloke de laatste jaren wa verwaarloosd en dat hebben we kunnen merken. Bij één van de afdalingen was er een gebrek aan remkracht bij Andy en hij vloog met een salto, gecombineerd met een driedubbele flikflak, richting graskant. De tocht zelf, Mezelkestoer genaamd, was pertank goe begonnen: in een aardig tempo en zonder oponthoud werd koers gezet richting het befaamde " Kabouterpad ".

kabouterpad

Zeggen dat Mezel deze rit had uitgetekend zou de waarheid geweld aandoen: we volgden nogal veel rode pijlkes en elkeen van u weet wel dat het hier dan gaat over de rode Blosoroute van Zottegem. Uiteindelijk werd daar toch een beetje van afgeweken en voor de meesten het doorhadden stonden ze op de top van den Berendries. Hier zouden we straks terugstaan maar daarvoor moesten we dus " het monster " bedwingen van zijn zijflank.In duikvlucht ging het richting Brakel om, eens beneden, rechts het kabouterpad te nemen. Een kleine stop werd ingelast, het profiel van de klim en de stijgingspercentages werden nog s overlopen en sommigen nuttigden wat drank terwijl anderen wat vocht aflieten. Joris begon als eerste aan deze uitdaging en zou die koppositie ook behouden. Zijn volgelingen Mezel en Andy hadden meer moeite: Mezel kreeg kramp op een erg slecht moment en Andy stond stil toen bleek dat het kleinste verzet van een crossfiets toch niet zo klein bleek. Zo kwam uw verslaggever als tweede boven, gevolgd door de andere vriendjes. Bij de één was dit lastiger geweest dan bij anderen. Ons viel vooral het gemak op waarmee Leus en Franky dit beest hadden bedwongen maar ook bij Mong zag je dat de conditie er sterk op verbetert. We merken nu al op dat de regelmatig rijdende Pruine Proek snel conditie bijkweekt zodat het elke week minder lastig om volgen wordt en de ritten er zelf leuker op worden.

Na ons doel bereikt te hebben, werden we door Mezel nog getrakteerd op de beklimming van de Hostellerie maar daarna werd al uitgekeken naar het bezoek aan ons meter Kelly en dus gaven we plankgas om voornamelijk in dalende lijn naar het centrum van Zottegem te klieven. Zo kwamen we stilletjesaan ook aan de befaamde eindsprint. Ter hoogte van het voetbalplein ( stadion is een te schoon woord voor da gedrocht ) van Sottegem was het uw verslaggever die opnieuw als eerste het vuur aan de lont stak: op een reuzeverzet trachtte hij de anderen te verschalken maar net zoals vorige week werd die kans hem niet gegund. Joris, Mezel en Andy namen hem al snel bij de lurven en zouden de podiumplaatsen gaan verdelen. In de verwarring van de sprint was er ook een lekke band: Leus kon zijn blakende conditie niet verzilveren in een ereplaats en is de eerste pechvogel van ons prille seizoen. Vooraan was het opnieuw Joris die de sterke lijn blijft doortrekken en à la Niels Albert zijn derde overwinning op rij behaalde. Andy werd verdienstelijk tweede en Mezel stond op de derde podiumplaats.

Na de rit werd wat bijgepraat bij een bier van hoge gisting en had onze charmante meter een surprise voorzien: zelf belegde pistoleetjes had ze voor haar metekindjes in petto en die werden in dank aanvaard. Als dat zo blijft verdergaan zullen we iets moeten terugdoen en zullen we ons meter toch ook eens moeten verrassen en verwennen. De manier waarop laat ik over aan uw ( bij sommigen: ziek ) brein, maar ze zal er versteld van staan !!

Volgende week nog s eentje op verplaatsing alhoewel we dicht bij de deur blijven. In Herzele staat de tweemolen VTT op het programma. Deelnemende Pruine Proeken worden aan de startplaats " de Steenoven " verwacht tussen 8.30u en 8.45u ten laatste. Gelive wa op tijd te zijn want we zouden graag eens STIPT vertrekken :-)

18:02 Gepost door De Pruine Proeken Administrator in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Schoon verslagsken Schoon verslagsken... ik denk dat Brusselmans ook al de stuik van 't jaar gezet heeft,... 't zal moeilijk zijn om beter te doen.

Gepost door: Joris | 20-10-09

enkel iemand mee een trampoline kan beter en verder zweven dan brusselmans

baajdeweej, kga gaan trainen in tgeniep ze :-)

Gepost door: fleus | 20-10-09

De commentaren zijn gesloten.