27-10-09

Verslag 2 Molen VTT

 

 

Om negen uur zondagmorgen mochten we 11 Pruine Proeken verwelkomen op deze VTT die als het ware in onzen hof werd georganiseerd. Alweer hadden we een nieuw lid bij: Wouter De Spiegeleer is in de zomer Herzeels Flandrien en werd transfervrij overgenomen door ons ploegsken: welkom Wouter.

Het waren die zomerflandriens die in het begin van de rit hun conditie etaleerden: Joris, Wouter, Mezel en Tom gaven er een stevige lap op. Vijverman en Leus waren sterk genoeg om hen te volgen en de rest volgde op een nog overbrugbare afstand.

 

 

2molen

Na 14 kilometer kregen we een eerste bevoorrading en konden we even op adem komen. Tevens namen we hier afscheid van Wolf, die beslist had zichzelf te pijnigen op de 50 kilometer. De rest reed fluitend verder richting Wouwou city, Parel van de Molenbeekstreek. Hier kregen we ook af te rekenen met een eerste pechvogel van het seizoen: Joris had ne leegloper ofte platten tuup en hield ons enige tijd aan de kant. Nuja, voor sommigen onder ons was dit welgekomen want de stevige aanvangsfase, gecombineerd met de drassige en bijwijlen vettige ondergrond had al menig kruid doen verschieten.

Tevens waren we wel eens content om in Aaigem in de file te staan toen bleek dat er een biker was die besloten had een houten paalke en bijhorende prikkeldraad te kussen. Hierna volgde een tweede tussenstop en konden we ons opmaken voor de eindfase. Deze was best pittig met een bezoek aan Aaigem en Mere en dit zorgde voor de eerste krampen in het peloton: de kleinen wist opeens zeer goed hoe bovenbenen kunnen ontploffen en ook uw verslaggever voelde de eerste krampkes opzetten.

Na het bezoek aan den Aaigemschen bos viel de wedstrijd in een beslissende plooi: de sterkrijdende Wim Leus nam het voortouw en in zijn wiel gingen Tom en Mezel nog mee, de rest was er aan voor de moeite. De twee wieltjeszuigers lieten zich meedrijven met Wim en profiteerden van zijn berenwerk: Tom sloeg een beslissende kloof en reed solo naar de zege. Ook Mezel liet Wim nog in de steek en werd tweede, Leus oververdiend derde. Toch nog even meedelen dat veelwinnaar Joris zijn zegereeks niet kon verderzetten nadat hij in Aaigem met Wouter de kortste weg naar Herzele had genomen nadat deze laatste met mechanische pech had af te rekenen.

Na de rit keek iedereen tevreden terug op de geleverde inspanningen met een Leffeke en een Duvelke en werd er al uitgekeken naar de rit van volgende week.

22:34 Gepost door De Pruine Proeken Administrator in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Nice Leuk verslagsken en nen hele schone foto.

Gepost door: Joris | 28-10-09

wielekeszuigers ja inderdaad der waren twee wielekeszuigers die meer dan geprofiteerd emmen..... 'ka nie meer, ka nie meer' da kwam er nog uit totdat de eindstreep der was, tus kost alles.... vraak zal meer dan zoetekes zijn. i'll be back..
maar wel goe verslagsken :-)

Gepost door: fleus | 29-10-09

De commentaren zijn gesloten.