03-11-09

Allerheiligenrit

1 november en aan het kerkplein van Grotenberge waren negen engeltjes nedergedaald. Hierbij opnieuw enkele nieuwe gezichten. Karolien was sinds de rit naar het Glazen Huis ons erelid en hield zich – na enkele weken twijfelen – aan haar belofte om het Pruine Proekenpeloton te vergezellen op hun ritjes. Zo kregen de mannelijke bikers ook eens een zicht op een schoon poepke in plaats van op bijvoorbeeld Mezel zijnen derriere te moeten zien. Verder was er ook debutant Bart Boonaert, misschien bij sommigen minder bekend maar t zag er ne sympathieken uit dus mocht hij ook aansluiten.  Ook Andy Brusselman stond aan de start en het  was al uitkijken naar zijn nieuwe valtechniek. Den hoop werd gevuld door uw verslaggever, Mezel, Joris, semiprof Roel, sterke Mong en Wouter. U ziet, een aardig groepje en alhoewel er veel belangrijke afwezigen waren, zat er toch wa kwaliteit in.

IMG_0130

Uw verslaggever had vorige week beloofd een toertje uit te stippelen  en gelukkig zat die vrij sterk in zijn hoofd want hij mocht zich op deze zondagmorgen gelukkig prijzen dat hij niet aan een ademtest onderworpen werd door de vriendelijke meneer de politieagent die het kerkplein kwam opgereden. Onder de kepie van de champetter mochten wij het aangezicht van één van onze leden aanschouwen: Tom Bidon moest de orde handhaven op de kerkhoven voor het geval het daar uit de hand zou lopen en hij moest nauwkeurig controleren of er geen onverlaten waren die kerkhofverbod hadden.

Na Tom te hebben uitgewuifd konden we aan onze rit beginnen en deze zou ons via t kasteel van Leeuwergem langs de flanken van den N42 leiden. Hoeft het nog gezegd dat onze koersfietsterroristen opnieuw de beteren waren in deze beginkilometers. Joris liet zijn topconditie op een dusdanige manier zien dat dit bij de rest wat uitdagend overkwam zodat er in de groep al een coalitie werd gesmeed die er op uit was om Joris in het zand te laten bijten, al dan nie letterlijk. Via een mooi bospaadje in Oombergen reden we richting het gekende gehucht Cotthem. Maar waar waren onze twee nieuwelingen ? Enige tijd na de anderen kwamen Karolien en Bart uit de bosjes en de vermoedens werden bevestigd: Karolien was op Bart gevallen, of was t nu omgekeerd, of net niet?? We hopen het u de volgende weken te kunnen vertellen.

IMG_0143

 Na de technische passages in de bossen werd op de klok gekeken en werd er besloten in een rechte lijn naar ons meter Kelly te rijden maar dan wel op een vrij pittige manier: dwars door een veld ( alwaar uw verslaggever er overduidelijk werd aan herinnerd dat hij tot het mannelijke geslacht behoorde ) en via de landbouwweg naar de hondenschool van Leeuwergem.  Tijd om aan de – tactische – spurt te denken. Roel trok het tempo de hoogte in en dook als eerste een smal paadje in. Mezel zat in tweede positie en liet vakkundig het gat (niet da van Karolien ) vallen en onze vriend Joris zat als een rat in de val. Roel was nog wa onzeker over de laatste rechte lijn naar t café maar reed uiteindelijk sterk door en kon een opzittende Joris toch van zijn zoveelste zege houden. Een verdiende overwinning voor Roel en voor Joris is er volgende week een nieuwe kans om wa sympathie te verwerven binnen het peloton, zodat hij voor een vierde overwinning kan strijden.  

Volgende week, zondag 8 november, gaat u het zonder uw verslaggever moeten stellen, maar ik ben zeker dat Tom een schoon verslag en een prachtige rit voor u in petto zal hebben. Naar mij gezegd is, zou het aanvangsuur iets vroeger zijn: 9 uur aan café T Omweer. Zelf zal ik eens aan ulder denken, terwijl ik mijn eerste zandrit ga rijden in Middelkerke ( daar moogt ge trouwens ook naartoe komen he )

23:10 Gepost door De Pruine Proeken Administrator in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

skoon geschreven. Goed verslag !
een pluim voor verslaggever/rituitstipprlaar !

Gepost door: wouter de spiegeleer | 04-11-09

Bevestiging Ik kan alleen maar Wouter zijne commentaar bevestigen.
Voor de rest nog dit: LAFAARDS :-)

Gepost door: Joris | 05-11-09

De commentaren zijn gesloten.