09-11-09

Verslag van de rit - 08/11/2009

Gegroet allen,

 

Zondag 08/11/2009. Nadat we twee weken geleden nog met de korte mouwen konden starten, is het nu eens iets anders. Op het kerkplein te Grotenberge schijnt de zon wel in al haar glorie maar de temperatuur wil niet meer mee. We kijken op de thermometer en wat zien we? 3 graden, we flirten dus al met de vriesgrens. Alle hens aan dek dus om een eerste keer de echte  winterkledij boven te halen. Na een telefonische controle van de voorzitter KaVeeDeeBee, die zich aan de Belgische Kuste bevindt om de strandrace in Middelkerke van 50 km tot een goed einde te brengen, kunnen we met zes manschappen aanvatten.

DSCF0006

Het neusje van de zalm - of moeten we zeggen Zwalm – bestaat deze keer uit Joris, Mezel, Wouter, Bart, Franky en Tom. Het te volgen parcours werd door Tom reeds zorgvuldig en met de nodige kennis uitgepijld op de GPS om na een goede 30 km terug aan te komen in de thuishaven. We beginnen eigenlijk in identiek dezelfde omstandigheden als verleden week en dit tot het kasteel van Leeuwergem. In deze beginfase worden we ook vandaag niet gespaard van pech. Wouter mag de spits afbijten aan de hondenschool. Na een goeie zes kilometer mogen we dus al een eerste keer afstijgen van ons aluminiumen ros om de eerste dépannage uit te voeren. Met een volleerd mecanieker als Joris in onze rangen vormt dit op zich geen probleem. Het oponthoud is dan ook een kwestie van enkele minuten en weg zijn wij terug. Na Leeuwergem komt Elene en Velzeke aan de beurt met het beruchte tweeluik Lippenhovestraat – Paddenstraat inbegrepen. Zoals ervaren ratten dansen we over deze alomgekende kinderkopjes en duiken we in de helft van de Paddestraat weer den dieperik in richting bossen, kouters, slijk en doorns. En het is deze laatste dat zorgt voor een niet meegerekend tweede oponthoud. Nu is Franky aan de beurt om van binnenband te wisselen.

DSCF0019

Hij voert deze handeling zelfs zo graag uit dat hij het niet kan laten om deze ter plekke zelfs twee keer uit te voeren. Een lul van de week werd geboren. Na deze bandenwissel kijken we op onze horloge en zien dat de tijd niet is blijven staan. Tijd dus om een tandje bij te steken richting Knutsegem alwaar we een ongekend stukje natuur vinden, een plezant baantje doorheen een bosrijk gebied. Met het nodige slip- en remwerk komt iedereen mooi naar beneden geschoven om vervolgens langs de andere kant van het bos de helling terug op te ploeteren. Een stukje dat in de toekomst zeker nog zal aangedaan worden.

DSCF0011

Vanaf nu gaat het in spoedvaart verder richting Strijpen en Oudenhove. In het verdere verloop van deze rit blijven we wel van pech gespaard en na wat aanpassingen, gezien de tijdsnood, komen we na een rit van 30 km rond de klok van 11.30 uur over de eindmeet gereden. Joris mag hierbij na drie weken terug te armen in de lucht steken. Bart en Wouter komen als respectievelijk tweede en derde over de streep. De belegde broodjes staan klaar al worden ze nu niet gepresenteerd door ons meter Kelly. Het is onze gastheer zelve die ons bedient van al dat nats en droogs.

Volgende week een dilemma. Waar wordt er gereden? In Steenhuize of in Brugge? De afspraak voor de deelnemers in Steenhuize is alvast gemaakt. Afspraak om 08.45 uur aan de sporthal Amalrik te Steenhuize, Steenhuizestraat om vervolgens stipt om 09.00 uur te starten voor de VTT De Coninck van de Muur. Voor diegenen die in Brugge willen starten zal nog afspraak gemaakt worden.

11:42 Gepost door De Pruine Proeken Administrator in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

mtb aspelare Aangezien ik zondag forfait moeten geven heb en nu zaterdag of zondag ook nie kan zou ik nu woensdag den ellefsten mee willen doen aan een rit in aspelare. Iemand goeste? http://users.skynet.be/lam/MTB/MTBAspelare.htm

Gepost door: mongsken | 09-11-09

voor de zaterdagrit moet ik passen, maar de zondag zal ik er proberen zijn.

Gepost door: wouter de spiegeleer | 09-11-09

schoon verslagske van mijne maat. Kheb mij trouwens super geamuseerd én afgezien in Middelkerke, by the way t waren er 60 ipv 50 :)

Gepost door: Ka Veedeebee | 10-11-09

De commentaren zijn gesloten.