16-11-09

Rit van 15/11: Oosterzele

Beestenweer was t, geen weer om nen hond door te jagen, maar toch stonden ze daar te blinken op t plein in Grotenberge, zeven Pruine Proeken. Naast de vertrouwde gezichten zoals daar zijnde Iwan, Roel, Andy, Leus, Tom Bidon en uw verslaggever kregen we opnieuw gezelschap van een gastrijder/ nieuw lid. Pieter De Bisschop werd eveneens uit de kern van Herzeelse Flandriens geplukt om het winterseizoen bij ons ploegsken te vervolledigen. De rit zelf zou ons naar Oosterzele leiden om aldaar de blauwe Blosoroute te rijden. De aanvangsfase verliep dan ook vooral over den asfalt en dit inspireerde onze rijders om er een ferme lap op te geven: met de wind in de rug en op de gruute plateau ging het in sneltreinvaart richting Balgem waar Leus ons als een volleerde gids op de route zou brengen. Nu bleek dat toch wat tegen te vallen: Wim zijn routeplanneke was blijkbaar nie zo goed leesbaar en het duurde dan ook een hele poos vooralweer wij het eerste blauwe pijlke mochten aanschouwen. Dit betekent niet dat het daardoor opeens trager ging, integendeel, het tempo bleef strak en verminderde nauwelijks bij het eerste echte stuk onverhard: naar plassen of modderspetsen werd niet omgezien, er werd enkel wat afstand van de voorligger gehouden om toch nog iets te kunnen zien van het traject. Achteraan waren het Pieter en Iwan die de eerste tol moesten betalen voor de zinderende aanvangsfase, maar het verschil bleef beperkt en op tijd en stond werd een korte pauze ingelast om even op adem te komen en de modder uit de ogen te wrijven.

De blauwe route bleek vrij veel asfaltstukken te hebben maar daar mochten we bij deze weersomstandigheden misschien wel blij mee zijn: het opspattende modderwater had de broeken, vestjes en bij sommigen zelfs de schoenen al geheel in zijn greep. Op de poep en de rug van onze bikers kwam er een bruine streep te staan die serieus leek op het exemplaar van onze toekomstige tenue. Enig oponthoud was er aan de sporthal van Oosterzele, de eigenlijke startplaats van de mtb-route om er het pijltje te vinden, maar het kan ook zijn dat die bus met jongedames er voor iets tussenzat. De lange asfaltweg richting Zottegem ging het ons toch nog moeilijk maken want de wind zat nu aan de verkeerde kant natuurlijk: uw verslaggever had een kleine voorsprong verworven en mocht al gauw ondervinden dat er tegenwoordig serieus tactisch ( = leep = profiterend van een ander zijn zweet ) gereden wordt want niemand die het ook maar in zijn hoofd haalde om eens over te nemen of een trap te veel te geven. Allemaal bleven ze schoon in het wiel hangen. De eerste die lang genoeg had geprofiteerd en een aanval inzette was Tom en hij kreeg Roel en Andy mee als metgezellen. uw verslaggever kraakte en moest enkele meters laten. Wim deed niet mee aan deze zelfmoordpoging en bleef bij Pieter en Iwan. Met vier werden de laatste kilometers aangevat en uw verslaggever koos alweer voor het onmogelijke: met twee aanvallen ( of althans pogingen tot ) en kilometers kopwerk nam hij de drie favorieten op sleeptouw en aan ons befaamde eindklimmeke was het dan ook definitief voorbij voor bibi. Tom draaide als eerste op maar moest op de top constateren dat Roel en Andy van hem wegsnelden. Roel behaalde uiteindelijk als eerste den arrivé, Andy en Tom vervolledigden het podium. Het begint eentonig te worden !!!

Na enkele minuutjes was iedereen paraat om bij ons meter te gaan en met overheerlijke pistoleekes en enige liters godendrank werd de nabeschouwing aangevat. het was een kletsnatte maar snelle rit geworden, vooral door het vele asfalt op ons traject, maar dat mag ook wel eens.

Volgende week rijden we nog eens op verplaatsing. In het naburige St L Houtem is het IBT veldtoertocht. Veel is er nie over terug te vinden maar dit vonden we wel:

- start aan het voetbalplein van Eendracht Houtem, Kloosterstraat 16. Keuze uit 27,42 of 52 km ( misschien kiezen voor de gulden middenweg ?? )

Uur van vertrek: 9uur stipt, dus graag om 8.45 u samenkomst he mannekes.  

22:12 Gepost door De Pruine Proeken Administrator in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

normaal gezien als het zo blijft zal ik er zeker staan

Gepost door: mezel | 17-11-09

wielekeszuigers.... ....zijnt allemaal en op tleste..:-)

mss idd wel de gulden middenweg kiezen volgende week

Gepost door: fleus | 17-11-09

ik doe mijn best om er te geraken voorlopig nog 38° graden koorts.
En over het ons tactisch rijden gesproken:
Wie niet slim is, moet dom blijven.

Gepost door: semiprofken | 18-11-09

Misschien 't Zal da zijn of van in de veurnoen al naar den Bolleskescross.
@ Roel: zondag ook met koorts gelegen; courage.

Gepost door: Joris | 18-11-09

Rust De ploegleiding heeft beslist om me nog een weekje rust te gunnen om op die manier perfect te kunnen pieken naar het Belgisch kampioenschap.

Gepost door: Joris | 20-11-09

Ik zal er zijn zondag. Tot dan.

Gepost door: Franky | 20-11-09

De commentaren zijn gesloten.