24-11-09

Verslag van de rit 22/11 – IBT toer - St Lievens Houtem

Aan het terrein van de lokale vedettenploeg Eendracht Houtem stonden om 9 uur slechts drie Pruine Proeken aan de start: uw verslaggever, Franky en Leus. Een absoluut laagterecord en we vragen ons af wat de meeste van onze vriendjes ervan weerhield om ons niet te vergezellen: het weer was lekker droog, niet te koud en de streek biedt heel wat mogelijkheden om er een mooi ritje van te maken. Kort na de start werden we reeds Cotthem ingestuurd maar het bos  werd in dalende lijn aangedaan zodat we de eerste glijpartijen mochten bewonderen. De overvloedige regenval de nacht ervoor zorgde voor een glibberige ondergrond en dat was geen spek naar de bek van Franky, wiens techniek toch meer een droog parcours vereist. Dit, gecombineerd met een haperend pedaalplaatje, zorgde in de beginkilometers voor heel wat oponthoud, net zoals valpartijen van andere deelnemers. Bij één van onze haperingen ging plots de gsm van uw verslaggever: lid Iwan vroeg zich af of er wel gereden werd, en was dan ook danig verbaasd toen hij hoorde dat we reeds in Houtem aan t ploeteren waren. Iwan is duidelijk geen fanatiek lezer van onzen blog en stond dan ook aan de start in Grotenberge.

Wij zetten dan ook onze weg gewoon verder en via Letterhoutem en Vlierzele verlieten we grondgebied Houtem om Erpe Mere aan te doen. De meest vettige wegels uit de streek werden aangedaan en het waren vooral de smalle tubes van Leus die er als een mes door de boter doorgingen, Wim nam dan ook het merendeel van het kopwerk voor zich. Zijn twee compagnons poogden zich achter hem te verschuilen om zo wat uit de fel beukende wind te zitten.  Langs Vlekkem, Ottergem en de E40 kregen we heel wat Regiotoerstukjes te verwerken, maar de combinatie modder-wind maakte het dit keer toch zwaarder dan anders. Er werd dan ook al uitgekeken naar de bevoorrading bij Serge Baguet maar die bleek verder op het parcours te liggen dan verwacht/gehoopt. Na ruim 30 van de 42 kilometer doemde dan eindelijk den Inex op en we wisten dat er nog slechts 1 stuk onverhard lag naar het huis van de ex-Belgisch kampioen. Dit stuk was echter door de hevige wind op kop lastiger dan ooit en het waren dan ook halve lijken (deze beschrijving geldt zeker nie alleen voor de 3 Pruine Proeken)  die de Serge zijne villa bereikten.

Na de innerlijke mens te hebben aangescherpt restten ons slechts 10 kilometer tot de finish, maar het zouden er nog 10 worden om lang te onthouden. De bevoorrading was te laat gekomen voor onze bikers en het werd nog een ware lijdensweg. Alle hindernissen waren achter de rug toen we een laatste afdaling richting Cotthem moesten maken en we ons eindelijk konden voorbereiden op de eindsprint. Uw verslaggever, met zijne nieuwe velo ( had ik dat al vermeld: jawel, bibi had het aangedurft om zijnen nieuwen bike aan een eerste moddertest te onderwerpen !! ) dook als eerste de single-track naar beneden. Was het een eerste speldenprik of was het zijn verende voorvork, niemand weet het, maar uw verslaggever ging veel sneller naar beneden dan ooit voorheen, en leek een klein kloofje te slaan. Alhoewel, … op wat bijna de laatste meters modder van deze rit waren, gebeurde het: een schuiver: uw verslaggever sloeg met een serieuze snelheid onderuit en kwam hard op de Cotthemse bodem terecht. Leus was niet ver achter, zag wat er gebeurde maar kon door de glibberige modder niet tijdig remmen en ging over de nieuwen mtb van ondergetekende en over zijn eigen stuur. Na de eerste wonden te hebben gelikt, vatten we de laatste kilometer aan en het werd duidelijk dat de schade bij uw verslaggever ernstiger was dan gedacht: het tempo van Franky lag te hoog voor hem en Wim Leus was bij het indraaien van de laatste bocht nog slechts een kleine stip.

Oververdiende overwinning van Wim die terecht op onze erelijst terechtkomt. Franky heeft zijn eerste podiumplaats beet en haalt direct zilver.

We laten u ook nog graag weten dat ook Iwan nog naar Houtem was afgezakt: hij reed op zijn eentje de 26km en kon ons net op tijd vervoegen om nen hotdog en een Leffeke binnen te spelen. Wat het medisch bulletin betreft: de Franky had wa tintelingen van zijn contacten met het plaatselijke onkruid, Leus houdt aan zijne koprol een blauw poepke over en uw verslaggever kreeg van zijnen doktoor volgende melding: ontsteking van de linker-quadriceps, inwendige bloeding aan de knie, drie dagen platte rust en mtb-verbod voor volgende zondag. Voorstellen voor volgende zondag laat ik dan ook aan anderen over.

22:48 Gepost door De Pruine Proeken Administrator in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Jammer Jammer dat ik er niet bij was... more en baggeren... me like it.
Voorstel voor volgende zondag/ ik dacht dat er een rit was in Zottegem, vertrek aan 't voetbalplein, dus ideaal om van aan 't Omweer te vertrekken.

Gepost door: Joris | 25-11-09

hela admin, veel beterschap gewenst en mss toch volgende zondag eentje komen drinken op teind van de rit. den dezen is al helemaal bekommen van onze diepsneemoorduiken....

Gepost door: fleus | 25-11-09

Eindelijk nog eens een podiumplaats voor den verslaggever zal de pijn wel verzachten zeker?
In elk geval veel beterschap.
Zondag is er rit in Zottegem. Het is nog niet zeker dat ik kan meerijden tenzij ik een stoelken achteraan op mijne velo monteer.
Misschien een idee voor de nieuwe baby pruine proeker!

Gepost door: semiprofken | 25-11-09

normaal gezien ben ik der bij de zondag om negen uur bij tom ?

Gepost door: mezel | 27-11-09

Jawatte verslaggever, dat klinkt niet zo goed. Beterschap in ieder geval. Aan de andere kant: wie lacht met mijn techniek verdient geen medelijden!
De eerlijkheid gebied mij er wel aan toe te voegen dat ik mijn tweede plaats enkel te danken hebben aan uw onfortuinlijke val en de gevolgen ervan. Voor de rest ben ik zondag letterlijk en figuurlijk weggeblazen.
Zondag inderdaad tocht in Zottegem. Misschien al afspreken om 8u.45 bij Tom, om om 9 u. te vertrekken aan 't voetbalplein? Als we voor de 45km gaan tenminste.

Gepost door: Franky | 27-11-09

De commentaren zijn gesloten.