27-11-09

14e EgmontVTT - zo 29/11

Zondag 29/11 is het Egmont VTT, start is aan de Bevegemse Vijvers en keuze is er uit 25 en 45 kilometer.

Er zou afgesproken worden om 8.45u aan café t'Omweer zodat om 9 uur gestart kan worden.

Als er mensen zijn die afgeschrikt worden door het tempo of da samenstelling van het peloton zou ik voorstellen dat de liefhebbers van 25 kilometer samen afspreken om 9.15u aan 't Omweer om om 9.30 te starten.

Be there - en laat misschien iets weten via reactie of je al dan niet aanwezig zal zijn en zoja, voor hoeveel kilometer.

19:10 Gepost door De Pruine Proeken Administrator in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

24-11-09

Bij deze nogmaals ...

een oproep om uw 100 euro's te storten op ons rekeningnummer

001-5972318-07 voor uwen tenue + wa overschot. Voorstellen om dieje rest op te doen zijn trouwens nog altijd welkom. 

22:58 Gepost door De Pruine Proeken Administrator in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Geboorte van een Pruine Pamper

Bestekes, wij zijn heel tevreden u te kunnen melden dat er een klein Pruin Pamperke geboren is. Zondagmiddag 22/11 werd Bruno De Mezel geboren, zoontje van ons geliefde lid Koen De Mezel en zijn Els.

geboorte-jongen-ooievaar

Nen dikke proficiat aan het jonge gezin !!!

22:55 Gepost door De Pruine Proeken Administrator in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Verslag van de rit 22/11 – IBT toer - St Lievens Houtem

Aan het terrein van de lokale vedettenploeg Eendracht Houtem stonden om 9 uur slechts drie Pruine Proeken aan de start: uw verslaggever, Franky en Leus. Een absoluut laagterecord en we vragen ons af wat de meeste van onze vriendjes ervan weerhield om ons niet te vergezellen: het weer was lekker droog, niet te koud en de streek biedt heel wat mogelijkheden om er een mooi ritje van te maken. Kort na de start werden we reeds Cotthem ingestuurd maar het bos  werd in dalende lijn aangedaan zodat we de eerste glijpartijen mochten bewonderen. De overvloedige regenval de nacht ervoor zorgde voor een glibberige ondergrond en dat was geen spek naar de bek van Franky, wiens techniek toch meer een droog parcours vereist. Dit, gecombineerd met een haperend pedaalplaatje, zorgde in de beginkilometers voor heel wat oponthoud, net zoals valpartijen van andere deelnemers. Bij één van onze haperingen ging plots de gsm van uw verslaggever: lid Iwan vroeg zich af of er wel gereden werd, en was dan ook danig verbaasd toen hij hoorde dat we reeds in Houtem aan t ploeteren waren. Iwan is duidelijk geen fanatiek lezer van onzen blog en stond dan ook aan de start in Grotenberge.

Wij zetten dan ook onze weg gewoon verder en via Letterhoutem en Vlierzele verlieten we grondgebied Houtem om Erpe Mere aan te doen. De meest vettige wegels uit de streek werden aangedaan en het waren vooral de smalle tubes van Leus die er als een mes door de boter doorgingen, Wim nam dan ook het merendeel van het kopwerk voor zich. Zijn twee compagnons poogden zich achter hem te verschuilen om zo wat uit de fel beukende wind te zitten.  Langs Vlekkem, Ottergem en de E40 kregen we heel wat Regiotoerstukjes te verwerken, maar de combinatie modder-wind maakte het dit keer toch zwaarder dan anders. Er werd dan ook al uitgekeken naar de bevoorrading bij Serge Baguet maar die bleek verder op het parcours te liggen dan verwacht/gehoopt. Na ruim 30 van de 42 kilometer doemde dan eindelijk den Inex op en we wisten dat er nog slechts 1 stuk onverhard lag naar het huis van de ex-Belgisch kampioen. Dit stuk was echter door de hevige wind op kop lastiger dan ooit en het waren dan ook halve lijken (deze beschrijving geldt zeker nie alleen voor de 3 Pruine Proeken)  die de Serge zijne villa bereikten.

Na de innerlijke mens te hebben aangescherpt restten ons slechts 10 kilometer tot de finish, maar het zouden er nog 10 worden om lang te onthouden. De bevoorrading was te laat gekomen voor onze bikers en het werd nog een ware lijdensweg. Alle hindernissen waren achter de rug toen we een laatste afdaling richting Cotthem moesten maken en we ons eindelijk konden voorbereiden op de eindsprint. Uw verslaggever, met zijne nieuwe velo ( had ik dat al vermeld: jawel, bibi had het aangedurft om zijnen nieuwen bike aan een eerste moddertest te onderwerpen !! ) dook als eerste de single-track naar beneden. Was het een eerste speldenprik of was het zijn verende voorvork, niemand weet het, maar uw verslaggever ging veel sneller naar beneden dan ooit voorheen, en leek een klein kloofje te slaan. Alhoewel, … op wat bijna de laatste meters modder van deze rit waren, gebeurde het: een schuiver: uw verslaggever sloeg met een serieuze snelheid onderuit en kwam hard op de Cotthemse bodem terecht. Leus was niet ver achter, zag wat er gebeurde maar kon door de glibberige modder niet tijdig remmen en ging over de nieuwen mtb van ondergetekende en over zijn eigen stuur. Na de eerste wonden te hebben gelikt, vatten we de laatste kilometer aan en het werd duidelijk dat de schade bij uw verslaggever ernstiger was dan gedacht: het tempo van Franky lag te hoog voor hem en Wim Leus was bij het indraaien van de laatste bocht nog slechts een kleine stip.

Oververdiende overwinning van Wim die terecht op onze erelijst terechtkomt. Franky heeft zijn eerste podiumplaats beet en haalt direct zilver.

We laten u ook nog graag weten dat ook Iwan nog naar Houtem was afgezakt: hij reed op zijn eentje de 26km en kon ons net op tijd vervoegen om nen hotdog en een Leffeke binnen te spelen. Wat het medisch bulletin betreft: de Franky had wa tintelingen van zijn contacten met het plaatselijke onkruid, Leus houdt aan zijne koprol een blauw poepke over en uw verslaggever kreeg van zijnen doktoor volgende melding: ontsteking van de linker-quadriceps, inwendige bloeding aan de knie, drie dagen platte rust en mtb-verbod voor volgende zondag. Voorstellen voor volgende zondag laat ik dan ook aan anderen over.

22:48 Gepost door De Pruine Proeken Administrator in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

16-11-09

Doe uw portemonnee s open

en haal er

  uit voor uwen tenue. Of nog beter: stort het op het officiële Pruine Proeken-rekeningnummer ( zelfs da hebben we al! )

001-5972318-07

Voor wie zomer- en wintertenue bestelt dus 100 eurootjes, voor de enkeling die enkel wintertenue nodig heeft volstaan 60 euro's.

Hiermee zullen we meer dan waarschijnlijk nog een serieus vetpotje overhouden, als alle sponsors hun duit in het zakje doen zoals verwacht. Met het resterend bedrag zouden we dan wel eens een specialleke kunnen doen. Concrete voorstellen zijn altijd welkom, als ge liever nadien uw resterend geld weer wilt, moogt ge t ook zeggen.

22:36 Gepost door De Pruine Proeken Administrator in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Rit van 15/11: Oosterzele

Beestenweer was t, geen weer om nen hond door te jagen, maar toch stonden ze daar te blinken op t plein in Grotenberge, zeven Pruine Proeken. Naast de vertrouwde gezichten zoals daar zijnde Iwan, Roel, Andy, Leus, Tom Bidon en uw verslaggever kregen we opnieuw gezelschap van een gastrijder/ nieuw lid. Pieter De Bisschop werd eveneens uit de kern van Herzeelse Flandriens geplukt om het winterseizoen bij ons ploegsken te vervolledigen. De rit zelf zou ons naar Oosterzele leiden om aldaar de blauwe Blosoroute te rijden. De aanvangsfase verliep dan ook vooral over den asfalt en dit inspireerde onze rijders om er een ferme lap op te geven: met de wind in de rug en op de gruute plateau ging het in sneltreinvaart richting Balgem waar Leus ons als een volleerde gids op de route zou brengen. Nu bleek dat toch wat tegen te vallen: Wim zijn routeplanneke was blijkbaar nie zo goed leesbaar en het duurde dan ook een hele poos vooralweer wij het eerste blauwe pijlke mochten aanschouwen. Dit betekent niet dat het daardoor opeens trager ging, integendeel, het tempo bleef strak en verminderde nauwelijks bij het eerste echte stuk onverhard: naar plassen of modderspetsen werd niet omgezien, er werd enkel wat afstand van de voorligger gehouden om toch nog iets te kunnen zien van het traject. Achteraan waren het Pieter en Iwan die de eerste tol moesten betalen voor de zinderende aanvangsfase, maar het verschil bleef beperkt en op tijd en stond werd een korte pauze ingelast om even op adem te komen en de modder uit de ogen te wrijven.

De blauwe route bleek vrij veel asfaltstukken te hebben maar daar mochten we bij deze weersomstandigheden misschien wel blij mee zijn: het opspattende modderwater had de broeken, vestjes en bij sommigen zelfs de schoenen al geheel in zijn greep. Op de poep en de rug van onze bikers kwam er een bruine streep te staan die serieus leek op het exemplaar van onze toekomstige tenue. Enig oponthoud was er aan de sporthal van Oosterzele, de eigenlijke startplaats van de mtb-route om er het pijltje te vinden, maar het kan ook zijn dat die bus met jongedames er voor iets tussenzat. De lange asfaltweg richting Zottegem ging het ons toch nog moeilijk maken want de wind zat nu aan de verkeerde kant natuurlijk: uw verslaggever had een kleine voorsprong verworven en mocht al gauw ondervinden dat er tegenwoordig serieus tactisch ( = leep = profiterend van een ander zijn zweet ) gereden wordt want niemand die het ook maar in zijn hoofd haalde om eens over te nemen of een trap te veel te geven. Allemaal bleven ze schoon in het wiel hangen. De eerste die lang genoeg had geprofiteerd en een aanval inzette was Tom en hij kreeg Roel en Andy mee als metgezellen. uw verslaggever kraakte en moest enkele meters laten. Wim deed niet mee aan deze zelfmoordpoging en bleef bij Pieter en Iwan. Met vier werden de laatste kilometers aangevat en uw verslaggever koos alweer voor het onmogelijke: met twee aanvallen ( of althans pogingen tot ) en kilometers kopwerk nam hij de drie favorieten op sleeptouw en aan ons befaamde eindklimmeke was het dan ook definitief voorbij voor bibi. Tom draaide als eerste op maar moest op de top constateren dat Roel en Andy van hem wegsnelden. Roel behaalde uiteindelijk als eerste den arrivé, Andy en Tom vervolledigden het podium. Het begint eentonig te worden !!!

Na enkele minuutjes was iedereen paraat om bij ons meter te gaan en met overheerlijke pistoleekes en enige liters godendrank werd de nabeschouwing aangevat. het was een kletsnatte maar snelle rit geworden, vooral door het vele asfalt op ons traject, maar dat mag ook wel eens.

Volgende week rijden we nog eens op verplaatsing. In het naburige St L Houtem is het IBT veldtoertocht. Veel is er nie over terug te vinden maar dit vonden we wel:

- start aan het voetbalplein van Eendracht Houtem, Kloosterstraat 16. Keuze uit 27,42 of 52 km ( misschien kiezen voor de gulden middenweg ?? )

Uur van vertrek: 9uur stipt, dus graag om 8.45 u samenkomst he mannekes.  

22:12 Gepost door De Pruine Proeken Administrator in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

09-11-09

Verslag van de rit - 08/11/2009

Gegroet allen,

 

Zondag 08/11/2009. Nadat we twee weken geleden nog met de korte mouwen konden starten, is het nu eens iets anders. Op het kerkplein te Grotenberge schijnt de zon wel in al haar glorie maar de temperatuur wil niet meer mee. We kijken op de thermometer en wat zien we? 3 graden, we flirten dus al met de vriesgrens. Alle hens aan dek dus om een eerste keer de echte  winterkledij boven te halen. Na een telefonische controle van de voorzitter KaVeeDeeBee, die zich aan de Belgische Kuste bevindt om de strandrace in Middelkerke van 50 km tot een goed einde te brengen, kunnen we met zes manschappen aanvatten.

DSCF0006

Het neusje van de zalm - of moeten we zeggen Zwalm – bestaat deze keer uit Joris, Mezel, Wouter, Bart, Franky en Tom. Het te volgen parcours werd door Tom reeds zorgvuldig en met de nodige kennis uitgepijld op de GPS om na een goede 30 km terug aan te komen in de thuishaven. We beginnen eigenlijk in identiek dezelfde omstandigheden als verleden week en dit tot het kasteel van Leeuwergem. In deze beginfase worden we ook vandaag niet gespaard van pech. Wouter mag de spits afbijten aan de hondenschool. Na een goeie zes kilometer mogen we dus al een eerste keer afstijgen van ons aluminiumen ros om de eerste dépannage uit te voeren. Met een volleerd mecanieker als Joris in onze rangen vormt dit op zich geen probleem. Het oponthoud is dan ook een kwestie van enkele minuten en weg zijn wij terug. Na Leeuwergem komt Elene en Velzeke aan de beurt met het beruchte tweeluik Lippenhovestraat – Paddenstraat inbegrepen. Zoals ervaren ratten dansen we over deze alomgekende kinderkopjes en duiken we in de helft van de Paddestraat weer den dieperik in richting bossen, kouters, slijk en doorns. En het is deze laatste dat zorgt voor een niet meegerekend tweede oponthoud. Nu is Franky aan de beurt om van binnenband te wisselen.

DSCF0019

Hij voert deze handeling zelfs zo graag uit dat hij het niet kan laten om deze ter plekke zelfs twee keer uit te voeren. Een lul van de week werd geboren. Na deze bandenwissel kijken we op onze horloge en zien dat de tijd niet is blijven staan. Tijd dus om een tandje bij te steken richting Knutsegem alwaar we een ongekend stukje natuur vinden, een plezant baantje doorheen een bosrijk gebied. Met het nodige slip- en remwerk komt iedereen mooi naar beneden geschoven om vervolgens langs de andere kant van het bos de helling terug op te ploeteren. Een stukje dat in de toekomst zeker nog zal aangedaan worden.

DSCF0011

Vanaf nu gaat het in spoedvaart verder richting Strijpen en Oudenhove. In het verdere verloop van deze rit blijven we wel van pech gespaard en na wat aanpassingen, gezien de tijdsnood, komen we na een rit van 30 km rond de klok van 11.30 uur over de eindmeet gereden. Joris mag hierbij na drie weken terug te armen in de lucht steken. Bart en Wouter komen als respectievelijk tweede en derde over de streep. De belegde broodjes staan klaar al worden ze nu niet gepresenteerd door ons meter Kelly. Het is onze gastheer zelve die ons bedient van al dat nats en droogs.

Volgende week een dilemma. Waar wordt er gereden? In Steenhuize of in Brugge? De afspraak voor de deelnemers in Steenhuize is alvast gemaakt. Afspraak om 08.45 uur aan de sporthal Amalrik te Steenhuize, Steenhuizestraat om vervolgens stipt om 09.00 uur te starten voor de VTT De Coninck van de Muur. Voor diegenen die in Brugge willen starten zal nog afspraak gemaakt worden.

11:42 Gepost door De Pruine Proeken Administrator in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

06-11-09

Rit op zaterdag 14/11/2009? Maar waar?

Gegroet allen,

Op zaterdag 14/11/2009 vinden er twee georganiseerde ritten plaats die ons alletwee serieus interesseren. We hebben de keuze uit de VTT De Coninck van De Muur met start te Steenhuize of de VTT Brugse Bossentocht (bij de Peter "Pieje" Vijverman) met start te Sint-Michiels-Brugge.

Hieronder de twee flyers van de bewuste ritten. Aan U de keuze dewelke U het meest aanspreekt. Enkel maar klikken op de flyer voor meer info.

VTT De Coninck

 of

VTT Brugse Bossentocht
 

 

20:43 Gepost door De Pruine Proeken Administrator in Algemeen | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

05-11-09

Rit van 08/11/2009

Gegroet allen,

Voor de geïnteresseerden onder ons, hieronder het te volgen traject voor onze volgende rit van zondag 08/11/2009. Het wordt dus een ritje van 32 km waarbij alle deelgemeenten van Zottegem worden aangedaan met in het bijzonder mijn "wijk-gemeenten" Elene en Velzeke. Voor de beginners, geen nood, echte zware stukken zitten er niet in.

Rit 07112009

Om langzaam aan te passen aan het vervroegde aangepaste vertrekuur stel ik voor om af te spreken te Grotenberge aan ons lokaal 'T Omweer en dit een kwartiertje vroeger. Vertrek dus om 09.15 uur (de week daarna kunnen we dan nog een kwartiertje vervroegen). Vertrekkers te Herzele dienen dus om 09.00 uur al paraat te zijn aan café 'T Hof ter Roellegem. 

En toch zouden we toch graag hebben dat iedereen zondag aanstaande aanwezig is op de PP-rit. Wij hebben namelijk een passet van onze tenue-leverancier Emyco kunnen bemachtingen om onze kledingmaten ten goede door te geven. Normaliter wordt onze bestelling in de loop van volgende week doorgegeven zodat we deze een viertal weken later trots mogen presenteren voor de nu reeds opgetrommelde pers.

10:16 Gepost door De Pruine Proeken Administrator in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

03-11-09

Allerheiligenrit

1 november en aan het kerkplein van Grotenberge waren negen engeltjes nedergedaald. Hierbij opnieuw enkele nieuwe gezichten. Karolien was sinds de rit naar het Glazen Huis ons erelid en hield zich – na enkele weken twijfelen – aan haar belofte om het Pruine Proekenpeloton te vergezellen op hun ritjes. Zo kregen de mannelijke bikers ook eens een zicht op een schoon poepke in plaats van op bijvoorbeeld Mezel zijnen derriere te moeten zien. Verder was er ook debutant Bart Boonaert, misschien bij sommigen minder bekend maar t zag er ne sympathieken uit dus mocht hij ook aansluiten.  Ook Andy Brusselman stond aan de start en het  was al uitkijken naar zijn nieuwe valtechniek. Den hoop werd gevuld door uw verslaggever, Mezel, Joris, semiprof Roel, sterke Mong en Wouter. U ziet, een aardig groepje en alhoewel er veel belangrijke afwezigen waren, zat er toch wa kwaliteit in.

IMG_0130

Uw verslaggever had vorige week beloofd een toertje uit te stippelen  en gelukkig zat die vrij sterk in zijn hoofd want hij mocht zich op deze zondagmorgen gelukkig prijzen dat hij niet aan een ademtest onderworpen werd door de vriendelijke meneer de politieagent die het kerkplein kwam opgereden. Onder de kepie van de champetter mochten wij het aangezicht van één van onze leden aanschouwen: Tom Bidon moest de orde handhaven op de kerkhoven voor het geval het daar uit de hand zou lopen en hij moest nauwkeurig controleren of er geen onverlaten waren die kerkhofverbod hadden.

Na Tom te hebben uitgewuifd konden we aan onze rit beginnen en deze zou ons via t kasteel van Leeuwergem langs de flanken van den N42 leiden. Hoeft het nog gezegd dat onze koersfietsterroristen opnieuw de beteren waren in deze beginkilometers. Joris liet zijn topconditie op een dusdanige manier zien dat dit bij de rest wat uitdagend overkwam zodat er in de groep al een coalitie werd gesmeed die er op uit was om Joris in het zand te laten bijten, al dan nie letterlijk. Via een mooi bospaadje in Oombergen reden we richting het gekende gehucht Cotthem. Maar waar waren onze twee nieuwelingen ? Enige tijd na de anderen kwamen Karolien en Bart uit de bosjes en de vermoedens werden bevestigd: Karolien was op Bart gevallen, of was t nu omgekeerd, of net niet?? We hopen het u de volgende weken te kunnen vertellen.

IMG_0143

 Na de technische passages in de bossen werd op de klok gekeken en werd er besloten in een rechte lijn naar ons meter Kelly te rijden maar dan wel op een vrij pittige manier: dwars door een veld ( alwaar uw verslaggever er overduidelijk werd aan herinnerd dat hij tot het mannelijke geslacht behoorde ) en via de landbouwweg naar de hondenschool van Leeuwergem.  Tijd om aan de – tactische – spurt te denken. Roel trok het tempo de hoogte in en dook als eerste een smal paadje in. Mezel zat in tweede positie en liet vakkundig het gat (niet da van Karolien ) vallen en onze vriend Joris zat als een rat in de val. Roel was nog wa onzeker over de laatste rechte lijn naar t café maar reed uiteindelijk sterk door en kon een opzittende Joris toch van zijn zoveelste zege houden. Een verdiende overwinning voor Roel en voor Joris is er volgende week een nieuwe kans om wa sympathie te verwerven binnen het peloton, zodat hij voor een vierde overwinning kan strijden.  

Volgende week, zondag 8 november, gaat u het zonder uw verslaggever moeten stellen, maar ik ben zeker dat Tom een schoon verslag en een prachtige rit voor u in petto zal hebben. Naar mij gezegd is, zou het aanvangsuur iets vroeger zijn: 9 uur aan café T Omweer. Zelf zal ik eens aan ulder denken, terwijl ik mijn eerste zandrit ga rijden in Middelkerke ( daar moogt ge trouwens ook naartoe komen he )

23:10 Gepost door De Pruine Proeken Administrator in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |