01-12-09

VTT Egmont - 29/11/2009

Gegroet allen,

Zondag 29/11/2009. De laatste zondag van de natte en winderige maand november. Reeds enkele dagen vooraf werd via mailverkeer beslist om slechts de 25 km van de VTT Egmont onder de wielen te schuiven. Voor sommigen onder ons een kolfje naar hun hand, voor anderen een marteling van jewelste. In elk geval mogen we op de gekende afspraakplaats te Grotenberge acht Pruine Proekers verwelkomen. Zijn van de partij : “in de boter peddelende ‘Fleus, Andy ‘cyclocrosser’ Brusselman, semiprof Roel, kleinen Vijverman, kersverse papa Mezel, ‘de man van de fluxysgas’ Bart Boonaert, ‘in den beton peddelende’ Jo Van Gheel en uw ad interim verslaggever Tom Bidon. Een mooie bende om menig mountainbiker op een verkeerd spoor te brengen en ook hun start voor de VTT Egmont te laten nemen op het kerkplein te Grotenberge. Wisten wij dat de start van de VTT aan de voetbalkantine van KSV Sottegem was ;-) In elk geval zet de eerder vermelde meute zich iets na negenen in gang als spookrijder voor diegenen die het pad naast het park al achter de kiezen hadden gestoken.

Uiteindelijk mag de officiële start van de rit gegeven worden rond 9.30 uur en om precies 09.32 uur mogen we al direct proeven van een schitterende slipper met bijhorende salto van onzen Brusselman. Wordt dit een wekelijkse gewoonte of heeft den Brusselman in de aanvangsfase zijn gestroomlijnde cyclocross-kader niet te best onder zijn hoede? Een valpartij zonder veel erg trouwens om vervolgens op één lijntje het Hemelrijkbos te verlaten aan het zwembad in renovatie. We mogen nu het pad naast het park in de goeie richting oprijden, met de stroom mee om verder te stoempen richting Ka VeeDeeBee-city Leeuwergem genaamd en dat zullen we geweten hebben. De passage aan de Leeuwergemse Duivelsvoetstap zal bij Fleus roet in het eten gooien. Een lekke band achteraan dwingt hem tot stoppen en na de verplichte dépannage mag hij zijn dromen als overwinnaar van deze rit definitief opbergen. Na het monteren van het achterwiel blijkt zijnen derailleur zo’n kou geleden te hebben dat die de warmte van de spaken opzoekt en ja, dat vraagt om problemen. Den derailleur in het achterwiel gedraaid en opgave als gevolg. De bende van Wim is niet meer. Toen waren ze nog met zeven.

Langs casa Ka VeeDeeBee mét groet van de kasteelheer zelve mogen we onze weg verder zetten naar het echte kasteel zonder de kasteelheer. De ondergronden hebben deze week serieus geleden onder allerhande weersomstandigheden. Een kasseistrook à la Carrefour De L’Arbre zorgt al voor een eerste afscheiding. De verschillen aan het einde zijn nog niet in die mate dat er minuten moet gewacht worden. Elene met de Lippenhovestraat is de voorbode van één van de zwaarste stukken van de dag. Een hellend stukje kouter richting Strijpen zal het volgende slachtoffer vellen. Bij de aanvang van die scherprechter komt een trio bestaande uit Brusselman, semiprof Roel en uw verslaggever in koppositie. Brusselman dient als eerste een schakelfout te maken en een gat te laten, Roel heeft van in het begin de goeie tred gevonden en Tom vindt dezelfde tred iets later. Op de top gekomen van deze kuitenbijter moet Mezel als enige van de bende de rol lossen. De “naweeën” van … mag duidelijk als oorzaak genoemd worden. Mezel blijft nog aan de rekker hangen tot iets na de bevoorrading. Toen waren ze nog met zes.

Jo, Koen en Bart sluiten om beurten de gelederen doch zij kraken niet. Chapeau voor onze karaktermannen. In Erwetegem gekomen komt ook het einde in zicht. Nog een laatste fameuze modderstrook die de kaarten in zijn definitieve volgorde zal schudden. Roel, Vijverman en ondergetekende scheiden zich af van het achtervolgende trio Andy, Bart en Jo. Het is hard om hard. Bij de koplopers wordt niet meer omgekeken om hun podiumplaatsen te vrijwaren. In de aanloop naar de thuishaven moet Koen Vijverman als eerste kraken en zijn derde plaats vasthouden. Roel en uw verslaggever strijden om de hoofdprijs. De Parkstraat nodigt uit om een koninklijke sprint. Bij het opdraaien van de laatste rechte lijn kruipt Roel in het achterwiel van Tom. Een goeie zet. We naderen de eindmeet. 300m … 200m … Roel stelt zich recht op de trappers om Tom te verschalken. De explosie is niet sterk genoeg want Tom kan op zijn beurt in het wieletje van Roel kruipen. Nog 100m … Juist genoeg voor ondergetekende om ook uit het wieletje te springen en de oppergaai te bemachtigen. De tweede zege van Tom Bidon is binnen. Voor wie de sprint in bewegende beelden wil zien moet maar eens kijken naar het verslag van de Italiaanse zender RAI dat beschikbaar is op onze Pruine Proeken-pagina van “smoelenboek”. Semiprof Roel beseft zijn inschattingsfout en is verdienstelijk tweede gevolgd door derde man Vijverman. Na enige seconden komt ook Brusselman aansluiten terwijl Bart en Jo eerst de bikewash opzoeken om hun bolide startklaar te zetten voor volgende week. In ons lokaal mogen we terug ons stralende meter Kelly begroeten. Wekelijks brengt zij ons op krachten met een natje en een droogje. Ook Mezel en Fleus zijn er terug bij komen zitten om na te praten. Ondanks de erbarmelijke omstandigheden hebben we toch mogen genieten. Zelfs de Sint had het moeilijk om zijn echte zwarte pieten van onze bende te onderscheiden. Enfin swat, volgende week terug afspraak om 08.45 uur op het kerkplein te Grotenberge om de start te nemen om 09.00 uur stipt. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

21:25 Gepost door De Pruine Proeken Administrator in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

En dat ... ... na twee uur nachtrust Jaja ... ;-)

Gepost door: Tom Bidon | 01-12-09

mooi verslag, mooi filmken!
Kwam net vanop stage dus dan is het mooi dat je kunt spurten voor de overwinning op een mindere dag! hehe. geniet ervan!

Gepost door: semiprofken | 02-12-09

LUL vindt ik een verkeerd woordje, 'slachtoffer van verkeerd geregelde mecaniek ' vind ik persoonlijk beter....

Gepost door: fleus | 02-12-09

schoon verslagsken en dan zeggen ze van mij dannek lange epistels schrijf. Binnenkort gaan we s nen boek uitbrengen zeker Tom ??

Gepost door: Ka Veedeebee | 02-12-09

De commentaren zijn gesloten.