09-12-09

Verslag: rit van de sint 6/12

Blijkbaar waren de Pruine Proekjes nogal stout geweest afgelopen jaar, want van de sint kregen ze op 6 december rotweer kado. Net zoals de afgelopen drie weken hadden de weergoden voor een modderbad gezorgd, gecombineerd met een strakke wind en nog wa bijkomende regenval er bovenop. Hoeft het dan te verbazen dat er slechts vier leden aan de start stonden?

Uw verslaggevers Tom en ondergetekende, Bart en Joris kozen om één of andere duistere reden voor het stalen ros ipv naast het warme, tedere lichaam van moeder de vrouw in beddeke te blijven liggen. Er werd democratisch beslist om de richting Steenhuize uit te gaan, maar hoe we dat effectief gingen doen was nog een raadsel. Het speelgoedje van Tom zond ons direct een baantje in richting Pardassenhoek maar verder dan de oprit van een welgestelde familie kwamen we niet.

We hadden nog maar net rechtsomkeer gemaakt toen een ander speelgoedje begon te bellen: Iwan was er voor de tweede keer in drie weken in geslaagd om het startuur te vergeten ( lees ook: de moeite nie gedaan om het te checken ) en stond nog aan het kerkplein. Nauwelijks enkele minuten later een tweede belleke: Tim De Wolf had ook nog s goesting om te rijden en vroeg zich af of er al dan niet gereden werd. Na het wachten op Iwan konden we dus vaart zetten richting Esse om aldaar onzen acrobaat op te wachten. Wie dacht dat we nu voor echt vertrokken waren, heeft het mis.  Nauwelijks enkele meters ver sloeg Tom onderuit op het malse gras, waar een boomstronkje pieperkenduik had gespeeld. Iedereen zag dit gebeuren maar Iwan wou het toch ook eens proberen: op identiek dezelfde plaats ging hij er zich ook bijleggen. Zo word je lul van de week natuurlijk.

Uiteindelijk zijn we toch in Esse geraakt om er onzen Tim op te pikken, en wie al met dit heerschap meegereden heeft weet het wel: de meest ontoegankelijke weggetjes worden opgezocht. Vooral het befaamde duivenbos heeft voor hem geen geheimen en als een volleerd natuurgids nam hij ons op sleeptouw. Dat ge hier en daar eens voet aan de grond moet zetten en dat de ketting er wel eens af kan springen op zulke stukken, daar hielden we rekening mee, en zo kwam het dus dat we na een uur rijden nauwelijks tien kilometer hadden afgelegd.  Het baggerwerk bleef maar duren en de zware ondergrond zorgde reeds voor enig tijdsverschil: bij de beteren mochten we vandaag ook zeker Bart rekenen: in zijn hometown en aanliggende dorpen reed hij vlot vooraan alsof hij zijn buren wou groeten maar spijtig voor hem, met zo n weer liep er geen mens op straat.

Het werd al wat later, we waren nat en we hadden goesting in de pistolets van meter Kelly dus werd het hoog tijd om in rechte lijn naar ons lokaal te fietsen en deze rit af te sluiten met onze traditionele eindsprint. Iedereen verwachtte een nieuwe overwinning voor Joris maar blijkbaar had hij toch zijn sterkste dag nie: op het klimmetje van de Pardassenhoek naar de N42 liet hij samen met Iwan een gaatje. Wolf was als eerste de steenweg over maar had dat te danken aan het lef waarmee hij nog voor een aanstormende auto overstak.

Uiteindelijk kwamen ze met vier in de laatste kilometer en blijkbaar was Tom Bidon in een periode van geschenken uitdelen aanbeland: hij liet met een goedkeurende blik het gat vallen toen uw verslaggever met zijn laatste krachten een uitval deed. Man van de rit, Bart, rekende foutief op Tom om het gat te dichten en moest het uiteindelijk zelf maar klaren. Te laat voor hem, fantastisch voor uw verslaggever en zodoende mocht ondergetekende voor de eerste maal dit seizoen van de zege genieten. Bart was een mooie tweede en Tom nam genoegen met brons, al zat er voor hem meer in.

Volgende week blijven we trouw aan onze kerktoren te Grotenberge voor een waarschijnlijk eerste koud ( en hopelijk droog ) ritje. Start om 9 uur, en zoals gewoonlijk: bevestig je aan- of afwezigheid hieronder. En Iwan: deze keer op tijd he: 9 !!!! uur

18:27 Gepost door De Pruine Proeken Administrator in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

normaal gezien rij ik mee den drank zal er nu wel uit zijn zeker

Gepost door: mezel | 09-12-09

merde,putain zou er graag bij hebben geweest, twee ezels op nen zelfde steen....hahahaha
normaal is mijn pertotalleken af kommende zaterdag en kan ik zondag terug meerijden :-)

Gepost door: fleus | 09-12-09

Hopelijk mogen we ... ... voor den eerste keer sneeuwman spelen. Ik zal er dus bij zijn.

Voorstel voor aanstaande zondag : ritje van 33 km tot in Heldergem met enkele aangename verrassingen in petto.

Gepost door: Tom Bidon | 09-12-09

ik hoop ...van er ook te geraken!

Gepost door: semiprofken | 10-12-09

De commentaren zijn gesloten.