19-12-09

Ritje naar Heldergem

Mea Culpa, beste lezer/biker. Het verslag had deze week enige vertraging, maar dat heeft met de voorbereiding van onze mtb for life-rit te maken.

Kga t hier dan ook nie te lang trekken: aan de start stonden afgelopen zondag tien Pruine Proeken aan de start: uw verslaggever zag Tom Bidon, Joris, Roel, Mezel, kleine Vjverman, Brusselman, Leus en 2 nieuwe gezichten. Vooreerst en in t bijzonder waren wij bijzonder verheugd met de terugkeer van Rudi Van Caenegem in ons peleton. Rudi, die een drietal jaar geleden aan de wieg stond en tevens de bedenker is van onze ploegnaam, werd dan ook hartelijk welkom geheten. Naast Rudi mochten wij tevens het afgetrainde lichaam van Stijn De Proost aan de start aanschouwen. Stijn is een niet onbenadigd voetballer maar t was al enkele jaren geleden dat hij nog op een mtb gezeten had. Ook hij zal de komende weken ons peleton blijven vervoegen.

 

Onze vice-president Tom had voor ons een ritje naar Heldergem in petto, dus trokken we er snel op uit, richting Ressegem en Aaigem. Deze rit zou vrij lastig worden, dat was ons snel duidelijk, want de modderbrij van de voorbije weken was opnieuw van de partij. Voor Rudi ging het begrijpelijk soms wat snel met deze vettige ondergrond maar regelmatige pauzes zorgden er voor dat alles in orde kwam. Die rustpauzes kwamen trouwens ook goed van pas voor bikers die al heel wat meer kilometers op de teller hebben staan.

Heldergem zou vandaag zijn geheimen prijs geven, dat werd al snel duidelijk: ten bewijze onderstaande foto:

 

Na ons bezoek aan het pittoreske Heldergem werd koers richting Grotenberge gezet. Het tempo werd aangepast want ook Proost begon het gebrek aan wedstrijdritme te voelen. De andere Pruine Proeken profiteerden van dit rustmoment om tactische plannetjes te bedenken en complotten te smeden voor de nakende eindspurt.

Uw dienaar staat bekend om zijn aanvallen van ver, die meestal tot niets leiden, en ook deze keer zag hij een mogelijkheid. Aan de Steenoven reed hij samen met Mezel aan de kop van de groep en op kousevoeten namen ze enkele meters voorsprong: er werd een tandje bijgestoken en het tempo ging de hoogte in. Toen uw verslaggever Roel zag naderen staakte hij zijn inspanning maar liet Mezel wel wegrijden. Even was er aarzeling en ondergetekende ontpopte zich tot meester-afstopper waarbij Joris zelfs bijna de gracht werd ingeduwd. Toch ging deze laatste samen met Roel op jacht naar de eenzame leider.

Wat zich toen afspeelde gaat de geschiedenis in als één van de meest heroische eindspurten ooit: met nog ruim twee kilometer te gaan lag het ganse veld uiteen: bikers werden ingerekend door een achtervolger, ter plaatse gelaten om dan zelf opnieuw ingelopen te worden. De posities wisselden constant maar één constante was er wel: Roel reed al die tijd aan de leiding en zou nooit echt bedreigd worden. ZIjn zoveelste ritoverwinning was binnen. Kort daarna konden we Tom Bidon op plaats twee en kleine Vijverman op drie noteren. Uiteindelijk bleven de verschillen al bij al beperkt en kon iederen moe maar tevreden terugblikken bij ons meter en haar pistolets en energiedrankjes. Natuurlijk was het gespreksonderwerp van de dag onze rit van volgende zondag: de rit naar het Glazen Huis in Gent. Maar daar weet u ondertussen al alles over, dus laat ik het hierbij houden: t ging dan eens een kort verslag zijn, gvdmme.

16:24 Gepost door De Pruine Proeken Administrator in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.