21-12-09

MTB for Life

Legendarisch !!! Onvergetelijk !!! Historisch !!!

Op zondag 20 december om 8 uur: automobilisten durfden de baan nie op, vliegtuigen stegen nie op en de treinen reden gewoonweg nie maar 14 Pruine Proeken hadden het lef én het karakter om door de sneeuwstorm naar het Glazen Huis te rijden met hun fietske. Even de helden op een rijtje gezet: met stip, ondanks heel weinig kilometers op den teller: Wim Coessens, Proost, Rudi en sterke Mong, en verder: Iwan, Brusselman, Joris, Vijverman, Roel, Mezel, Wouter, Bart, Tom en uw verslaggever.

Na een ontbijt, ons aangeboden door de "licht" beschonken cafébaas Tom en zijn lieftallige zus en tevens ons meter, Kelly, werd stipt om 8 uur het startsein gegeven in helse weersomstandigheden. Onze volgwagen/camionette kweet zich in de beginkilometers perfect van zijn taak, maar eens we de Oudenaardse steenweg waren overgestoken was het liedje uitgezongen: een hellinkje zorgde ervoor dat ons groene vlag rechtsomkeer mocht maken. Ook Andy Brusselman moest afhaken: zijn crossfiets bleek niet echt gemaakt voor deze ondergrond (alhoewel Sven Nijs later het tegendeel bewees) Wij dan maar verder zonder en al baggeren en ploeteren kwamen we op de weg naar Balegem terecht. De twee rijstroken waren van ons want er was geen ziel te bespeuren in dit weer.

heentocht

De sneeuw bleef onophoudelijk neerdwarrelen, de weg lag spekglad en de wind sneed in de gezichten maar niemand dacht aan opgeven: we zouden ons doel halen, onze bijdrage leveren aan de actie tegen malaria en de toeters van Schoeters bewonderen. Af en toe ging er wel eens eentje onderuit maar de sfeer bleef goed en op moeilijke momenten mochten we eens proeven van Bart zijn toverdrankje.

Het einddoel kwam nabij en we kwamen Gent binnengereden via Terplaten-brug toen we iets verder voor t eerst die dag andere bikers tegenkwamen: enkele gasten uit Heusden, Destelbergen hadden een kort tripje naar het Glazen Huis gepland. We reden gauw verder en hadden toch de eer als eerste door Siska welkom geheten te worden. Ter plaatse stond ons meter ons op te wachten en als een volleerde soigneur gaf ze haar ventjes een vitaminedrankje. Mag ik hier ook even kort vermelden dat Iwan alweer serieus te laat was maar toch het karakter had om alleen af te komen.

Er werd een fotootje genomen en door StuBru-op hun twitterpagina gegooid en we mochten ons zegje doen aan de micro. Jammer genoeg moesten we onze zendtijd delen met die gasten van Heusden en mocht er slechts één afgevaardigde naar voor treden. Onze vice president Tom is nooit op zijn mondje gevallen en dus viel de keuze op hem. Hij liet zich echter wat aftroeven door nen beer van ne vent van de tegenstander en kreeg nauwelijks de micro, maar als hij de kans kreeg deed hij het schitterend en hij bracht de blijde boodschap van de Pruine Proeken klaar en duidelijk over naar de (honderd)duizenden luisteraars en tv kijkers in dit land.

Tom

 

Na dit mediagebeuren nuttigden wij nog enkele glaasje bij een Pools del die in het Glazen Straatje uit de handel genomen was wegens " volledig afgeschreven " en van miserie in een café was gaan werken, daarna werd nog een groepsfoto voor het Glazen Huis genomen en vatten wij de weg terug naar Tomweer aan. Dit echter zonder vier leden: Rudi, Mong, Proost en Mezel met materiaalpech verkozen de trein op te zoeken. Later zou blijken dat die niet reed, dat ze ook niet welkom waren op de vervangbus en dat ze uiteindelijk met een taxi naar huis moesten komen.

taxi

De overigen namen dezelfde weg terug en stilletjesaan kwam er beterschap op de wegen: het strooizout begon te werken en er was wat meer verkeer. Ondertussen steeg ook de snelheid in ons groepje en met een respectabel tempo kwamen we Zottegem binnengefietst, waar we een opkikkertje getrakteerd kregen door Wim aan één van de kerstkraampjes. Nadien volgde nog een eindspurt, welke zich volledig afspeelde op de Grotenberg en waar alweer niets te doen was aan de suprematie van Roel. Uw verslaggever was content met plaats twee en Tom werd derde. Belangrijker was echter de nabespreking en kort nadat kok Rudi uit de taxi was gestapt mochten we genieten van een overheerlijke spaghetti en konden we - moe maar tevreden - terugblikken op wat een mijlpaal zal blijken in de Pruine Proekengeschiedenis.

Nog steeds nagenietend van deze superervaring groet ik u en verwacht u zondag opnieuw aan de start. Details worden later nog medegedeeld en zullen afhankelijk zijn van de hoeveelheid sneeuw.

By the way: wat vindt u trouwens van de officiële Pruine Proekentenue: chique dinges he. Laat ze maar zo veel mogelijk in het straatbeeld komen he gastjes !!!!

23:49 Gepost door De Pruine Proeken Administrator in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Rechtzetting Eerlijkheidshalve wens ik mede te delen dat niet ik op de derde plaats kwam maar wel "onze Poulidor van de derde plaatsen" zijnde kleine Vijverman. Dit louter ter informatie ;-))

BTW prachtig omschreven verslag van onze voorzitter. Bij het lezen kan ik mij terug alles inbeelden wat er heeft afgespeeld. Het is prachtig en uniek geweest.

Gepost door: Tom Bidon | 22-12-09

zotjes Achteraf gezien waren het inderdaad straffe stoten die we afwerkten. We mogen er fier op zijn!
Mooi verslag kan het mij ook allemaal terug inbeelden.
Proficiat aan iedereen en zeker ook aan de kok, dien spaghetti was echt de kers op de taart!
Ben het nog niet zeker maar misschien
tot Zondag

Gepost door: semiprofken | 22-12-09

Ik moet zeggen voor mijn eerste rit was het er wel op. Deze ervaring was inderdaat uniek. Omdat het mij zo goed bevallen is ga ik zondag zeker weer meedoen.
Tot Zondag

Gepost door: Wim Coessens | 23-12-09

Legendarisch Inderdaad gasten, een legendarisch ritje, eentje die ons nog lang zal bijblijven. Ik zag het eerst nie zitten om te vertrekken, maar achteraf gezien toch content dat er enkele "zotten" 't voortouw genomen hebben om toch te vertrekken. Als doop voor ons officiële tenue kan da tellen.

Gepost door: Joris | 26-12-09

De commentaren zijn gesloten.