28-12-09

Kerstrit kapellekestoer

Zondag 27/12 werd het kerstdiner er door 6 Puine Proeken uitgereden: Brusselman, Proost, Mezel, Franky, Tom en uw dienaar hadden de kalkoen goed verteerd en zouden met de opgedane krachten eens een ritje van maken. Omdat we de toestand van de plaatselijke veldwegels na de extreme wintertoestanden niet zo goed konden inschatten, besloten we de single tracks achterwege te laten en  de ruimere tractorwegels aan te doen. Tom Al bij de eerste onverharde strook werd het ons duidelijk: de sneeuw in de kouters was in een ijslaag herschapen met een kletsnat gootje waarlangs het ontdooide ijswater zijn weg zocht. Bovendien was de ondergrond zo doorweekt dat het leek alsof we met lekke banden aan het rijden waren. Na tien minuten was ons proek al kletsnat en bovendien leek het ons nog gevaarlijker dan de sneeuwrit van vorige week. Daarom werd beslist meer asfaltwegen in te lassen en konden we een extra ommetje maken om de Berendries eens te beklimmen. Omdat elke rit een thema moet hebben en onzen Tom een katholieke opvoeding heeft genoten werd deze rit een kapellekesrit. Concreet kwam het er op neer dat we mooie snelheden haalden op leuke weggetjes maar dat we steeds de remmen moesten dichttrekken voor een fotooke van het plaatselijk tuinhuisje van God.

kapel

Na een gebedje gepreveld te hebben vervolgden we onze tocht en weldra lag hij met wijdopen bek voor ons: de Berendries;  Deze scherprechter in tal van voorjaarsklassiekers  zouden we tot op de top beklimmen en het was hier dat uw verslaggever zijn eerste en tevens enige pijl verschoot: als een kamikaze nam hij de eerste hectometers voor zijn rekening: de rest durfde of kon niet volgen, enkel Proost had het lef mee te gaan in het wiel. Op het steilste stuk moest Stijn echter zijn inspanning bekopen en werd hij nog ingehaald door Andy maar ondertussen genoot uw verslaggever van zijn victorie. Er werd hier echter weinig respect voor getoond en via het Mijnwerkerspad begonnen we aan de terugweg. Het werd een weg vol hindernissen: spiegelgladde ijsplekken en deelnemers aan een wandeltocht bemoeilijkten de weg, maar uiteindelijk haalden we zonder valpartijen de carwash van Zottegem, waar we de fietsten bevrijdden van modder, ijs en strooizout. Na deze kuisbeurt werd koers gezet richting ons lokaal en ons meter en het was uw dienaar die alweer het vuur aan de lont stak, deze keer met Andy als metgezel. Het vuur was echter een waakvlammetje want onmiddellijk werden ze ingehaald. De spurt werd ontsierd door een verkeerde wegkeuze van Mezel en de eerlijkheid gebied ons te zeggen dat de spurt eigenlijk geen echte spurt was. In een strijd tussen stervende zwanen was het Tom die zonder veel moeite uw verslaggever en Andy achter zich hield. Hij werd hiervoor beloond met een prijzenpakket en drie dikke bezen van een plaatselijke schone.

driekussen

 Met nog een maand voor de boeg kunnen we nu al stellen dat Tom Bidon zich tot topfavoriet kroont voor het Belgisch kampioenschap. Willen de uitdagers nu opstaan ???  

23:00 Gepost door De Pruine Proeken Administrator in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

't Zelfde parcours Ik heb ongeveer in dezelfde regio zitten bollen... en wat het BK betreft... 't Is nog een maand he... hij zit te vroeg in form zeg ik u, té vroeg. Hopelijk krijgen we deze keer wel een eerlijke strijd... met een duidelijke finale ;-)

Gepost door: Joris | 29-12-09

Voor die uitdaging sta ik met plezier op! Een weekje rust en wellnes zou moeten volstaan om fit aan de start te komen van het kampioenschap. Tom is inderdaad topfavoriet met zo een vorm is hij de man naar wie iedereen zal kijken!
Tot morgen!

Gepost door: semiprofken | 02-01-10

De commentaren zijn gesloten.