02-02-10

31/01/10 Blosoroute Lede

"Bij de zotten van Lee, ligt er nen BLOSO-mtb(ee)"

Vijf Pruine Proeken stonden op het afgesproken uur aan het kerkplein van Lede om aldaar het onlangs geopende BLOSO-parcours af te werken. De sneeuw was nog op diverse plaatsen zichtbaar, zodat we ons al voor de vierde keer dit winterseizoen mochten opmaken voor een sneeuwtocht.

De volledige podium van het Belgisch Kampioenschap was vandaag afwezig: hadden zij de inspanningen van  vorige week  nog niet verteerd? of zijn zij hun medaille iets te veel gaan vieren? Niemand die het ons kon zeggen.  Met Stijn, uw verslaggever en Tom Bidon waren de nummers 4,5 en 6 wel present. Ook pechvogel van vorige week, Brusselman, was terug en we mochten ook opnieuw Mezel in ons midden verwelkomen na 2 weekjes forfait.

groepsfoto

Een eerste baggerstrook kregen we reeds onmiddellijk na de start: een bospad was door sneeuw en overvloedige regenval  herschapen in een moerasgebied. Het was onmogelijk hier doorheen te fietsen en we werden genoodzaakt van de fiets af te gaan. Het ijswater stroomde op deze manier door mening rennersschoen en dat zou er de tocht niet makkelijker op maken. Vooral uw verslaggever had in de beginkilometers heel wat last van stijfbevroren handen en voeten en had moeite de anderen bij te houden. Want, vergis u niet, het tempo zat er goed in. Stijn had een begenadigde dag en bewees dat zijn goeie uitslag van vorige week geen toeval was. Wel ging hij onderweg eens aan het schuiven op een ijsplek, maar gelukkig zonder veel erg. Ook de ijsplek kwam er met de schrik vanaf.

valproost
  

Aan het Blosocentrum Putbos te Oordegem was de ergste koude reeds geleden en mooi gegroepeerd ging het tempo nog meer de hoogte in. Snelheden van rond de 30km/u werden afgewisseld door baggerstroken waar nauwelijks 10km/u gehaald werd. We kunnen van de Lede-route dan ook zeggen dat ze zeer afwisselend is met een goeie mix van kouterwegels, asfalt en offroad welke zeer zwaar ligt na slecht weer maar die vlot berijdbaar moet zijn des zomers. Misschien interessant om deze zomer eens terug te keren. Tom zou dan aan iedereen kunnen laten zien waar hij het verkeerde spoor koos, zich vastreed  en lullig vanuit stilstand omviel, met hoongelach van twee voorbijgangers tot gevolg.

We zouden de Pruine Proeken niet zijn als er ook niet aan een eindspurt werd gedacht, probleem was wel dat niemand exact kon zeggen waar en wanneer we aan de laatste kilometers waren gekomen. We hadden al 30 kilometer achter de kiezen toen we terug op een zwaar ploeterstuk terecht kwamen. Uw verslaggever nam hier de kop maar werd op een drassig stuk te voet gezet en zo kon Tom een kloofje slaan. Uw journalist zag de bui al hangen en wou koste wat kost als tweede uit deze strook komen omdat de sporthal niet ver meer kon zijn, hij nestelde zich voor Stijn en Andy (iets waar Mezel niet meer in slaagde) en kon net op tijd aansluiting vinden bij koploper T. Bidon. Net voor de finish nam uw verslaggever de kop over, smeet zich met enig risico door een smal paadje en nam enkele meters, zodat hij zijn tweede overwinning van dit seizoen kon vieren.  Mezel volgde kort nadien in het gezelschap van Stijn en Andy.

Na de rit gingen we menig donker potje schellen in het stamcafé van oud-lid Andy Carette. Dit manspersoon blonk uit in afwezigheid, zowel voor de rit als voor het après-gedeelte en aanbellen aan Casa Carette

casa carette

bracht ook geen zoden aan de dijk. Benieuwd wanneer we zijn atletisch lichaam toch eens aan de start van een Pruine Proekenrit gaan zien.  Wie weet da jong???

16:18 Gepost door De Pruine Proeken Administrator in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

en wie is lul van de week

Gepost door: mezel | 02-02-10

De commentaren zijn gesloten.