10-02-10

Bikers for Haiti - De Pruine Proeken maken de koers!!!

Gegroet allen,

 dsc_6380

Zondag 07/02/2010. De dag dat de Pruine Proeken alweer hun goed hart gingen tonen. Plaats vertrek was deze keer, op aanraden van onze kersverse kampioen Joris, Erembodegem om de benefiettour “Bikers for Haïti” onder onze wielen geschoven te krijgen. En op deze vertrekplaats niet minder dan de wekelijkse certitudes zijnde Tom Bidon, Proost, Mezel en den Brusselman maar ook niet meer. Deze vier musketiers werden in de vroege ochtend nog in de steek gelaten door hun eigen voorzitter KaVeeDeeBee en onze gastheer zelve zijnde Joris. Voor de ene werd een acute aanval van het vermoeidheidssyndroom als oorzaak opgegeven, voor de andere waren het hoogst waarschijnlijk de naweeën van een zware kwisavond dat roet in het eten gooide. In elk geval werd er door de vier aanwezigen geen rechtsomkeer gemaakt en na de inschrijving van 5 Eurokes werd rond de klok van negen gestart om een MTB-tourken van iets meer dan 30 km achter de kiezen te steken.

dsc_6389

Al direct werd het jaagpad van den Dender aangedaan en met wat luskes in hoger gelegen boskes werd de tred snel gezet. Het commando van de vijftigledige groep werd hierbij gevoerd door onze vrouwelijke gids en tevens collega van Joris, ons Viviane. En dat deze dame weg kon met haar stalen ros zouden we geweten hebben.  In eerste instantie vertoefden de vier Pruine Proeken nog in de achterste gelederen. En wat hebben we daar geleerd tijdens deze rit? Dat we dus niet te veel achteraan de groep mogen fietsen. Het tempo was achteraan zo hoog dat er al snel gaten in het pak kwamen. En gaten krijgen betekent ook gaten dicht rijden want onze bevallige dame had niet de intentie om te stoppen voor de achterblijvers. Naarmate de tocht vorderde werd ook het deelnemersveld kleiner en kleiner. Sommigen zullen er tijdens de rit ongetwijfeld de brui aan gegeven hebben doch de Pruine Proeken kwamen meer en meer op het voorplan. Gemeenten als Hekelgem, Affligem (zonder stop aan de gelijknamige abdij), Meldert, Baardegem, en Moorsel passeerden allemaal de revue en hoe dichter we bij de aankomst kwamen des te meer de Pruine Proeken naar de voorste regionen opschoven.

dsc_6415

Hierbij kort in het wiel gezeten door een andere fietsbende. Tijdens dit opschuifwerk kwam ook onze vertrouwde Pruine streep in het vizier van de metgezellen. En telkenmale mochten we aanhoren dat ons tenueken toch wel de nodige aandacht kreeg. Complimenten als schonen tenue en wijs mee die streep, we hebben het allemaal gehoord en niemand gaf ons een negatieve beoordeling. We hebben dus bij deze nogmaals de Pruine Proeken op de MTB-kaart gezet. Nadat we ook een zijkant van Aalst stand doorkruist hadden naderde ook de eindmeet. Op nog geen kilometer van de aankomst waren er reeds drie Pruine Proeken bij de eerste vijf. Zou het een massaspurt worden met andere ongekenden MTB-ers of zou er toch nog een Tsmill-aanval op poten gezet worden? Nog vijfhonderd meter en ook ons Viviane zit nog bij de kanshebbers van de overwinning. Toch blijft iedereen nog knusjes bijeen. Een massaspurt kan niet meer vermeden worden. Bij het kruisen van de laatste hoofdbaan zet een lid van de blauwe kolderbrigade zich recht op de trappers, een jong veulen van een andere groepering zet zich in het wiel. De Pruine Proeken aarzelen niet meer en zetten zich synchroon recht om de twee koplopers nog bij de lurven te pakken. Het is Tom Bidon dat met een ware krachtexplosie het duo het eerste te pakken heeft in de laatste rechte lijn. Ook Proost kan het duo nog remonteren doch het achterwiel van Tom Bidon moet hij aan hem laten voorbijgaan. En wonder boven wonder komen ook Mezel en Brusselman als derde en vierde over den arrivé gereden. Een mooiere uitslag kan je niet hebben met dit deelnemersveld. Na de gebruikelijke ceremonie protolaire werden de vier musketiers op hun beurt nog gevierd. Mezel en Tom hielden het bij bescheiden Leffe(s) terwijl Brusselman en Proost ook nog reisje mochten meepikken in den tombola.  Onze rit is dus in elk geval terug hilarisch geworden. Dit kan alleen maar de voorbode zijn van wat nog komen moet. Afspraak volgende week ZATERDAG om 09.00 uur aan het kerkplein te Herzele om de MTB-rit van De Wijngaardvrienden onder handen te nemen. Men is bij deze dus al gewaarschuwd!!!

20:44 Gepost door De Pruine Proeken Administrator in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

toeme, khad mijn podiumplaats op da kwiske beter nie gevierd, spijt dak er nie bij was, maar ondertussen super fier op zijn vier renners die een tactisch meesterlijke rit hebben gereden. Kheb zaterdag in Nieuwpoort gereden, dus hoop ik zaterdag een schoon figuur te slaan in ons eigen Iezel

Gepost door: Ka Veedeebee | 10-02-10

De commentaren zijn gesloten.