16-02-10

Verslag: VTT De Ganzewachters Herzele

Niet op zondag, maar op zaterdag deze keer, en ook nu was de sneeuw van de partij. Er lag al een mooi laagje en bij onze aankomst werd er nog wa poeder gestrooid. Belgisch kampioen Joris, Bart, Mezel, Proost, Tom en uw verslaggever werden welkom geheten door onze vice-kampioen Roel, die door de organisatie als parkingwachter was aangeduid.

We vertrokken voor de lus van 36 km die ons door ons geliefde Herzele en zijn mooiste baantjes zou leiden. Sommige leden kampten al bij de start met mechanische probleempjes: zo konden Joris en uw verslaggever slechts beroep doen op enkel een voorrem en dat kan kwalijke gevolgen hebben met deze ondergrond: ondergetekende ging in t zicht van zijn maten languit op den asfalt en mocht zich gelukkig prijzen dat Tom zijn foto net genomen had. Op dat vlak had Stijn meer pech: in het zicht van een plaatselijke persfotografe zorgde hij voor onderstaand tafereel.

ganzewachtersIMG_5115

ganzewachtersIMG_5116

ganzewachtersIMG_5117

Na enkele valpartijen heeft een mens al s goesting in een opkikkertje en onze lokal van dienst, Bart Boonaert, bracht ons als een echte reisgids naar de ouderlijke woonst alwaar wij enige jeneverkes naar binnen mochten kiepen. Er waren zelfs al andere rijders die mee wouden maar die werden snel afgewimpeld. Iets verder stond onze sponsor Jovelo namelijk aan de bevoorrading, tevens hersteldienst.

Het tweede deel van de rit bracht ons naar St L Esse en St Antelinks en daar kreeg Joris af te rekenen met materiaalpech: werd de ketting de eerste keer nog hersteld, dan werd enkele kilometer verder de ketting voorgoed aan kant gesmeten. Wij dus verder zonder onze kampioen, maar deze had dat zo niet begrepen: al lopen was hij naar zijn casa gegaan, nam een nieuwe ketting en trok zich opnieuw op gang om ons terug bij te benen.

Net toen we aan een sprint met vier dachten (Mezel moest ons wegens tijdsgebrek iets eerder verlaten) kwam Joris terug bij zijn metgezellen. Uw verslaggever -wie anders?- trok er als eerste op uit maar Tom en Joris lieten niet begaan, ze kwamen zagen en overwonnen zodat het hoogste schavotje alweer voor onze kampioen was voorbehouden. Winnaar van vorige week Tom werd twee en verslaggever was al blij met zijn derde plaats.

Volgende week eindelijk nog eens een rit vanbij onze hoofdsponsor café Tomweer en normaal zal onze rit richting Vlaamse Ardennen gaan. U komt toch ook ?

18:44 Gepost door De Pruine Proeken Administrator in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.