24-02-10

Verslag: De mini Ronde van Vlaanderen MTB

Afgelopen zondag werd de laatste "serieuze" rit van het winterseizoen gereden. Vooraf was al aangekondigd dat onze tocht ons naar de Vlaamse Ardennen zou leiden, dus wisten de leden dat er wel wat hoogtemeters zouden moeten afgelegd worden. Dit bleek onze Pruine Proeken niet tegen te houden want er stonden maar liefst 11 deelnemers aan de start: parcoursbouwer Tom, Joris, Mezel, Koen Vijverman, Proost, Brusselman, Wim, Bart, Wouter,Franky en uw verslaggever.

Het werd een formidabele tocht, met wegels en kouterbaantjes die tot vandaag onontgonnen gebied waren voor de Pruine Proeken, zelfs Tom, die de rit had uitgetekend had nog niet alle wegels met de fiets ontdekt. Daarom zal u het deze keer zonder wegbeschrijving moeten doen, want uw verslaggever heeft totaal geen benul van de plaats- en straatnamen die werden aangedaan. Met zekerheid kan ik u zeggen dat de tocht de contreien van Erwetegem, Oudenhove, Michelbeke en Zwalm aandeed om uiteindelijk aan de Molenberg te St Maria Horebeke uit te komen.

Oude liefdeshistories doemden op in het brein van uw verslaggever en hij wou dan ook koste wat kost laten zien wat hij in huis had op deze venijnige RVV-klim die dit jaar wel eens een scherprechter zou kunnen zijn voor de wielerprofs. Het was echter Joris en kleine Vijverman die als eersten het beest bedwongen. Uw verslaggever had te laat geschakeld en kwam als derde boven met in zijn zog het ganse Pruine Proekenpeletonnetje. Achteraan moest Franky zijn noodgedwongen wekenlange MTB-afwezigheid bekopen maar elkeen van de ploegmaats had gigantisch veel respect voor het doorzettingsvermogen van onzen advocaat. Het kopje nooit laten hangen is zowat het kenmerk geworden van diegenen die het ganse winterseizoen hebben gekleurd en ik ben er dan ook van overtuigd dat zij in het komende zomerseizoen hun mannetje zullen staan bij de wielertoeristen en/of de mountainbikeritten. Want vergis u niet, we blijven ook de rest van het jaar nadrukkelijk aanwezig in het Oost-Vlaamse mountainbikelandschap.

Terug naar de rit: via een prachtige strook, parralel aan de Paddenstraat naderden wij alweer onze stal en het zou dus een meesterlijke eindsprint worden want iedereen was tuk op de overwinning in deze klassieker.  Blijkbaar was er door verschillende habitués een complot gesmeed want na een waanzinnige aanloopfase werd Wim Coessens naar de overwinning gestuurd. Mezel en Tom gooiden daarna de remmen dicht en het was slechts enkelen gegeven door de mazen van het net te glippen. Bart Boonaert profiteerde hier het meest van, ging op en over Wim en kwam met een vrij ruime voorsprong als eerste voorbij de aankomststreep. Volgens Bart was dit zijn derde overwinning want hij stond eerder dit seizoen al tweemaal als enige te blinken op het kerkplein. Deze overwinning telt echter voor drie, en dat vinden wij een mooi compromis. Dit prachtige, doch ietwat verrassende podium werd aangevuld met een elke week beter rijdende Stijn De Proost en de degelijkheid zelve Wouter De Spiegeleer.

Nu zondag is onze afscheidsrit van winterseizoen en wielertoerist en we plannen een kort ritje naar een horecetablissement om daarna ons meter te eren door middel van een criterium, dwars door café t Omweer. Afgesloten word er met een heerlijke spaghetti en het nodige vocht. Tot dan !!!

23:57 Gepost door De Pruine Proeken Administrator in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

prachtig verslag van een fenomenale rit !!

Sappooo !!!!

Gepost door: wouter de spiegeleer | 25-02-10

De commentaren zijn gesloten.