04-03-10

Sluitingsrit winterseizoen

Door de wind, door de regen, dwars door alles heen ... Ingeborg had onze einde-winterseizoensrit niet beter kunnen beschrijven. Om een passend einde te breien aan ons winterseizoen en een deftig afscheid te schenken aan onze Pruine Proeken die overschakelen naar het wielertoerisme, hadden we het criterium " Dwars door 't Omweer" ingericht. Helaas, heel wat van onze leden hadden een (al dan niet) geldig excuus. Mezel, Joris, Roel, Tom, ... de smaakmakers van de afgelopen winterritten lieten het op deze stormachtige dag afweten.

Uiteindelijk kregen we toch zeven leden aan de start: onze kok van dienst Rudi, Wim, Bart, Andy, Vijverman en uw verslaggever trotseerden de regendruppels en de opkomende wind, waarvan we wisten dat ze in een storm zou veranderen. Deze gedachte + het feit dat er nadien nog iets te eten viel, maakte dat we er een wel heel kort ritje van maakten. Er werd besloten café De Paling te bezoeken (ong. 5km verderop), nadien café Torenhof te bezichtigen ( 5km verder ) om dan in een rechte lijn van ongeveer 5km terug naar 't Omweer te keren. Ook al was de afstand dan gene vetten, we konden in elk geval niet klagen over het tempo. Vooral Andy had er zin in, als hij weet dat er naar een café gereden wordt is hij niet te houden en met snelheden boven de 25 per uur gingen we op de koffie (met jenever) bij Patricia.

Omdat we met kersverse papa Tom en ons senior-lid hadden afgesproken in t Torenhof was het bezoek aan de Paling aan de korte kant en met alweer een waanzinninge snelheid werd de volgende vijf kilometer afgelegd. Bij Veronique konden we onze gelukwensen overmaken aan kersvers papa Tom en de geboorte van dit Pruine Pampertje werd dan ook met het nodige gerstennat gevierd. Hierna waren we mentaal en fysiek paraat om onze tocht verder te zetten naar de apotheose: enkele rondjes dwars door t café en langs de trappen terug naar buiten. Den drank had zijn werk goed gedaan want als echt waaghalzen (of Tim De Wolfkes) namen ze deze technische hindernis zonder problemen en aangemoedigd door cafébaas Tom en meter Kelly werd volop genoten van deze toch wel unieke ervaring. Hoeft het nog gezegd dat er nog flink wat afgedronken en gegeten werd. Bovendien mochten we uiteindelijk ook Franky, Joris en Wouter in ons midden verwelkomen en werd het een heel aangename afsluiter van het winterseizoen. 

24906_343628991282_133437681282_4160681_4902673_n111

Ik wil nog even onze kok Rudi bedanken voor de heerlijke spaghetti en onze cafebaas voor het ter beschikking stellen van zijn etablissement en infrastructuur. 

21:32 Gepost door De Pruine Proeken Administrator in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.