13-03-10

Verslag 1e zomerrit: wielertoeristentocht

Na het passende afscheid van het winterseizoen werd afgelopen zondag het startsein gegeven van ons zomerseizoen. Aan de temperatuur zou je da nie gezegd hebben want de thermometer bleef in de buurt van de 0 graden hangen. Uw verslaggever had reeds een voorstel geopperd en dat kwam er op neer dat we net zoals onze vrienden-wielertoeristen eens voor het maken van kilometers zouden gaan en daarom minder offroad zouden rijden. Een rit in lijn naar Oudenaarde werd dan ook door de vier deelnemers ( Wim, Stijn, Franky en ondergetekende ) met volstrekte meerderheid goedgekeurd.

Reeds van bij de start zat het tempo er goed in, de snelheid zat meer boven dan onder de 25km/u en bij het dokkeren op de kasseien van de Lippenhovestraat kwam zelfs de 30 akelig dichtbij op het snelheidsmetertje. Over de glooiende wegen van de Zwalmstreek duurde het dan ook niet lang of we zagen ons einddoel al liggen. Slechts iets meer dan een uur na onze start mochten we al genieten van een blond enametje in een cafeetje op één van de mooiste markten in onze streek.

markt oudenaarde

Zoals echte wielertoeristen kropen we na het cafébezoek gemotiveerd terug op ons stalen ros om de rit huiswaarts tot een goed einde te brengen. Het duurde dan ook niet lang of we werden met iets geconfronteerd waarvan wij dachten dat het er oorspronkelijk niet was: wind !!! Een ijzig koude wind sneed in onze gezichten en kwam uit de slechtst mogelijke richting: die waar wij naartoe reden: pal op de kop. Toen we naast de Schelde reden en uw dienaar met Franky een praatje aan het maken was, viel er tussen ons en de koplopers een gaatje van enkele meters maar door de wind werden dat al snel tientallen, zelfs honderden meter, zodat we Stijn en Wim nog maar als kleine stipjes aan de einder zagen. Net genoeg om te zien dat ze verkeerd aan het rijden waren. Gelukkig keek er s eentje om of we hadden ze pas in Gent teruggezien.Uiteindelijk kwamen we toch terug op het rechte pad en met onze strekste renner op kop haalden we toch nog een deftig tempo richting Grotenberge.

Het moet gezegd, Wim was bij deze weersomstandigheden oppermachtig en was dan ook de grote favoriet voor onze traditionele eindsprint. Uw verslaggever deed wat hij altijd doet: beginnen van veel te ver. Hij sloeg een gat van enkele meters op Wim, behield die ook even maar moest uiteindelijk vaart minderen om opkomende krampen te vermijden. Wim was ondertussen al terug aangesloten en ging op en over mijzelve. Een schitterende en oververdiende overwinning voor Wim. Verslaggever werd twee en op enige afstand volgden Stijn en Franky. Met ongeveer 53km in de benen was dit zeker een goeie training voor het vervolg van het zomerseizoen.

Volgende week laat ik graag het commando over aan de aanwezigen ter plaatse aangezien uw dienaar verhinderd is. De moedigen onder u worden om 9u aan het kerkplein van Grotenberge verwacht. Maak er iets moois van 

13:20 Gepost door De Pruine Proeken Administrator in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Waar blijft ... ... het verslag van de tweede en derde zomerrit én het klassement? ;-))

Gepost door: Tom Bidon | 21-03-10

waar blijft... Semiprofken zullen er misschien al enkelen zich afgevraagd hebben. . .
Wellicht zal dit nog een tijdje duren.
Daar er de spirit is sporten is gezond heb ik afgelopen weekend meniscus gescheurd en is hij bovendien ook nog eens verplaatst. Volgende week woensdag worden ik geopereerd dus zal het een tijdje duren eer ik terug op mijn stalen ros kan kruipen. Toch kijk ik uit naar mijn eerste rit met een verse knie!

Gepost door: semiprof | 24-03-10

De commentaren zijn gesloten.