05-05-10

Verslag Nachtrit van de flikken 30/04

Onze goeie vriend en trouwe ondervoorzitter had deze keer voor een specialleke gezorgd: zijn politiezone richtte voor het eerst een avond-/ nachtrit MTB in, en omdat wij goeie vrienden zijn van de politie en wij een blanco strafregister hebben, mochten we deelnemen aan hun 1e editie.

Om 20.30 u stonden er vier Pruine Proeken te blinken aan het kerkplein van Grotenberge: kleine Vijverman, Bart Boonaert, Joris en uw verslaggever zagen het zitten om in de schemerduister een goeie 33 km te bollen op een parcours dat voor een groot deel door onzen Tom was uitgestippeld. Onze gastheer stond ons dan ook op te wachten aan de startplaats Bevegemse Vijvers.

DSCoo_0031

Na de verplichte fotoshoot en een bezoek aan de meisjes van Red Bull sloegen we onze vleugels uit en met een strak tempo ging het richting tussenstop 1, een jeneverkotje. Langs vertrouwde wegen en een camping vol motards gingen we op ons elan verder en kwam tussenstop 2 er al vrij snel aan. Aan het politiebureau stonden onze Red Bull-meisjes ons al op te wachten en konden we tevens genieten van ( veel te hete ) soep. Ondertussen was de nacht aan zijn shift begonnen en uw verslaggever begon zich tot enkele dingen te beklagen. Ten eerste was de temperatuur niet van die aard dat het zomertenueke aangewezen was en ten tweede is een nachtrit rijden zonder ook maar enige vorm van licht ook geen al te best idee. Deel twee van de rit werd dus verstoord door de nachtblindheid van ondergetekende én door mechanische pech van onze gastheer Tom Bidon. Een slepend wiel en een lekke band maakten dat hij pechvogel van de rit werd. Gelukkig kon een busje met "steamy windows" onze zorgen even doen vergeten en uiteindelijk kwamen onze vijf Pruine Proeken al bij al ongeschonden aan de aankomst.

De after party en het nodige bier zorgden voor een leuke afsluiter van deze avondrit, die voor sommigen pas om 4.30 u eindigden. Als u die nacht toevallig op weg was en u zag een mountainbiker in Pruine Proekentenue op zijn fietske naar huis rijden, dan hebt u niet gedroomd, het was ...

 

 

B.B.

 

23:41 Gepost door De Pruine Proeken Administrator in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

BB Brigitte Bardot op zoek naar beschermde dieren?

Gepost door: Tom Bidon | 08-05-10

De commentaren zijn gesloten.