17-06-10

Regiotour 2010

Afgelopen zondag werd de streek-zomerklassieker mountainbike georganiseerd: de regiotour is een rit van 100 km die onze thuisgemeenten Herzele en Zottegem én de buurtgemeenten Mere, Denderhoutem, Ninove en Geraardsbergen aandoet. Sommige van onze jongens hadden een goeie voorbereiding gekend, anderen stonden klaar met minder kilometers op de teller en waren er van overtuigd dat het op karakter ook wel zou gaan.

Uiteindelijk stonden zeven Pruine Proeken aan de start: Joris, Roel, Andy, Wim, Bart, Koen Vijverman en uw verslaggever hadden afgesproken samen deze rit te rijden. Onze vriend Vijverman zou worden opgehaald door een toekomstig lid Steven maar die is nog niet zo vertrouwd met onze stiptheid en dus mochten beide heren aan een inhaalbeweging beginnen. Kleinen zijn plaats werd dan maar ingenomen door Pieter De Bisschop, een Herzeels Flandrien die al in het winterseizoen eens in ons midden was verschenen.

Kalmpjes aan werden de eerste kilometers afgelegd en we hadden al snel een tussenstop in Herzele. Twee zelfs, want we brachten onze onfortuinlijke ondervoorzitter nog een bezoekje en Bart profiteerde van dit oponthoud om van zadel te veranderen bij onze sponsor Jovelo. Ook de doortocht in Mere verliep zonder problemen en met een gemiddelde van ongeveer 20 km/u zat de snelheid er goed in. Enkele Pieter kon het tekort aan kilometers in de benen moeilijk wegstoppen maar de afstand was miniem.

Drama tussen Denderhoutem en Nederhasselt, nadat hij al eens met de fiets het plaatselijk struikgewas had opgezocht, lag Wim enkele meters verder dan toch plat op de grond: de tweede zadelbreuk van de dag was een feit. Gelukkig waren we vlakbij de bevoorrading en het euvel werd na enige tijd verholpen, in die tijdspanne kwamen Koen en Steven bij ons aansluiten. Ondertussen werd de vermoeidheid al duidelijker bij Pieter en ook Andy kon niet meer wegsteken dat hij enkele weken niet meer gereden had.

75 km waren afgelegd en het zwaarste moest nog komen: Geraardsbergen lag ons met gapende mond op te wachten: een beklimming op een zijflank van de Bosberg, de klim via een onverhard paadje naar de Muur en dan uiteindeljk het Beest zelve. Met nog 20 km te gaan was het beste er dan ook af bij Steven, Roel en ondergetekende, het waren de fervente mannen van de woensdagritten van de Herzeelse Flandriens. Uiteindelijk zouden zij onder elkaar uitmaken wie de ritoverwinning mee naar huis mocht nemen. Na een taktisch steekspel en de opoffering van Bart voor Wim was het uiteindelijk Wim Coessens die Joris in een millimeterspurt te grazen nam.

Zo t was een lang verslag maar twas uiteindelijk ook een lange rit, niewaar ???

Fotookes staan nu al op de facebookpagina en zullen binnenkort hier ook wel verschijnen

22:58 Gepost door De Pruine Proeken Administrator in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.