29-09-10

Verslag rit van 26/09 Steenhuize

Afgelopen weekend vond het Oost-Vlaams Fiets- en MTB weekend plaats in buurtgemeente Steenhuize. Aangezien zondag Pruine Proekendag is, kozen wij de tweede dag als dag des heeren. Zaterdag was t toch maar slecht weer geweest en waren er vele tientallen liter water uitgevallen en dat zou het parcours herschapen in een modderpoel. Misschien hadden we op zondag wel geluk met t weer ... dachten we ... tevergeefs. Om iets voor negen stonden uw verslaggever en Mezel als eersten in Steenhuize en in de gietende regen hun voorbereiding te treffen. De 200 meter die we moesten overbruggen naar de startplaats was voldoende om ons al als waterkiekens aan te dienen in zaal Almarik. Kort nadien kregen we gezelschap van Andy Brusselman en ondervoorzitter Tom Bidon. De goesting om te vertrekken was al serieus bekoeld en de optie van 47km werd zonder woorden en zonder tegenspruttelen al geschrapt uit ons lijstje van af te leggen kilometers. Nog iets later kwam ook Iwan binnengeslopen voor wat zijn eerste rit in 10 maanden zou worden. En het academisch kwartiertje was al voorbij toen ook Wim Coessens zich present meldde. Normaal betekent dit uitsluiting uit de rituitslag maar van de oppermachtige winnaar van vorige week verdraag je al eens iets meer. Dat hij er tevens een redelijk bezopen nachtje opzitten had was tevens een geldig excuus want hebben we al niet allemaal al eens "zatgoddeweg" op onze velo gezeten.

Met ruim 20 minuten vertraging vertrokken we voor het kleine ritje van 25 km maar dat zou vandaag ruim voldoende blijken. Onmiddellijk kregen we de gietende regen over ons heen en de paadjes en baantjes ( welke we eigenlijk al voldoende kennen ) waren herschapen in ware modderstromen waarbij het rijden door het klutsende water zorgde voor een modderdouche zoals we er nog niet dikwijls één hebben gehad. Al snel kregen we ook af te rekenen met materiaalpech: onzen Tom moest het verder uitzingen met nog de helft van zijn versnellingen. Ondertussen was ook al gebleken dat Iwan met de basisconditie van een speenvarken aan de start was gekomen want hij werd meedogenloos uit de wielen gereden al was het tempo zeker nog niet moordend. Toen hij ook nog af te rekenen kreeg met een halflekkende band en koppig chepappeke moesten we wel beslissen om hem alleen te laten. Bij de bevoorrading in de modderpoel aan de burcht werden we weer verenigd en genoten van een lekker soepje, al was da soepje waarschijnlijk niet te vreten geweest mochten we niet zo vuil en doorweekt geweest zijn.

Deel twee van de rit werd - met Iwan in de achtergrond - aan een hoger tempo afgelegd en ook uw verslaggever had het soms moeilijk om het tempo van de "wielertoeristen" te volgen. We bleven echter mooi samen en op ongeveer 5 kilometer van de aankomst schoot uw verslaggever alweer als eerste zijn enige (klein) pijl(ke) af. Tom stoof hem én het te volgen paadje voorbij en kon dus pas als laatste de volgende modder/glijbaan berijden. Een sympathiek gebaar van ondergetekende om een collega biker voor te laten gaan op het enige stukje bereidbare track zorgde dat het drietal Wim, Mezel en Andy een beslissende kloof had geslagen.  

Omdat uw dienaar dus weer hopeloos achterop was en bovendien nog werd opgehouden door de kids die aan hun tour bezig waren kan ik u enkel melden wat mij is doorgegeven.  De laatste kilometer liet Wim zijn enige resterende metgezel Mezel in de steek en stoof in topconditie naar zijn tweede overwinning op rij. Mezel kon zijn tweede plaats zonder problemen veilig stellen en Andy, die eerder gelost werd door het tweetal, moest op het eind ook Tom nog laten voorbijgaan zodat die laatste naast de zilveren medaille van vorige week nu ook een bronzen exemplaar in zijn bezit heeft.

Nu zondag moet u het stellen zonder uw voorzitter/verslaggever en de ondervoorzitter/PR Tom die aan een retraite/familyday zullen bezig zijn. Onze goeie vriend De Mezel zal wel van de partij zijn en zal voor u het traject uitstippelen, perfect op maat van diegenen die aan de start zullen verschijnen. Die start zal naar goeie ouwe gewoonte nog eens plaatsvinden op het kerkplein van Grotenberge en dit om 9 uur stipt. Hopelijk is er iemand die zich geroepen voelt ook van deze rit én zijn eindsprint een klein verslagske door te geven.

Tot één dezer  

18:32 Gepost door De Pruine Proeken Administrator | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Kan zondag niet meerijden. Ben op moto weekend in de Eifel streek.

Gepost door: L-vis | 30-09-10

De commentaren zijn gesloten.