06-10-10

Verslag van de rit 03/10

Schitterend weer was het zondag, t zonneke scheen, aangenaam temperatuurke en toch ... slechts twee deelnemende Pruine Proeken aan de start op t kerkplein van Grotenberge. Was war loss meine freunde ??? Uw verslaggever en de ondervoorzitter hadden een Plopsaretraite maar welk excuus de andere leden hadden is ons nog een raadsel, of was u allen ( net zoals de verslaggever ) nog wa zattekes na de Herzeelse Oktoberfeste of enig ander zuipfestijn. We zullen het wel nooit weten en moeten ons behelpen met het verslag van de twee heerschappen Andy Brusselman en Rudi.

Versie A: "omdat er om tien na negen nog niemand was bijgekomen, besloten we om er eens een deftige training van te maken. Met snelheden boven de 30km/u denderden we de Lippenhove- en de Paddestraat op om daarna de pittige hellingen in de Zwalmstreek aan te vallen. T is mtb dus werd het befaamde kabouterpad beklommen maar nog was ons goesting nie over dus deden we er de beklimming van de Berendries ook nog s bij. We hielden er goed de vaart in en namen ook de kasseien van Mater, Kerkgate en de beklimming van de Leberg bij. Daar reden we ook de wielertoeristen van de Palingrijders voorbij maar Joris hebben we niet opgemerkt, misschien zijn we te snel voorbijgereden. De sprint speelde zich af op de Grotenberg en het werd een adembenemende sprint waarbij we nog steeds op de resultaten van de fotofinish wachten om te weten wie winnaar was, maar winnaar voelen we ons alletwee zenne; En de rest zijn poesies !!!"

Versie R " Omdat er om tien na negen nog niemand was bijgekomen, besloten we om er eens een rustig ritje van te maken met dit prachtig weer. Gezapig en genietend van de natuur reden we door wat plaatselijke velden en na een uurtje vonden we het toch al s tijd om de innerlijke mens te versterken. De Mario, vroegere buur van ons clublokaal en fervent kaarter op zondagvoormiddag, is onlangs cafe Rio gaan openhouden in Leeuwergem. Wij daar dus eens naartoe en hij was ferm content met ons aanwezigheid. Hij vond t wel raar da we met zo weinig waren maar da kon ons eigenlijk nie schelen, den donkere Leffe smaakt daar evengoed. Na enkele potjes te hebben verorberd werd het stilletjesaan ook tijd om onze sponsor-cafébaas iets te gunnen en dus zijn we daar gewoon gaan verder doen waar we in de Rio mee begonnen waren. Een echte sprint is er nie geweest want we zijn broederlijk naast elkaar naar t café gereden maar voelen ons alletwee winnaar zenne; en de rest zijn poesies !!!

 

Volgende week is er de rit "Dwars door Aaigem". Hopelijk zijn we net als vorig jaar in grote getale aanwezig en mogen we ieder van u verwelkomen op de Steenberg ,Oudenaardse Steenweg te Mere ( tankstation Total ) en dit op het gezegende uur 9. 

22:37 Gepost door De Pruine Proeken Administrator | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.