14-10-10

10/10/10 "Dwars door Aaigem" Verslag

Zondag 10/10/10, een bijzondere datum voor elkeen die bezeten is van speciale cijfercombinaties en voor de bijgelovigen. Voor de Pruine Proeken gewoon een reden om het stalen ros van stal te halen en een toerke te doen. In Mere deze keer, "Dwars door Aaigem" is de naam van de rit maar vooraleer we de plattelandsgemeente van Jan De Wilde zouden doorkruisen mochten we eerst de andere deelgemeenten van Erpe-Mere bezoeken.

Het vertrek was wat aan de late kant omdat we op aspirant-lid Steven Minnaert moesten wachten maar omstreeks half tien konden we dan toch vertrekken voor de tocht van 42 km. We, dat waren aspirant Steven, Mezel, kleine Vijverman, uw dienaar, Wim Coessens, Bart Boonaert en zijne maat aspirant "kbendenaamvergetenvragen". Bij de start kregen we het technische cyclocrossparcours van de Steenberg onder de wielen geschoven, heel plezant maar als je dat met niet opgewarmde spieren moet doen weet uwen tikker ook onmiddellijk hoe laat het is. Nauwelijks enkele kilometer verder kregen we technische strook 2: de bosjes op den tallud van de E40 autosnelweg. Op, af, draaien en keren, het kon niet leuker beginnen. Via Ottergem, Vlekkem reden we richting Burst en Bambridge en de nakende bevoorrading. Voor enkelen kwam die niks te vroeg: Vijverman en aspirant"kbendenaamvergetenvragen" vonden da we twee kilometer per uur te rap reden en moesten alle zeilen bijzetten om het tempo te volgen. Voor aspirant Steven reden we zelfs vijf kilometer per uur te rap maar het zou wel eens kunnen zijn dat zijn overmatig drankmisbruik tot de ochtendlijke uren hier iets mee te maken had. Steven koos dan ook wijselijk voor de straight way to Erp-Meer.

De overige zes verlieten Aaigem en breidden nog een 20 kilometer aan hun tocht. Richting good old gehucht Gotegem werd het tempo gelijkmatiger gehouden en ware het niet dat we een oponthoud kenden door een lekke band van Bart, we hadden er waarschijnlijk geen uur meer over gereden. Eens we de wegeltjes van Mere zelf betraden werd er natuurlijk al gedacht aan de eindspurt. Uw verslaggever zag zichzelf wel kans maken op een podiumplaats en besloot deze keer geen vroege demarage te plaatsen. Op een gegeven moment dacht hij zelfs dat het podium al binnen was toen hij in het wiel van Wim en Mezel niemand meer achter hem zag. Als een duiveltje uit een doosje kwam Bart echter terug aansluiten ( zijn formidabele zomercampagne bij de Herzeelse Flandriens zal daar wel niet vreemd aan zijn) en met vier gingen ze naar de laatste hellende strook richting aankomst.

Hoef ik u te zeggen dat het alweer Wim Coessens was die de zegepraal ( en de 5 punten ) op zak stak. Verslaggever werd nog voorbijgegaan door Boonaert maar mocht zich toch tevreden stellen met het eerste brons van het seizoen.

Nu zondag ligt het podium voor elk voor u voor het grijpen op verplaatsing: we gaan op toertocht in het Zoniënwoud te Overijse. Uw verslaggever zal niet aanwezig zijn maar hoopt op een sappig verslag van onze PRman/ondervoorzitter Tom Bidon. Ik laat u hierbij met nog één goeie raad: laat het beest in u los, in het Zoniënbos.

18:02 Gepost door De Pruine Proeken Administrator | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.