19-10-10

Verslag van de rit - 17/10/2010

Wat een rit naar het Zoniënwoud moest worden ...

 

Zondag 17 oktober... Volgens de kalender zouden de Pruine Proeken naar Overijse trekken om hun clubkleuren te showen. Ondergetekende zag de verre verplaatsing niet zitten en besloot, samen met zijne kozzen (ijskonijn Wouter, nvdr) om een eigen ritje af te werken. Na een sms van Bart Boonaert bleek dat de rit naar Overijse niet doorging en dat er afgesproken was op het normale uur (zijnde 9u) aan de kerk van Grotenberge.

 

Enigszins verwonderd over de niet-berichtgeving van deze wijziging (Blog, Facebook) was ik toch content dat ook de andere Pruine Proeken in de regio zouden blijven.

 

 

Zondagochtend om 9u aan de kerk van Grotenberge kwamen slechts de drie eerder vernoemde Pruine Proeken opdagen. Zouden de andere dan toch vertrokken zijn naar Overijse? Zouden we toch nog wat moeten wachten? Het had immers gevroren die nacht en misschien moest er eerst ijs van de ruiten gekrabd worden of misschien startte hun wagen niet,...? Enfin, vijf na negen, nog geen extra ziel te bespeuren en dus trokken we er met ons driën op uit voor een rustig ritje die voortaan zal geboekt staan als 'Dwars door Eske'. Hierbij werd zowat elk niet-doodlopend onverhard paadje van het pittoreske Eske Merdjië aangedaan. De vriestemperaturen werden al snel door een stralend zonnetje in de vergetelheid geduwd. Het werd een prachtig ritje aan gezapig tempo. Omdat geen van ons drieën geen kilometrieksken bij had weten we alleen dat we 2u15 op de velo gezeten hebben.

 

't Omweer was helaas niet open en dus zochten we onze heil in De Blauwe Wolk... Billy was echter zijn deur vergeten op slot te doen en da was dus eigenlijk ook nie open, maar hij was wel zo vriendelijk om onzen dorst toch te lessen. Na enen geconsumeerd te hebben moesten we dus opnieuw op zoek naar een caféken waar ze op zondagochtend al geld willen verdienen... en  De Zoeten Inval is dan een zekerheid. 't Begon ondertussen wel meer en meer op ne kroegentocht te gelijken. Wim Coessens, die ons 'toevallig' passeerde met den auto, is ook nog enen gaan meedrinken. Hij kon blijkbaar nie uit zijnen nest na een pensioneringsfeestjes... een slechte zaak voor hem want zijn grote concurrent voor de eindoverwinning in het algemene klassement was er wel... ;-) 't Belooft nu al spannend te worden.

 

Volgende week steunen we de oorlogskas van de Torenvrienden. U komt toch ook?

 

Uw verslaggever ad-interim Belgisch Kampioen Pruine Proeken 2010

09:40 Gepost door De Pruine Proeken Administrator | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.