28-10-10

Verslag 2Molen VTT Herzele

Frank De Boosere en zijn collega's van t KMI zijn smeerlappen !!!! Uw verslaggever vond de overvloedige regenval van zaterdag én de weersvoorspelling voor de kust op zondag nie echt op iets trekken om er 100 km ver voor te rijden en besloot dus zaterdagavond zijn wagonnetje aan het Pruine Proekentreintje van Herzele te koppelen. Echt veel verrassingen kent deze rit niet voor de gevorderde biker uit het Herzeelse. Desalniettemin krijgen we in deze rit heel wat schoons te verwerken en zijn er tracks bij die nooit vervelen, al reed je ze al 20 keer.

We kregen een select groepje aan de start deze zondagmorgen: Belgisch kampioen Joris tekende present, net zoals zijn "runner up" Roel. Tel daar dan ook nog veelwinnaar Coessens bij en je weet dat het podium halen voor uw verslaggever en Andy Brusselman al bijna een mission impossible was. Waarschijnlijk waren ook Mezel, Boonaert en Tom Bidon hiervan op de hoogte want deze drie heren stuurden hun kat (net als nog enkele Pruine Proeken van het eerste uur). Volgens Wim waren Mezel en Tom jeanetten die geen twee ritten na mekaar kunnen rijden en het moet gezegd, op den duur zou je t moeten gaan geloven. Gaat de Enamecup deze 2 heren zodanig uitputten dat zij tekort zullen komen in de allerschoonste van de klassementen; het eigen clubkampioenschap/klassement ??? We zullen het binnenkort wel weten.

Behalve ons eerder genoemd vijftal hadden we ook deze week het gezelschap van 2 nieuwe gezichten,  ook wel aspiranten of gastrijders genoemd. Na Steven en (bij navraag) Luk in Mere kregen we deze keer het gezelschap van "ne maat van Roel" en van Lieven De Meerleer, vanaf heden in het verslag terug te vinden onder zijn pseudoniem "Petit". Petit, dames en heren, das gene simpelen: Petit is een volwaardig VWF renner en een echte atleet. Uw verslaggever heeft het geluk gehad een deel van zijn jeugdjaren met Petit te hebben gedeeld. Petit reed in de periode 1993-1995 voor de Lottoploeg, waarvoor hij 2e adjudant was van Museeuw toen deze zijn eerste successen behaalde en hij was waterdrager in de Tour van 1996 voor een Deen, Riis genaamd. U leest het goed, Petit had een belangrijk aandeel in de touroverwinning van Bjarne. Althans, dat heeft hij mij toch altijd wijsgemaakt. Deze zelfde Petit stond nu klaar om samen met de Pruine Proeken zijn eerste mountainbiketocht te rijden, een heel grote eer voor onze club.

De rit zelve: na amper 2 km had Roel zijne maat al twee keer de grond gekust en bij die laatste val sleurde hij ook onze Wim mee op den tarmac. Deze man moest in het oog worden gehouden want er waren er enkelen die al dachten dat dit een truc was van Roel om zijn rivalen voor het komende BK te destabiliseren of zelfs te kwetsen. Ondertussen stonden we echter niet stil en met een stevig tempo werden de eerste kilometers vlot verteerd. Joris, Roel, Wim en Petit bleken een sterk kwartet en daarachter volgde op respectabele maar niet overdreven afstand het drietal verslaggever, Brusselman en "maat van Roel". Onder een flauw lentezonnetje werd het loodzware parcours verteerd en hoe meer kilometers we er doormaalden, hoe moeilijker Andy het begon te krijgen. Het was snel duidelijk dat hij vandaag geen rol van betekenis zou spelen. Ook voor ondergetekende ging het bijwijlen te snel maar hij heeft al van zijn fouten geleerd en bleef zijn eigen tempo rijden. Enig lichtpuntje was zijn sterke prestatie in den Aaigemsen bos waar hij met t kleine moleke zowel Roel, Wim als Petit te grazen nam. Uiteraard wist hij dat dit nog te vroeg was om een demarage te plaatsen.

Op het beslissende moment, een drietal kilometer van de streep, kregen we een fikse regenbui over ons heen, met een sterke tegen- en zijwind er bovenop. Net op dat moment, in de singletrack naar de Borsbekestraat zou het dan ook gebeuren, wist ook ondergetekende, maar het was Joris die als eerste deze strook bereikte. Petit draaide als tweede op maar zijn gebrek aan parcourskennis deed hem de das om en hij stond dan ook snel te voet, ene hand aan de fiets, andere aan de prikkeldraad. Deze strook zorgde voor de beslissing: Joris had een beslissende kloof en kon nieuwkomer Petit van een stuntzege houden. Roel werd in de strijd om de derde plaats nog de loef afgestoken door Wim die - onder de ogen van uw verslaggever - een fantastische remonte had ingezet.

Met een combinatie van steengoeie renners en supersympathieke peren ( de après specialisten ) hebben we dus alles in huis om er een schitterend baggerseizoen van te maken. Eerstvolgende gelegenheid om de Pruine brigade aan het werk te zien is de Halloweentocht in Zwalm, waarvoor we om 8.30 afspreken aan T'Omweer om ons gezamelijk naar de startplaats te begeven. U komt toch ook ???

22:38 Gepost door De Pruine Proeken Administrator | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Beste voorzitter,

Mag ik er je op wijzen dat mijn niet-deelname aan de Tweemolentocht al van weken vooraf vaststond en dat deze info ook daags voordien al was doorgegeven aan Wim Coessens. Bij deze laat ik je dus ook al weten dat ik de rit van komende zondag in Zwalm ook aan mij zal moeten laten passeren door werkverplichtingen maar geen nood, mijn conditie zal ten gepasten tijde top zijn om ook dit jaar nog prijzen te pakken bij de (neven)klassementen van de Pruine Proeken baggerseizoen 2010-2011 ;-)) Dit geheel ter zijde uiteraard.

Gepost door: Tom Bidon | 29-10-10

Ik heb geen namen genoemd he opgepast.

Gepost door: L-vis | 29-10-10

Mooi verslag voorzitter...

Gepost door: Joris | 02-11-10

De commentaren zijn gesloten.