16-11-10

Mea Culpa van de voorzitter

 

Bestekes

Mea Culpa, maar uw voorzitter heeft wegens verbouwingen en tijdsgebrek vorige week de tijd nie gevonden om een verslagje te maken van de rit in Lede van zondag 7 november laatstleden. Ik ga hier dus nie te veel (ouwe) koeien uit de gracht halen en mij beperken tot de essentie: er waren 7 Pruine Proeken aanwezig aan de sporthal te Lede: Tom, Wim, Joris, Mezel, ondergetekende, Rudi en thuisrijder van dienst Andy Carette, die voor de 2e maal dit seizoen zijn ijzeren ros besteeg. De Blosorit van Lede is een goeie 34km lang, kent geen noemenswaardige beklimmingen en de berijdbaarheid van het parcours is afhankelijk van het weer. Deze keer lag het redelijk goed berijdbaar, genoeg modder maar niet in die mate dat we te voet stonden.

Verder geef ik u graag een overzicht van de eindsprint, welke reeds 4 km op voorhand werd ingezet door een splijtende demarage van Tom die een "bosseke" plaatse en dus véél te vroeg attakeerde. Hij werd geremonteerd, getaxeerd en tenslotte achtergelaten door Wim, Joris en iets later ook Mezel. Uiteindelijk vormden zich twee duo's die voor het podium in aanmerking kwamen. Uw verslaggever bevond zich op dat ogenblik achter Tom en Mezel en vond dat hij iets naderde op hen, maar kwam op dat moment in aanraking met de modderige ondergrond van Lede, waardoor hij dus "enkel van horen zeggen" de podiumplaatsen doorkreeg. Wim vierde zijn zoveelste overwinning door Belgisch Kampioen Joris op het laatst uit het wiel te rijden en ook Tom ontdeed zich nog van Mezel om de derde podiumplaats te behalen ( maar dit kan ook omgekeerd het geval geweest zijn, graag bevestiging van de respectieveliijke hoofdacteurs).

De nabespreking was er eentje met de merkwaardige combinatie soep en Leffe en mocht er gerust zijn. De afwezigen hadden ook deze keer ongelijk.

Afgelopen weekend stonden twee ritten op het programma, zaterdag Ganzewachtersrit in Herzele en zondag IBT in Houtem maar uw voorzitter zag de overstromingen reeds aankomen en pakte deze keer nie uit: ik doe dan ook een oproep aan de moedigen die wel één van deze ritten reden om een kleine beschijving van het waterballet te geven. Op de foto's van de rit in Herzele is er in elk geval geen enkel lid te bekennen. Er zou trouwens een absoluut laagterecord geweest zijn voor deze editie, wat bijzonder jammer is voor de organiserende club, maar wat met deze apocalyptische weersomstandigheden volkomen normaal is.

 

Het seizoen is ondertussen twee maanden ver en het eerste dat we kunnen opmerken is dat het nog gene vetten geweest is wat betreft de opkomst van ( bepaalde ) leden. De formule om meer op verplaatsing te rijden en de beslissing om de Enamecup te rijden blijkt geen succes te zijn en zal na afloop grondig worden bestudeerd en geanalyseerd op één van onze vergaderingen ( = zuippartijen na de rit). Ook onze cafebaas klaagt over het weinige volk dat hij over de vloer krijgt op zondagmorgen en vraagt zich af of t nog de moeite is om open te doen. In overleg met hem is er besloten ook hier een evaluatie te maken tegen eind december. U krijgt dan ook allen terug de kans om de draad opnieuw op te nemen en wel door vijf ritten vanuit onze vertrouwde uitvalsbasis café T'Omweer te Grotenberge. Ik herhaal de kalender graag:

 

 

21/11 Blosorit Wetteren T'Omweer 9u

28/11 Egmont VTT Zottegem T'Omweer 9u

05/12 Bloso rit St L Houtem T'Omweer 9u

12/12 Unkerzakken VTT Kalken T'Omweer 8u30

19/12 rit nr het Glazen Huis Antwerpen T'Omweer 8u

26/12 Kerstrit/Kroegentocht Pruine Proeken T'Omweer 9u

Opmerking: Rit naar het Glazen Huis is onder voorbehoud, we weten nog niet of dit praktisch en organisatorisch haalbaar is. Stiekem rekenen we op een alternatieve locatie door het Music for Life-team. Anders maken we der gewoon een "ritje naar t Glazen Straatje" van he :-)

 

12:24 Gepost door De Pruine Proeken Administrator | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

ik derde tom vierde drink jij niet wa veel

Gepost door: mezel | 16-11-10

Bij deze enkele opmerkingen:

1. Geef mij maar een rit naar 't glazen straatje... :-)

2. Enamecup laat zich waarschijnlijk wel wat voelen in de aanwezigheidsgraad de zondag + afwezigheid van vaste waarden van vorig jaar zoals ons Ijskonijn, de Langen, De Bie... Het tempo, zoals zondag in Lede, mag/kan de afwezigen/twijfelaars zeker nie afschrikken. Ik denk dat Rudi en Carette da zullen bevestigen. Ik vond de rit qua tempo in ieder geval ideaal, soms es doortrekken, maar zonder problemen op elkaar wachten (en zeker nooit lang moeten wachten, dus zeker een sterke rit ook van Rudi en Carrette).

3. Ritten buitenshuis vind ik wel tof (sfeer, ander, onbekend parcours) maar da's idd ten nadele van onze sponsor. De eigen uitgestippelde ritten mochten, mogen er zeker ook altijd zijn en behoren toch ook tot het erfgoed van de Pruine Proeken. Misschien de kalender toch eens herbekijken en een mix van thuis en verplaatsing trachten te vinden (zoals in de voetbal eh). Kmoet er wel bijzeggen dat we met drie Pruine Proeken wel al ne keer ander oorden hebben moeten opzoeken omdat het Tomweer nie open was.

Gepost door: Joris | 17-11-10

da laatste is mijn fout Joris, da was met de ( geplande maar niet uitgevoerde ) rit naar t Zonienwoud waardoor ik Tom had gezegd dat hij voor ons t cafe nie moest opendoen

Gepost door: ka veedeebee | 17-11-10

Kleine rechtzetting: volgende rit is NIET naar Wetteren maar naar OOSTERZELE, men zegge het voort !!!

Gepost door: ka veedeebee | 18-11-10

De commentaren zijn gesloten.