27-11-10

Verslag Blosorit Oosterzele

Hallo lieve lezertjes

Jawel, met nog enkele uurtjes te gaan vooraleer we op ons stalen ros kruipen komt er toch nog een verslagske van de rit van vorige week. Waar we vorige week opperden dat de verplaatsingen er misschien de oorzaak van waren dat we zo weinig leden aan de start krijgen dit seizoen, moeten we onze mening na zondag toch grondig herzien.

Voor het ritje vanuit ons clublokaal en over een heel licht parcours kregen we slechts vier deelnemers aan de start: uw verslaggever was vergezeld van Wim, Joris en Mezel. Voor ondergetekende was het duidelijk wie hier de minst goeie renner was. De aanvang verliep over de betonwegels die we ook kennen van onze Music For Life rit en de ketting werd dan ook "op de gruute plateau" gelegd. Na zes kilometer kwamen we aan de zandgroeve van Oosterzele en voor ons was dit de vertrekplaats voor de groene en blauwe lus van het plaatselijk BLOSO parcours, volgens t boekske 29 km lang (of kort). De verhouding verhard/onverhard is hier 50/50 en de hindernissen onderweg zijn niet zo moeilijk, zodat er hoge snelheden konden gehaald worden. Uw verslaggever ging zoals verwacht aan het staartje te bengelen op de modderstroken maar de verschillen waren telkens minimaal en op het einde van zo een strook wordt het tempo toch gestaakt om iedereen weer te laten bijkomen ( das dus al één reden die de afwezigen nie meer als excuus kunnen gebruiken ). Vooral Mezel en Joris waren aan het woekeren met de krachten en vanuit bibi zijn oogpunt gezien bleven deze rakkers ook op de zwaardere stukken het groot verzet gebruiken.

We waren iets over halfweg toen uw verslaggever zich beter begon te voelen en tevens merkte dat er enkelen toch iets te diep in het krachtenarsenaal waren gegaan. Net op dat moment kwamen we voor een strook te staan die we gerust kunnen definiëren als "onberijdbaar" De overvloedige regenval van de week voordien was hier niet volledig in de aarde getrokken en zorgde voor een grote massa blubber met goten water er doorheen getrokken. Zelfs de tractor die we naderden schoof vervaarlijk heen en weer in de smurrie. Deze en de reeds eerder gedane kilometers begonnen dan ook hun tol te eisen: Joris had het over het traditionele dipje en Mezel werd iets verder zelfs ingehaald door een zestiger op een gewone herenfiets. Uw verslaggever begon dan ook al te dromen van een podiumplaats en begon zowaar zelf al enkele onverharde stroken voor zijn rekening te nemen. Zo naderden we het einde van de Blosorit en stond ons enkel nog de 6km terug naar T Tomweer te wachten.

Met een laatste krachtinspanning gaf Joris er een serieuze lap op en als een ware kamikaze schoot hij naar beneden waar hij ... zich misreed en zodoende mocht terugkeren en zich weer moest optrekken op dat zware verzet. De finale doodsteek zou blijken, onze Belgisch Kampioen was deze keer te diep gegaan en kon niet meer recupereren voor de sprint die er zou aankomen. Op zijn sokken verkreeg uw verslaggever een gaatje maar de afstand leek hem nog te ver en hij liet zich weer inlopen ter hoogte van de Europaweg. Maar luttele hectometers verder was het dan toch prijs, Joris liet los en ook voor Mezel was het tempo van Wim te snel. Ondergetekende beet zich vast in het wiel van Coessens en zag op zijn kilometriekske cijfers die hij op dat moment voor zichzelf niet voor mogelijk hield. Leeuwergem werd in een razend tempo doorkruist en de twee gelosten werden kleiner en kleiner bij het omkijken. Ondertussen naderden de twee tenoren de laatste krachtinspanning naar de ongekende hoogten van Grotenberge.

Onder goedkeurende blik van Wim en met de helpende hand van ... (god?) won uw verslaggever met een vijf centimeter voorsprong op Wim. Enige tijd later kwam Mezel aan en legde zo beslag op de laatste podiumplaats en nog enkele minuutjes later was ook Joris aan het einde van zijn lijden. Miskijk u echter niet, beste lezer, onze kampioen zal er staat op het nakende BK en is en blijft één van de topfavorieten voor de prestigieuze titel.

Zondag (straks dus) vertrekken we weer vanuit onze vaste startplaats en nemen we deel aan de Egmont VTT van Zottegem die ons weliswaar niet zal verrassen qua parcours maar toch de moeite zal zijn om deel te nemen. Ik zie u graag ............. om 9u op t kerkplein. Tot dan !! 

18:20 Gepost door De Pruine Proeken Administrator | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.