27-11-10

Verslag Blosorit Oosterzele

Hallo lieve lezertjes

Jawel, met nog enkele uurtjes te gaan vooraleer we op ons stalen ros kruipen komt er toch nog een verslagske van de rit van vorige week. Waar we vorige week opperden dat de verplaatsingen er misschien de oorzaak van waren dat we zo weinig leden aan de start krijgen dit seizoen, moeten we onze mening na zondag toch grondig herzien.

Voor het ritje vanuit ons clublokaal en over een heel licht parcours kregen we slechts vier deelnemers aan de start: uw verslaggever was vergezeld van Wim, Joris en Mezel. Voor ondergetekende was het duidelijk wie hier de minst goeie renner was. De aanvang verliep over de betonwegels die we ook kennen van onze Music For Life rit en de ketting werd dan ook "op de gruute plateau" gelegd. Na zes kilometer kwamen we aan de zandgroeve van Oosterzele en voor ons was dit de vertrekplaats voor de groene en blauwe lus van het plaatselijk BLOSO parcours, volgens t boekske 29 km lang (of kort). De verhouding verhard/onverhard is hier 50/50 en de hindernissen onderweg zijn niet zo moeilijk, zodat er hoge snelheden konden gehaald worden. Uw verslaggever ging zoals verwacht aan het staartje te bengelen op de modderstroken maar de verschillen waren telkens minimaal en op het einde van zo een strook wordt het tempo toch gestaakt om iedereen weer te laten bijkomen ( das dus al één reden die de afwezigen nie meer als excuus kunnen gebruiken ). Vooral Mezel en Joris waren aan het woekeren met de krachten en vanuit bibi zijn oogpunt gezien bleven deze rakkers ook op de zwaardere stukken het groot verzet gebruiken.

We waren iets over halfweg toen uw verslaggever zich beter begon te voelen en tevens merkte dat er enkelen toch iets te diep in het krachtenarsenaal waren gegaan. Net op dat moment kwamen we voor een strook te staan die we gerust kunnen definiëren als "onberijdbaar" De overvloedige regenval van de week voordien was hier niet volledig in de aarde getrokken en zorgde voor een grote massa blubber met goten water er doorheen getrokken. Zelfs de tractor die we naderden schoof vervaarlijk heen en weer in de smurrie. Deze en de reeds eerder gedane kilometers begonnen dan ook hun tol te eisen: Joris had het over het traditionele dipje en Mezel werd iets verder zelfs ingehaald door een zestiger op een gewone herenfiets. Uw verslaggever begon dan ook al te dromen van een podiumplaats en begon zowaar zelf al enkele onverharde stroken voor zijn rekening te nemen. Zo naderden we het einde van de Blosorit en stond ons enkel nog de 6km terug naar T Tomweer te wachten.

Met een laatste krachtinspanning gaf Joris er een serieuze lap op en als een ware kamikaze schoot hij naar beneden waar hij ... zich misreed en zodoende mocht terugkeren en zich weer moest optrekken op dat zware verzet. De finale doodsteek zou blijken, onze Belgisch Kampioen was deze keer te diep gegaan en kon niet meer recupereren voor de sprint die er zou aankomen. Op zijn sokken verkreeg uw verslaggever een gaatje maar de afstand leek hem nog te ver en hij liet zich weer inlopen ter hoogte van de Europaweg. Maar luttele hectometers verder was het dan toch prijs, Joris liet los en ook voor Mezel was het tempo van Wim te snel. Ondergetekende beet zich vast in het wiel van Coessens en zag op zijn kilometriekske cijfers die hij op dat moment voor zichzelf niet voor mogelijk hield. Leeuwergem werd in een razend tempo doorkruist en de twee gelosten werden kleiner en kleiner bij het omkijken. Ondertussen naderden de twee tenoren de laatste krachtinspanning naar de ongekende hoogten van Grotenberge.

Onder goedkeurende blik van Wim en met de helpende hand van ... (god?) won uw verslaggever met een vijf centimeter voorsprong op Wim. Enige tijd later kwam Mezel aan en legde zo beslag op de laatste podiumplaats en nog enkele minuutjes later was ook Joris aan het einde van zijn lijden. Miskijk u echter niet, beste lezer, onze kampioen zal er staat op het nakende BK en is en blijft één van de topfavorieten voor de prestigieuze titel.

Zondag (straks dus) vertrekken we weer vanuit onze vaste startplaats en nemen we deel aan de Egmont VTT van Zottegem die ons weliswaar niet zal verrassen qua parcours maar toch de moeite zal zijn om deel te nemen. Ik zie u graag ............. om 9u op t kerkplein. Tot dan !! 

18:20 Gepost door De Pruine Proeken Administrator | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-11-10

Mea Culpa van de voorzitter

 

Bestekes

Mea Culpa, maar uw voorzitter heeft wegens verbouwingen en tijdsgebrek vorige week de tijd nie gevonden om een verslagje te maken van de rit in Lede van zondag 7 november laatstleden. Ik ga hier dus nie te veel (ouwe) koeien uit de gracht halen en mij beperken tot de essentie: er waren 7 Pruine Proeken aanwezig aan de sporthal te Lede: Tom, Wim, Joris, Mezel, ondergetekende, Rudi en thuisrijder van dienst Andy Carette, die voor de 2e maal dit seizoen zijn ijzeren ros besteeg. De Blosorit van Lede is een goeie 34km lang, kent geen noemenswaardige beklimmingen en de berijdbaarheid van het parcours is afhankelijk van het weer. Deze keer lag het redelijk goed berijdbaar, genoeg modder maar niet in die mate dat we te voet stonden.

Verder geef ik u graag een overzicht van de eindsprint, welke reeds 4 km op voorhand werd ingezet door een splijtende demarage van Tom die een "bosseke" plaatse en dus véél te vroeg attakeerde. Hij werd geremonteerd, getaxeerd en tenslotte achtergelaten door Wim, Joris en iets later ook Mezel. Uiteindelijk vormden zich twee duo's die voor het podium in aanmerking kwamen. Uw verslaggever bevond zich op dat ogenblik achter Tom en Mezel en vond dat hij iets naderde op hen, maar kwam op dat moment in aanraking met de modderige ondergrond van Lede, waardoor hij dus "enkel van horen zeggen" de podiumplaatsen doorkreeg. Wim vierde zijn zoveelste overwinning door Belgisch Kampioen Joris op het laatst uit het wiel te rijden en ook Tom ontdeed zich nog van Mezel om de derde podiumplaats te behalen ( maar dit kan ook omgekeerd het geval geweest zijn, graag bevestiging van de respectieveliijke hoofdacteurs).

De nabespreking was er eentje met de merkwaardige combinatie soep en Leffe en mocht er gerust zijn. De afwezigen hadden ook deze keer ongelijk.

Afgelopen weekend stonden twee ritten op het programma, zaterdag Ganzewachtersrit in Herzele en zondag IBT in Houtem maar uw voorzitter zag de overstromingen reeds aankomen en pakte deze keer nie uit: ik doe dan ook een oproep aan de moedigen die wel één van deze ritten reden om een kleine beschijving van het waterballet te geven. Op de foto's van de rit in Herzele is er in elk geval geen enkel lid te bekennen. Er zou trouwens een absoluut laagterecord geweest zijn voor deze editie, wat bijzonder jammer is voor de organiserende club, maar wat met deze apocalyptische weersomstandigheden volkomen normaal is.

 

Het seizoen is ondertussen twee maanden ver en het eerste dat we kunnen opmerken is dat het nog gene vetten geweest is wat betreft de opkomst van ( bepaalde ) leden. De formule om meer op verplaatsing te rijden en de beslissing om de Enamecup te rijden blijkt geen succes te zijn en zal na afloop grondig worden bestudeerd en geanalyseerd op één van onze vergaderingen ( = zuippartijen na de rit). Ook onze cafebaas klaagt over het weinige volk dat hij over de vloer krijgt op zondagmorgen en vraagt zich af of t nog de moeite is om open te doen. In overleg met hem is er besloten ook hier een evaluatie te maken tegen eind december. U krijgt dan ook allen terug de kans om de draad opnieuw op te nemen en wel door vijf ritten vanuit onze vertrouwde uitvalsbasis café T'Omweer te Grotenberge. Ik herhaal de kalender graag:

 

 

21/11 Blosorit Wetteren T'Omweer 9u

28/11 Egmont VTT Zottegem T'Omweer 9u

05/12 Bloso rit St L Houtem T'Omweer 9u

12/12 Unkerzakken VTT Kalken T'Omweer 8u30

19/12 rit nr het Glazen Huis Antwerpen T'Omweer 8u

26/12 Kerstrit/Kroegentocht Pruine Proeken T'Omweer 9u

Opmerking: Rit naar het Glazen Huis is onder voorbehoud, we weten nog niet of dit praktisch en organisatorisch haalbaar is. Stiekem rekenen we op een alternatieve locatie door het Music for Life-team. Anders maken we der gewoon een "ritje naar t Glazen Straatje" van he :-)

 

12:24 Gepost door De Pruine Proeken Administrator | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

03-11-10

Verslag van het Allerheiligenweekend

Gegroet allen,

Het Allerheiligenweekend beloofde een sportieve hoogvlieger te worden voor de Pruine Proeken.

Zowat elk lid had bij de ritten op dit verlengde weekend wel ergens zijn aanwezigheid beloofd. Niets zou minder (z)waar worden. Nadat zaterdag voor de meesten onder ons overdag een rustdag zou worden werd het naar de avond toe al heel wat inspannender. Uw ondervoorzitter had zijn dag doorgebracht in de bureau van zijn werkgever terwijl uw voorzitter hemzelve in de avond zijn beentjes wat ging losstappen op één of andere Halloweenwandeling, gewoon maar om opperbest de dag daarna aan de start te komen. Wisten wij dat bij de wandeling ook nog iets anders hoorde waardoor onze voorzitter terug forfait moest geven zonder enige geldige reden.

In elk geval waren er op zondag wel enkele Die Hards op de oude vertrouwde afspraakplaats te Grotenberge om richting Zwalm te varen. Aldaar ging trouwens de Halloweentocht voor MTB-ers door. Coessens, Brusselman, Mezel en ondergetekende tekenden dan ook present aan de inschrijvingstafel aldaar om één van de drie afstanden tot een goed einde te brengen en dit gebeurde ook. Zie de illustraties hieronder

Afb045.jpg

 

 

Afb046.jpg

 

 

Afb047.jpg

Afb048.jpg

 

IMG_0479.JPG

 

IMG_0482.JPG

 

IMG_9548.JPG

Het venijn zit hem ook bij de zondagritten in de staart en deze keer werd dus in afzondering gegaan te Velzeke. In de plaatselijke welgekende kroeg "In de kwakkel" ging de debriefing door met "kleintjes" en bijhorende aperitiefhapjes. En hoe meer kleintjes er besteld werden, hoe groter de dorst werd tot de man met de hamer er hem met kwam moeien. Resultaat was dat het traject Velzeke-Strijpen en Velzeke-Wachtebeke voor de respectievelijken niet meer gekend was. Zelfs zo erg dat er een joker moest ingeschakeld worden om de verloren geredenen terug op het juiste pad te brengen. Maar als zelfs die joker zijn pappenheimers niet meer terug vindt, zit er dan ook niets anders op dan het verlossende telefoontje af te wachten met de melding: 'Ik ben wakker maar vind mijn autosleutels niet. Van als ik ze teruggevonden heb rijd ik naar huis'. Een geluk dat iedereen zonder kleerscheuren is thuisgekomen zodat er terug goede punten kunnen gescoord worden op het thuisfront om volgende week terug uit te pakken met onze promotierit te Lede. Onzen Carette wacht ons nu al op om zijn tweede (thuis)rit mee te rijden!!!

Uw reporter ergens ten velde.

 

IMG_9549.JPG

IMG_9550.JPG

19:23 Gepost door De Pruine Proeken Administrator | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |