02-12-10

Verslag Egmont VTT 28 nov 2010

28 november en de eerste sneeuw is een feit: voor de Egmont VTT te Zottegem konden we dan ook rekenen op overblijfselen van het witte poeder, ijskoude temperaturen en vijf deelnemende Pruine Proeken: uw verslaggever zag en bewonderde de schoon benen van Tom, Mezel, Joris en Bart. Vertrekpunt was vanzelfsprekend het kerkplein van Grotenberge want dit bevindt zich op slechts enkele honderden meters van de inschrijvingsplaats, nl het krakkemikkeg voetbalkot van vierdeklasser Sottegem. Op deze locatie bevond zich zondagmorgen dan ook meer volk dan dat er ooit zal zijn voor de match KSV Sottegem - Pont a Celles Buzet. Is mountainbike populairder dan voetbal, ne mens zou t gaan denken, maar als we de aanwezigheidslijst van ons cluppie erbij nemen komen we toch weer met ons voetjes op aarde terecht.

In elk geval, de afwezigen hadden nog maar eens ongelijk want ondanks de vriestemperaturen en het vrij hoge percentage beton was dit een mooie rit die ons in cirkelvorm rondom ons clublokaal deed rijden, waarbij we vrijwel alle baantjes al eens gereden hebben in onze zelf gefabriceerde tochten maar die nu deftig verpakt zaten in een parcours waarvan wij er eentje maakten van 35 kilometer.

Met het naderen van het Belgisch Kampioenschap ( datum wordt u weldra medegedeeld ) begint een beetje verslaggever natuurlijk de renners te observeren naar technische en fysische kwaliteiten en wat viel hem op:

- dat verslaggever zelve nen diesel is die het de eerste 10 kilometer niet gemakkelijk had het tempo te volgen, technisch geen kraan is en gaandeweg meer op het voorplan treed.

- dat het bij de Mezel eigenlijk juist omgekeerd blijkt te zijn: zonder problemen worden de eerste kilometers erdoor gemaald, met zelf stevig kopwerk tot gevolg maar waarvan we deze maar ook vorige week konden zien dat hij iets te gretig is met zijn krachtinspanningen en dit een beetje bekoopt in de slotkilometers, op t moment dat de prijzen verdeeld worden.

- dat de heer Boonaert de degelijkheid zelve is en dus niet snel een inzinking zal kennen. Hij zal nooit op honderden meters worden gereden maar anderzijds zien we Bart ook geen kloof slaan van een halve minuut. Ondanks zijn mimieme aanwezigheid de afgelopen weken zit er duidelijk nog jus in de benen en heeft hij nog wa over in zijnen tank die hij deze zomer bij de Flandriens serieus gevuld heeft.

- dat ondervoorzitter Tom naar zijn beste vorm toegroeit: enkel een vastgevroren ketting kon er zondag voor zorgen dat hij op achterstand werd geplaatst, anders was hij constant in de voorste gelederen terug te vinden. Zijn deelname aan het formidastische Enamecup blijkt zijn vruchten af te werpen.

- dat Joris zijn complete offday van vorige week ( zie verslag v vorige week ) er eentje was om in te kaderen en te koesteren want zoals hij zondag reed was hij werkelijk outstanding: op elk ogenblik zagen we een fris ogende Joris die het commando nam, versnellingen plaatste wanneer hij wou en dus in topvorm verkeerd, hij is samen met de deze week afwezige Wim de absolute topfavoriet voor het BK

Joris werd dus ook winnaar deze week, maar wat daarachter gebeurde is moeilijker te vatten. Zoals zonet al beschreven komt uw verslaggever er op t einde pas door en dat was ook nu het geval: in de lastige zompige strook achter den Delhaize ging hij Mezel voorbij, remonteerde Tom en bij het uitkomen van die strook zat hij al bij Bart in het wiel. Eens op de weg gekomen nam hij het voortouw en trok stevig door in het wiel van een andere mtb'er. Op 500 meter van den arrivee was uw verslaggever er dan ook vrij gerust in dat na zijn overwinning vorige week nu de 2e plaats binnen was. Maar dat was zonder Tom gerekend, die blijkbaar terug tot in het wiel gekomen was en bij de laatste splitsing rechtdoor reed, waar bibi linksaf sloeg richting voetbalplein. Tom en de andere snaken opteerden een rechtstreekse verbinding met hun lokaal te maken, uw verslaggever daarentegen reed richting afspuitstand en eindpunt van de rit. Ook al had hij weet van de plannen van de anderen, hij dacht toch de eindstreep te moeten halen. Om geen onnodige discussies en wrevel te kweken in deze dagen van vrede en vreugde en warme sloefkes bij de stoof zullen we zowel uw verslaggever als ondervoorzitter Tom de 3 punten toewijzen voor een gedeelde tweede plaats. De derde plaats wordt dan bezet door Bart, al kan ik hier mis in zijn omdat ik dus al met de afspuitslang in mijn handen stond toen deze knaap T Omweer bereikte.

Volgende zondag rijden we meer dan waarschijnlijk terug in de sneeuw, al zal die een pakje dikker liggen zoals het er nu naar uitziet. We rijden de Blosoroute van St L Houtem en nemen als vertrekpunt ons geliefde café/clublokaal bij Tommeken. Hopelijk met 6? 8? 14???

18:43 Gepost door De Pruine Proeken Administrator | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.