15-12-10

Verslag UnkerzakkenVTT 12-12-2010

Op een koude zondagmorgen aan de kerk van Grotenberge, 8u30 deze keer, stonden ..... U kan het ondertussen zelf al invullen zeker? Dezelfde vier zotten van elke week: Tom, Wim, Joris en bibi verslaggever. Zot nr 5 Mezel reed rechtstreeks naar de startplaats van deze rit. Dat was deze keer Kalken en de rit was er eentje uit de (stilletjesaan) vervloekte Enamecup.

Het regende zachtjes bij het vertrek en de temperatuur was nie ver van het nulpunt verwijderd, maar kou had uw verslaggever deze keer niet: van bij de start was het tempo verschroeiend en dat zou zo blijven ... 35 km lang. Wat er met mijn vier maten scheelde, ik weet het niet, maar hun tempo ging bijna nooit onder de 20-22 per uur uit. En uw verslaggever, hij reed, zag en bekeek alles vanop afstand want dit was iets te hevig voor een voorzitter die enkel op een beetje mountainbikevertier en after-ritplezier uit is. Meermaals dacht uw verslaggever dat de vogels voorgoed gaan vliegen waren maar enkele kilometers verder vond hij de Pruine Proekskes dan toch terug. Ze lieten hem terugkomen en ... trokken weer onmiddellijk door.

Ja, uw verslaggever heeft zich geamuseerd: het parcours was eens iets anders, hij reed voor t eerst in zijn leven langs de schelde en den donk van Overmere, kon zelf een tempo aanhouden waar hij hier op was en kon zelfs enkele (ok t waren er nie veel, maar toch) mtb'ers oprapen.

Ondertussen waren de vier ploegmaats bezig zichzelf te bewijzen tegenover elkaar en werd er nu al een soort Belgisch Kampioenschap gehouden. Een echt ritverslag kan ik u dus deze keer niet aanbieden en ook de samenvatting van de eindsprint gebeurde ver voor ondergetekende. Blijkbaar is ook de sprint gewijzigd: waar uw verslaggever vroeger op 4à5km van het einde het startschot gaf met een (nutteloze) demarage, vertrok de latere winnaar Wim al op 9 (negen!!!) km van den arrivee. Mezel kwam daar kort achter maar werd nog terug bijgebeend door Tom die een sterke remonte opzette. Joris wou bij de verslaggever op een goed blaadje staan en bleef tot de laatste kilometer bij hem.

Volgende week gelukkig geen snelheidsrace want dan staat onze klassiekers Music for life-rit op t programma. U leest er zodadelijk meer over ( tenzij ge van vanboven begonnen zijt, dan hebt ge t al gelezen) Aan alle Pruine Proeken met een hart én een iets trager tempo is dit een oproep om nog eens mee te rijden. Hopelijk helpt het !!

20:17 Gepost door De Pruine Proeken Administrator | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Schitterend omschreven. Ik mis in het verslag nog wel enkele gehoorde uitspraken van onze voorzitter zoals Vb. "Ik ga mijn mandaat ter bechikking stellen" ,"zo gaan we er niemand meer bijkrijgen" en "allez ze, nu kruipen ze in mijn wiel om nie in de wind te moeten rijden". ;-))

Gepost door: Tom Bidon | 16-12-10

En na de adrenalinestoot aan het Donkmeer was de demarrage van de voorzitter-zelve zo verschroeiend dat ik ook niet meekon en genoodzaakt was tot achtervolgen (zonder hierbij te forceren).

Mooi verslagske en dito commentaar van de ondervoorzitter ;-)

Gepost door: Joris | 16-12-10

De commentaren zijn gesloten.