31-12-10

Verslag Kerst-kroegentocht

Zondag 26 december 2010, tweede kerst en dus tijd voor een klassieker in het Pruine Proekenseizoen: de kerst-kroegentocht. Zeven liefhebbers deze week: ondergetekende, Tom Bidon, Mezel, Joris, Wim en Bart met de fiets en ons geliefde maar nog steeds geblesseerde lid Brusselman met de volgwagen/camionette.

 

Het was wat lang wachten op onze ondervoorzitter maar omwille van zijn mooie parcours-uitpijling van vorig week vergeven we hem dat graag.

Deze keer werd het geen rit in rechte lijn naar café nr1, zijnde café De Paling, maar er werden weldegelijk enkele honderden hectometers off-road ingelast. We werden zelfs te enthousiast in onze zoektocht naar besneeuwde winterwegeltjes want in St Lievens Esse deden we een “aller er retourtje “ in een klein baantje.

 

Na de verloren moeite kwamen we dan toch bij “ons Patricia” in De Paling terecht waar we ons konden opwarmen aan “ ne kaffee mé iet in “ zodat we rond half elf klaar waren om Veronique in het Torenhof een bezoekje te brengen. Met vallen, opstaan en weer doorgaan door de kouters van Esse kwamen we ook hier veilig en wel op onze bestemming. De koffie werd al eens vergeten, de bijhorende jenever daarentegen bleef een vast gegeven.

 

Volgende halte zou café De Rio “ bij Mario” worden, maar wisten wij veel wat ons te wachten stond: de beroemde kouterbaan aan de achterkant van de Doe Het Zelf was herschapen in één grote dikke sneeuwmassa, waarvan wij het verschil tussen weg, beek en kouter niet meer konden onderscheiden. Tot kniehoog kwamen we in de sneeuw terecht, de fiets werd noodgedwongen bij de hand genomen en Wim lag meer op zijn winterzijde dan dat hij rechtstond. Zelfs de quads die we tegenkwamen waren volledig vast komen te zitten.

Gelukkig was het café van Mario niet zo ver meer en net toen Andy met zijn camionette aankwam mochten we onze voeten onder tafel steken in het pittoreske Leeuwergem. Hier genoten we van enkele abdijbieren, bitterballen geschonken door de chef en ons artikel in de Beiaard (binnenkort te bewonderen op blog en facebook ). Het was er zo gezellig dat het al half één was voor we koers zetten richting clublokaal (welke nog/of alweer dicht was) met bijhorende eindsprint. Joris, Tom en Wim namen een beslissende afstand ten opzichte van uw verslaggever ( de rest was vroegtijdig naar huis gegaan of in de camionette gekropen ) maar in de laatste bocht deed Wim nog eens voor wat hij deze voormiddag al tien keer had gedaan: vallen. Na Joris en Tom kon uw verslaggever dus nog eens de bronzen medaille in ontvangst nemen.

 

Volgende week is er nieuwjaarsrit, welke we deze keer gaan gebruiken als trainingsrit voor het Belgisch Kampioenschap. Uw voorzitter nodigt u die dag uit om bij hem thuis één of meerder glazen te komen drinken op het nieuwe jaar 2011, aangezien zijn stede op het parcours ligt en omdat hij blijkbaar toch voorzitter moet blijven J

 

Moge dit gezegende jaar 2011 een jaar vol geluk worden voor u en uw familie en voor de Pruine Proeken mogen we hopen dat 2011 een jaar wordt met wat meer enthousiaste deelnemers.

15:03 Gepost door De Pruine Proeken Administrator | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat met de verlenging van uw mandaat als voorzitter ;-))

Gepost door: Tom Bidon | 01-01-11

Bij deze wil ik laten weten dat ik er niet zal bijzijn op de nieuwjaarsrit ;-)

Ook zondag 9 januari zal kantje boord worden om al dan niet aan de start te verschijnen.

Gepost door: Joris | 06-01-11

graag een kalender ivm de ritten voor 2011; kan nu zondag terug nie aanwezig, mijn vrouwmens dient opnieuw te arbeiden,
euh ja merci veur de kado, ik zal dit passend vieren...
rudi

Gepost door: rudi | 10-01-11

De commentaren zijn gesloten.