26-01-11

Verslag Kwakkelroute

Met een week vertraging kon Wim Coesens dan toch enige deelnemers aan de start aanschouwen aan café Rio. De Kwakkelroute kon deze keer rekenen op de deelname van Tom, uw verslaggever, Rudi en twee gastrijders die meereden op uitnodiging van Wim. We mogen daar content mee zijn, want de goesting om mee te rijden van sommigen die zich Pruine Proek plachten te noemen is blijkbaar ver te zoeken. De rit werd een kopietje van onze nieuwjaarsrit van de 2e januari maar niemand behalve Tom en verslaggever die dit kon weten. De ondergrond was modderig maar eigenlijk beter berijdbaar dan toen en het tempo was dan ook strak, zonder te overdrijven. Uw verslaggever kende één van zijn betere dagen en kwam vrij veel aan kop om het tempo te bepalen maar werd steeds op zijn beperkingen gewezen toen Wim de toerenteller eens de hoogte deed ingaan. Anderzijds werd Tom nog geconfronteerd met de naweeën van zijn griepaanval, het was vrij ongewoon om onze ondervoorzitter in de achterste regionen te zien vertoeven en we kunnen maar hopen dat de conditie tegen volgende week terug is op het niveau waar ze hoort te staan. Onze twee gastrijders waren absoluut geen sukkelaars en peddelden vlot mee in de buik van het peloton ( al was het dan wel een zeer klein peloton ).

Langs de wegen van Leeuwergem, Erwetegem en de twee Oudenhove's kwamen we omstreeks half twaalf aan onze bestemming: café De Kwakkel te Velzeke. Dit etablissement doent dient als leraarskamer/vergaderruimte van onze plaatselijke schoolmeester en heeft als voornaamste kenmerk dat "een pilske er niet duur is", nen bacardi-cola en nen Orval trouwens ook nie. Bovendien ligt er, verspreid in potten op tafel en op toog, ettelijke kilo's hapjes voor de stamgasten: kaas, olijven en boerenhesp a volonté. Het maagje was goed gevuld en het werd dan ook tijd om af te zakken naar de Rio, maar Rudi wou nog een klein tussenstopje houden bij ne maat van hem. Verschoten wij even toen we op een zondagmiddag in het kleine Elene geconfronteerd werden met nen beer van ne vent in zijn onderbroek. Uitslapen is eens plezant, maar zolang ?? Eén en ander werd duidelijk toen meneer zijn deerne vertelde dat het kind des huizes bij de buren was gestuurd om er te gaan spelen. We hopen maar dat het kindje evenveel plezier heeft gehad aan het 'spelen' zoals de ouders zich hadden geamuseerd :-)

Een mens zou bijna vergeten dat er ook nog een sprint kwam op het einde van de rit. Op de koninklijke steenweg was het Tom die zijn laatste krachten tentoonstelde maar hij kon zijn actie niet voldragen. Wim ging hem als een speer voorbij, net zoals verslaggever die vanop kop de anderen voorbij zag vliegen. Onze (waarschijnlijk) toekomstig kampioen was echter wat voorbarig ivm zijn overwinning volgens mij, want in de laatste hectometers voor het kruispunt werd hij nog gegrepen door ondergetekende zodat ik met enig lef durf te stellen dat verslaggever winnaar werd van deze rit. Onze gastrijders volgden kortelings maar worden niet in de uitslag vermeld wegens geen officieel Pruine Proek maar we zouden er niets op tegen hebben als ze in de toekomst nog ritten willen meerijden. Misschien best hun namen eens vragen :-) 

21:17 Gepost door De Pruine Proeken Administrator | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.