08-03-11

De eindafrekening: verslag en prijsuitreiking van het PP Winterseizoen 2010-2011

We zijn begin maart, de vogelkes beginnen smorgen al vroeg een liedeken te fluiten en blijkbaar schieten dan ook de wielertoeristen  terug in gang. Resultaat : het –dit jaar toch al kleine – groepje Pruine Proeken die klaarstaan voor een mountainbikerit op zondagmorgen wordt meer dan gehalveerd. Als we t zelfs cru willen stellen: enkel Wim Coessens en uw verslaggever zou je de komende weken nog in de velden kunnen aantreffen. Vandaar dat we op 27 februari een streep hebben getrokken onder het Pruine Proeken winterseizoen 2010-2011.

Het was – daar moeten we eerlijk in zijn – een flauw seizoen qua deelnemersaantal. Maar liefst 17 mensen hebben zijn gelukkige bezitter van de mooie Pruin-witte wieleruitrusting. Slechts 11 van hen kregen we aan de start van één van onze ritten. Maar nog erger:  Slechts 7 leden reden meer dan 3 ritten (op een totaal van 21 ). Je kan niemand verplichten om deel te nemen maar anderzijds zouden we graag eens weten welke de reden is waarom zoveel leden dit jaar hebben afgehaakt, we kunnen er alleen maar de nodige conclusies uit trekken.  En het zou mij de moed geven om er volgend jaar weer voluit voor te gaan: een (originele ) rittenkalender uitstippelen, een verslag maken, … het wordt allemaal wat veel als je er slechts voor drie man en een paardenkop uw tijd moet insteken.

Toch zijn er ook positieve gebeurtenissen te vermelden:

- De start was geweldig: elke mountainbiker in de streek van Wachtebeke zal nu de Pruine Proeken kennen: een tent van 1000 mensen als allerlaatste verlaten is een prestatie om U tegen te zeggen.

-De Rit naar het Glazen Huis staat als legendarisch vermeld in de geschiedenisboeken: weersomstandigheden, parcours, gezelschap, nabespreking en diner, het was allemaal TOP en het was het hoogtepunt van het seizoen.

-We kregen dit jaar een geweldig parcours voor ons Belgisch Kampioenschap en ook de rit zelf was spannend, met een meer dan terechte winnaar, die op een fantastisch seizoen mag terugblikken.

- Ook het einde was er één in schoonheid: al waren ze slechts met drie: verslaggever, Bart en Wim staan vanaf heden te blinken in het Guiness Book of Records. Jawel, we beschikken over drie wereldrecordhouders fietsbelrinkelen in ons midden, met de felicitaties van minister van staat Herman De Croo er bovenop.

 

Maar waarschijnlijk zit u hierop te wachten: DE CIJFERS

-          Koning van het puntenklassement ( ter herinnering, overwinning levert 5 punten op, 2e 3 punten en 3e 1 punt. Op het BK worden de punten verdubbeld, dus 10,5 en 3. Stond u alleen aan de start en reed u niet (of alleen terug naar huis ) krijgt u 3 punten voor de moeite. Eveneens 3 punten voor een rit waarin niet werd gespurt. Ex-aequo’s zijn mogelijk.

 

1e Wim Coessens           -71 punten ( 9 overwinningen )

2e Ka VeedeeBee           - 32 punten ( 3 overwinningen )

3e Joris Bernagie            - 26 punten ( 4 overwinningen )

 

Verder in de uitslag zien we nog Tom (25 ptn), Bart (18ptn) en Mezel (15 ptn). Opvallend: Wim stond slechts 1 keer niet op het podium, na valpartij in laatste 100 meter van de kroegentocht. Hij won 9 keer en werd 7 keer tweede ( waarbij hij er een stuk of drie wegschonk aan anderen)

 

-          Keizer van de deelnames

 

 

1e Ex aequo Wim Coessens en Ka Veedeebee: 16 deelnames ( op 21 )

3e Mezel : 12 deelnames

Tom deed 11 keer mee, Joris 9 maal,  Bart 8 en Andy B 5. Dit is dus het zevental met meer dan 3 deelnames op hun conto: bedankt jongens, u zal beloond worden J

 

-          Pruine Proek van het seizoen ( verkozen door de andere leden )

 

Rudi Van Caenegem werd terecht verkozen door de leden. Hij verdient dit op basis van zijn staat van dienst ( je zou dit ook een Lifetime Achievement Award kunnen noemen )maar ook omwille van zijn doorzettingsvermogen. Rudi kan/kon door familiale redenen niet altijd deelnemen maar als hij een mogelijkheid ziet, dan staat hij er. Hij weet dat hij nie van de rapste is en dat er soms op hem gewacht moet worden, maar in tegenstelling tot anderen, vertrouwt hij er op dat dit ook gebeurt en durft hij de ritten mee te rijden. Bovendien is Rudi de man die ons al drie jaar op rij weet te vergasten op een lekkere maaltijd na de Music for Life –rit. En last but not least stond Rudi aan de wieg van de Pruine Proeken, dat we met deze originele naam op onze trui en broeken mogen rijden is dankzij hem. Bedankt Rudi !!!

 

Uitsmijter

 Wat mag u nog verwachten voor het zomerseizoen: een overzicht van ritten die traditioneel door de Pruine Proeken gereden worden. Ik zal eens een samenvatting publiceren, gaande van Jo Velo's tocht dit weekend tot Regiotour. Check op tijd blog of facebook

22:41 Gepost door De Pruine Proeken Administrator | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |